Bóly – optikai hálózaton ment ki a Kamara hírlevele

Az 57-es út, amely nadrágszíj vékonyságú, igen lassú tempóval eregeti csak a kocsisort Pécsről Bóly felé. Egyszerű oka van a ma délelőtti utazásomnak: a Baranya-Vad Kft. pályázni fog egy idegenforgalmi honlap létrehozására, s a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, „Üzlet a hálón” hírlevele alapján – amelyben a honlap-optimalizálás terén elért eredményeimet ismertették – Geishauer Erzsébet, a cég vezetője, a Bognár Stúdióban vélte megtalálni az igazi partnert!

Évekkel ezelőtt már meg-megfordultam Bólyban, sőt, már akkor is, amikor a köznyelv Németbólyként különböztette meg a jóval délebbre fekvő Magyarbólytól, (bár a Bólyi Kombinát nagyon is megkülönböztethető magasságokba lökte – jelző nélkül is – a szorgos népek lakta akkori nagyközséget.)
Most is igen rendezett arcot mutat a városka, a főterén árnyas parkolóban állíthatom le az autóm.

Ha a közlekedés nehézkes is idáig, a jó bólyiak helyrebillentették az egyensúlyt, optikai hálózattal hódolnak az ókori mondásnak: ha rövid a kardod – toldd meg egy lépéssel. Hát megtoldották, s amikor a Baranya-Vad Kft. hűs irodájában nézem a szolgáltatási árakat, majd’ a guta üt meg. Majdnem harmadával olcsóbb a bájt az optikai hálózatukon, mint Pécsett a kehes-köhögős ADSL-emen!

Szóval beszélgetünk: Duna-Dráva Nemzeti Park, Borút, a közeli Pécs, Villány, Siklós, Harkány – szinte korlátlanok lennének a lehetőségek – a webre a cuccal, hozzuk ide Európát!

Ennyi volna a feladatom. – Rendben van, én pontosan erre vagyok kitalálva!

Hazafelé a ZZ’ Top-tól bluest hallgatok…

“Bóly – optikai hálózaton ment ki a Kamara hírlevele” bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Szia Morvax!
  Mi a helyes? A zeneválasztás (a ZZ’ Top blues) avagy Európa idecsalogatása? 🙂
  Vagy mindkettő?
  Komolyra fordítva: miközben százas hangerőre felnyomva megy a politikai csinnadratta, aközben szinte csendesen, szótlanul érlelődik a gazdaságban a jövő!

  Válasz
 2. Én most nagyon sok bluest hallgattam, John Mayallt, BB Kinget, Joplint, Claptont, Tűzkereket – éppen rendezgetem a zenéimet. Mára eljutottam az Alternatív jelölésű mappa tartalmáig. Ábécében feljebb van, mégis a bliessal kezdtem.

  Optikai szál: engem is esz az irigység. Én a tiedének is legalább a kétszeresét fizetem, feleúgy sem döcögőért.

  Gazdaság: csak nehogy ezt is elcsessze a politika.

  Válasz
 3. Jártam nálad, most is érdekes, jó zene videója fogadott, meg kép is. Szerintem nálunk, Pécsett is van Bortnyik kép – ha jól emlékszem. De nem abból a kettőből, amelyik A 120 legszebb magyar festmény c. kötetben szerepel.
  (Amúgy tegnap tettem „javaslatot” arra, hogy Kmetty János Nő csészével c. képének én lehessek a „virtuális szponzora”!)

  A gazdaság: aki most a vállalkozók mellé áll halandzsa helyett, segítve a mindennapjaikat, a felkészülésüket – az megnyeri a jövőt!

  Válasz
 4. Én úgy gondoltam, az a helyes, hogy partnerre találtak benned:)

  Amúgy a gazdaság is bíztató.
  Az azért nem semmi, hogy a konvergencia program miatt, visszavettek a beruházásokból, stb, a gazdaság mégis nő.
  Most már jól jönne egy kamatcsökkentés is.
  Most is pusztán egyetlen szavazaton múlott:(

  Válasz
 5. Szia Morvax!
  Köszönöm a bíztatást az együttműködésekhez!
  Most mikroszinten én igen erős pezsgést látok – igyekszem én is részt venni a dolgokban – Kamara; Kulturális Ipari Klaszter és önszerveződő együttműködés is – eddig bíztató! A beígért programok kezdenek beindulni.
  Taktikai értelemben kerülöm azokat a köröket, ahol a haveri viszonyok a mérvadóak (amelyeken éveken át nem lehetett „áttörni”, „hiába vertem őket ragyásra” a neten, nem ez számított! De most nem foglalkozom azzal, ami volt, hanem megyek azokkal, akik előrefelé akarnak menni.
  Bizakodom!

  Válasz

Szólj hozzá!