Álmos vagyok! – pedig kitűnő, űrhajós matracunk van

No, drága polgár pajtásom, ha azt gondolnád, hogy a hét vezér – Álmos, Előd, Ond, Kund, Tas, Huba, Töhötöm – névsorából magyarítottam ide magamnak egy ősi jusst, s ezentúl El Lobo – Az Álmos néven jelentkezem majd, cudarul tévedsz!
(Arról már nem is beszélve, hogy a Töhötöm név jobban is tetszik, meg talán jobban is illenék a személyiségemhez.) Na, hanem.

Hitvesi ágy

Az történt, hogy a már két évtizede hitvesi ágyként szolgáló bútordarabot már más használja, s nekünk tegnap a súly alatt görnyedve meghozták az újat, s alig vártam már, hogy azon bizonyítsam, amit kell. Képzeletemben utána igen jót aludtam, hiszen megadtuk a módját: űrhajósoknak kifejlesztett, memóriás matracot rendeltünk hozzá, hogy búcsuzva az ifjúkorunktól, többé már ne gyötörje a derekunkat a fájás.

Igen ám, de a rohadék matracot kibontva a vákuumos csomagolásból – kiderült, huszonnégy órán át nem lehet arra feküdni (pláne nem abból a célból, amire gondoltam), mert idő kell ahhoz, hogy megszívja magát levegővel.
Kis lépés az, amely elválasztotta az emberiséget a szaporodástól, de ezt a picurka lépést így nem tudtam megtenni!
Az asszony a nappaliban a régi heverőn, én meg az irodában a földön, szivacson töltöttem az éjszakát. (Miközben az űrhajós matrac a hálóban röhögött.)
Ma kérem nem lesz semmiféle világmegváltás: álmos és keserű vagyok!

***

Bútorokról és kiegészítőkről: Bútor

“Álmos vagyok! – pedig kitűnő, űrhajós matracunk van” bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. 😀 😀 😀 😀 😀 :D:D 😀 😀 😀 😀 😀
  Na de hát mi a baj az irodai földdel? 😀 Egy kreatív Töhötömnek, pláne, amikor még nem álmos, ez nem lehet akadály reprodukciós céljai elérésben! 😀

  Válasz
 2. Igen! 🙂
  De mi ez a memóriás matrac? Számolja és megjegyzi a horkolásokat, reprodukciós törekvéseket? És miért kell felfuvalkodnia levegővel? Lebeg ne tán?

  Válasz
 3. Vizuális vagyok:)

  Legalább ha álmodtál valami fontos dolgot, rögtön intézkedhettél a munkahelyeden.
  Nézd a jó oldalát!

  Válasz
 4. A memóriás matracról: mindig addig süllyed, olyan alakzatot vesz fel, hogy az ember gerince egyenes legyen. (Kvázi emlékszik rád?)
  Amikor kicsomagoljuk a vákuumos csomagolásból, akkor 24 óra kell neki ahhoz, hogy megszívja magát levegővel, elnyerje végső alakját, „tetterejének” maximumát. Nagyjából ennyit vettem ki a leírásból.
  Ma éjjel már azon aludtunk – szó szerint 🙂 , mivel az előző éjszaka bonyodalmai és fáradalmai miatt igen álmosan tértünk nyugovóra. Ma friss vagyok és vidám – világmegváltós a hangulatom -, lehet, hogy az űrhajós matrac bevált! (Bár felhívnám a NASA szakembereinek figyelmét: az a 24 óra sok!)

  Válasz
 5. Orvos-ergonómiai vizsgálatok, kutatások mutatták ki, hogy hideghab illetve latex matracmagok esetében a 15-16cm magas matracmag biztosítja a legpihentetőbb alvási ergonómiát.
  Egy matracnak az ideális hossza szükségszerűen a testmagasság plusz 15-20cm. Optimális szélessége egyszemélyes ágy esetén 90-100cm, kétszemélyes ágy esetén a 160-200cm

  Válasz
 6. Na ja! ” a legpihentetőbb alvási ergonómiát.” De vajon a leghatékonyabb szaporodási és/vagy szexelési ergonómiát is? ::))))

  Válasz

Szólj hozzá!