Kémrepülők – egyetlen gép lehet észrevétlen, na de kettő

Egyből kettőt kell küldeni

Amikor a magyar égbolton megjelenik egy kémrepülőnek látszó tárgy, akkor nincs ember, aki azt észrevenné. Így aztán, a kelet-európai hadügy ismeretéből kiindulva, aki fel akarja hívni a figyelmünket valamire, az nem EGY gépet küld, hanem mindjárt KETTŐT. Azt talán észre fogja venni valaki. A minap erre gondolhatott az izraeli légierő, amikor két gépet is küldött – hátha felfigyel rájuk valaki.

És lőn csoda, kettőt már tényleg észrevettek a magyar hatóságok, pláne, hogy le is szálltak (kifutót érintettek).

Ezek kémrepülők?

Így aztán  mégsem kellett újra próbálkoznia az izraelieknek azzal, hogy hármat, esetleg még többet küldjenek.
Teszt lehetett ez, hány kémrepülőt sikerülhet zökkenőmentesen megtankolni egy idegen országban. Mi, magyarok, két pontos ország lettünk, nálunk kettőt lehetett.

Igen szép következményei lettek a dolognak a magyar sajtóban. Valaki azonnal az izraeli nagykövethez loholt a kitűnő kérdéssel: kémrepülni tetszettek?
Az egész magyar sajtó átvette a meglepő választ: nem!

Mert a magyar sajtó milyen válaszra is számított a bölcs kérdés nyomán?
– Igen, nagyszerűt kémkedtünk, kitűnő idő volt, minden adatot megszereztek a fiúk, amire áhítoztunk!

A hadügyminiszterünk bele is sápadt az esetbe, azonnal új hivatalt akar alapítani, mintha a hivatalok száma egyenes arányban volna a biztonsággal. De nincs egyenes arányban. Sőt, az építendő lokátorok számával sincsen, ha civilként jön az ellen – s az izraeliek talán éppen ezt akarták itt fényesen bizonyítani.

Vagy ki tudja…

***

Frissítés 2021.08.
Izraeli barátaink mást is küldtek azóta a szárnyas ló, a Pegasus hátán: Az internet megfigyelése

“Kémrepülők – egyetlen gép lehet észrevétlen, na de kettő” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Lokátor tényleg nem kell, mert ezt a gépet állítólag egy lelkes blogger mérte be, és örökítette meg az édesapjától megörökölt Pajtás fényképezőgéppel. Ezt így persze nem hiszem, csak úgy jártában-keltében az ember ritkán fényképez csodagépeket, de jól hangzik. 🙂 Röhögni! Röhögni! Röhögni!

    Válasz
  2. Én még ezt a Pajtás gépes históriát is elhiszem! Mert tényleg úgy volt, hogy a blogger a nagyapjától örökölt Dongó típusú motormeghajtású kerékpáron elindult, hogy lefényképezze Szekeres elvtársat, de közben megállt pisilni, és akkor észrevette az idegen katonai repülőgépeket. És ekkor a fél kezével, a Pajtással le is fényképezte őket! Azért fél kézzel, mert a másikban ugye, a „fütyülője” volt.

    Válasz

Szólj hozzá!