Pécsett megtanulhatja: a maszkhasználat színpadi technikája

Az Üres Tér Társulat és a Francia Nyelvű Diákszínjátszásért Alapítvány képzést szervez Pécsett, melynek keretein belül az érdeklődők négy napos intenzív műhelymunka (napi 2×4 óra) során ismerkedhetnek meg a maszkhasználat színpadi technikájával.

Maszk-technika: A színház maszkkal és mozgásban levő testtel való értelmezése. Olyan színpadi technikák megismerése, melyet aztán a színész használhat az alkotásban (jelenlét, a játék motorja, a cselekvés, szereplő, tér és a partnerrel való munka rugóját képző test. )

Fransoise Simon
A színész és színházpedagógus a Brüsszeli Színm?vészeti Egyetemen végzett. Jacques Lecoq, Grotowski és Flaszen m?helyében megismerkedett képzési módszereikkel, járt japán és román színházi kurzusokra. Leginkább a kreativitásra épül? irányzatok híve.
Brüsszelben 1985-ben alapítja els? társulatát, amelyben mint színész és mint oktató tevékenykedik. 1995-ben Montrealban telepszik le: az UQAM egyetemen kutat, s ad játék-órákat. Párizsba hazatérve tudományos munkát végez, publikálja eredményeit, folytatja színészi és színházvezet?i munkáját. Azóta társulatot vezet, workshopokat tart ? Pécsett immár hatodjára.

Tréner: Fransoise Simon
Ideje: 2009. október 23-26.
Helyszín: Pécs, Verseny u. 19.
A képzés nyelve: francia és angol (De ha nem beszéled ezek a nyelveket, akkor sem kell aggódnod, a többiek segítenek.)
A képzés díja: 20. 000 Ft/fő
Jelentkezni lehet: Tasnádi Zsófia, Üres Tér Társulat: urestertarsulat (kukac) gmail (dot) com, vagy 06-30/830-98-40

A képzésen résztvevő csoport létszáma korlátozott (max. 20 fő), az elbírálás jelentkezési sorrendben történik.

Szólj hozzá!