Nátha és gyógymód

Egyik kezem foglalt, abban zsebkendő van

Papp Laci hív, az Aktív Szék karfájára szerelhető klaviatúra- és laptoptartóról értekezne, de most nem tudok beszélgetni erről, szemem homályos, orrom duzzadt-vörös és fénylik is valamitől – ez utóbbit csak gondolom, mert nem nézek tükörbe, ma már megtettem egyszer és úgy megrémültem, hogy kukkantás nélkül elfogadom inkább: Hófehérke százszor szebb énnálam.

– A gyömbérrel inhalálás, az a jó ilyenkor, próbáld ki bátran! – mondja Laci.

Nekem tulajdonképpen nagyon jószívű ismerőseim vannak, aki rámcsörrent vagy bejön, mind-mind ajánl valami használhatót nátha ellen, ha mást nem, hát annyit, hogy feküdd ki, az anyósom is lábon hordta egy darabig – aztán hál’ Isten, elment.

Ha hallgatnék rájuk, akkor most részegen ücsörögnék a kádban (a kibírhatatlanul forró vízben) – hol pálinkát, hol vodkát, hol fűszeres forraltbort kortyolgatnék – ám eközben inhalálnék, gyömbér és kamilla illata úszna az orromba (amúgy mindegy az illat, úgysem érezném), továbbá maréknyi C vitamint tömnék a számba, és Kalmopirint is és gyümölcsöt százat (kiwit, áfonyát, szőlőt, banánt…), ja és a Neocitrán, de egyszerre, egy hajtásra!

Én meg, nicsak, blogbejegyzéssel próbálkozom, (egy kézzel, a másikkal a zsebkendőn át az orrom fogom).

Neked mi a tuti recepted, ha rád tör a nátha?


Ajánlom még: Az egészségügy melyik szere teperi le az orrfolyást?

“Nátha és gyógymód” bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. De mi a kalapkúra pontosan? Hogyan kell azt – lépésről-lépésre végrehajtani. Hol legyen a kalap? Mennyit kell inni, miből és hogyan?

  Válasz
 2. Nekem a tuti kúrám: 2 nap ágyban, forró citromos, mézes teával. Nekem eddig bejött 😀 (épp ma kezdtem neki én is, minekután reggelre már nem kaptam levegőt, és torkom is fáj rendesen) – Jobbulást nekünk 🙂

  Válasz
 3. Igen, Zsu, a méz, kifelejtettem, hogy azt is mennyien mondják!
  És tényleg jobbulást nekünk! 🙂

  Válasz
 4. Bognár úr, szolidálok Önnek, magam is az ágyat nyomom.
  Az összes javallat jó. Én még a kb. 2 cm-s gyömbér kisebb szeletekre aprítása és fél órás főzése receptet ajánlom. Lehet kalapkúra előtt és után is. 😀

  Válasz
 5. Drága jó Gombócné, kerekedjen ki mielőbb az egészséged – kívánom!
  Na és a tükörbenézés? Vagy inkább te is azt mondod, egy két napra vigye a győzelmet Hófehérke?

  Válasz

Szólj hozzá!