A blogszabadságról

Blog és közjó

Immár elkerülhetetlen, hogy komolyan szembenézzek a rám leselkedő veszéllyel, amely általában véve a magyar nyilvánosságra vetül, de amely a blogoszféra ama felét is homállyal fenyegeti, amely fele vállalta eddig a nevét, felelősséget vállalt a saját szavaiért és tetteiért, amely fele nem a névtelen odamondogatás zsigeri izgalmáért ütögette a klaviatúrát, amely fele a jóra, a közjó megvalósítására is fordított felhalmozott virtuális erejéből.

Identitás

Identitásom lényegi eleme, hogy a társadalom harmonikusabb fejlődését, a mindig felhalmozódó gazdasági, emberi feszültségek kezelését azoktól a politikai erőktől remélem, amelyek a szabadság, az igazságosság, a szolidaritás alapeszméit vallják. Ebből következően aligha várható tőlem olyan kiegyensúlyozottságnak becézett valami, amely majd írás közben rám tör és ráébredek, hogy mindig is tévedtem eddigi életem során, mert a FIDESZ és annak bölcs vezetője, Orbán Viktor az igazi és hatékony társadalomformáló erő.

Identitásom másképpen kiegyensúlyozó. Akik ismerik blogom, tudják, hogy nagyon keményen szembe mentem azokkal is, akik szocialistának mondták magukat, de nem az elveik szerint munkálkodtak. Amit mondtam, tényekkel igazoltam.

„Az én vezérem bensőmből vezérel” – mondhatom a költővel, de tudomásul kell most vennem a veszélyeket is.
Blogom a saját vállalkozásom tárhelyén működik, s így „nem tudhatom, mikor lesz elég ok…”, vagyis vállalkozásom súlyos pénzügyi büntetésén keresztül is el lehet hallgattatni.

Akik ismerik blogom, azok tudják: időnként azért rám villant a hatalom, hol némi kutakodás a bájtjaimon, hol a méltatlankodó hozzászólás szava a parlamenti e-mail szövegéből – de ezen már túl vagyunk. Most már a fortélyos félelem, a más kódon beszélünk szakasza jön.

Rühellek félni!

***

A blog funkcióiról:

> Blog

“A blogszabadságról” bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. A fent emlegetett költő egy verse megjelent PIKI álnéven,
  http://www.sk-szeged.hu/statikus_html/kiallitas/jozsefattila/piki.html

  Sőt volt hogy nem átallotta J. A. monogrammal ellátni verseit:)
  Lehet nem is tanítjuk majd az urat és verseit?

  Nem hinném, hogy egy vacak törvénnyel rá lehet venni engem, hogy ne azt írjam amit gondolok, és nehogy már pont én ne használhassak más nevet.
  Ha eddig kacérkodtam is a gondolattal, hát nem engedelmeskedem az most már biztos:)

  Válasz
 2. Amikor kihirdetik és valóban törvénnyé lesz – az iszonyú kár rovatba azt is bele lehet majd írni, hogy a legális csatornákból az illegális felé terelték a blogolást!
  Évekkel vetik vissza a blogkultúrát. Sikeressé teszik a trágárságot, az elemzés nélküli, névtelenségbe burkolt primer dühöngést – helyzetbe hozzák a műveletlenséget és az alpáriságot.
  Persze mondhatja valaki – a blogoszférában való dúlás a legkevesebb, a legkisebb kár. De ne mondja!

  Válasz
 3. Tudod, hogy ez nem igaz. A myrtille-hez pedig ragaszkodom, és nem hiszem, hogy ez meg fog változni.
  Azt hiszem szeretem a szamizdatot.

  Válasz

Szólj hozzá!