Hírvilág, online és print lapok: béltisztítás

Ez itt személyes blog

Azért jó, hogy nem csak szakmai blogban élem ki magam, mert amikor még emésztetlenek a tapasztalataim, már akkor is írhatok azokról. Például ebben a blogban nyugodtan megemlíthetem – míg a szakmaiban aligha tehetném -, hogy a magyar média előremenekülése közben, ahogyan szépen átteszi magát a netre, nem figyel a saját bájos bájtjain elhelyezett hirdetés özönre, amely pedig a belek tisztántartását ajánlja.

Így azután ezeken a bájos bájtokon tisztára mosott belek nélkül rohangálnak a net-csecsemők, a bulvár egyre bulvárabbá lesz, szerkesztetlenné és moderáció nélkülivé satnyul, ahol már aligha van mód normális párbeszédre.

Sőt, a „régi” bulvár ezt már ki is kéri magának – ő nem ilyen, mert a bulvár igenis lehet(ne) elegáns! Vagyis nem azonos a nívótlansággal, az ötlettelenséggel, a primer hülyézéssel és anyázással.
(V.ö. pl. a Tékozló Homár 2009.02.03.-i bejegyzésével, amelyet címlapon hozott az Index A pécsi nyerte a leghülyébb önkormányzat címét felcímmel. Ötszáznál több spam hozzászólás – ennyire kell a kattintásszám?)

A „minden áron pénzt, azaz kattintást nekünk” parancsától vezetve a tisztítatlan belek tartalma ömlik rá a moderálatlan netre, de még a komolynak mondott hír-adók oldalai sem rühellnek lehajolni az apróért a mindenféle hirdetésfelhő mellett sem.

Nem vagyok hirdetés ellenes, magam is gyártok reklámot és helyet adok hirdetéseknek – de itt most arról a trendről beszélek, amely alól talán még éppen kihallatszik egy leheletnyi a hangomból. De inkább már nem. Amúgy pedig valóban érdekes, hogy azt a bizonyos béltisztítós, méregtelenítős reklámot szinte valamennyi magyar médium ontja magából!

A homári hír helye:
http://homar.blog.hu/2009/02/13/onkormanyzati_sarc_pecsett

Gondolatmenetem folytatása (upgrade):
Hírvilág, online és print lapok 2.

“Hírvilág, online és print lapok: béltisztítás” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Az imént kaptam KÉRETLEN LEVÉLBEN egy béltisztítással foglalkozó vállalkozástól híreket, miképp és hogyan, de legfőképpen miért is történik a béltisztítás.
    A levél kéretlen ugyan, de jókor jött, padlón lévő hangulatomon nagyot emelt 🙂
    Végre, a beleink is a helyükre kerülnek…

    Válasz
  2. ::))) Ugye, ugye ! Én már mikor megmondtam a magamét erről a SZAROS társaságról! De ami a legfontosabb, nemcsak róluk, de nekik is! Tisztességtelen, szemét banda!

    Válasz

Szólj hozzá!