Sejtelem a női idomokról és a múló időről

A Kortárs Galéria tisztelettel meghívja Önt 2010. szeptember 6-án (hétfőn) 18.00 órára, Kuti Botond erdélyi festő festményeinek kiállítására, a Pécs, Ferencesek u. 5. szám alatt található galériába. – A megnyitón a festőművész is jelen lesz.

Kuti Botond – fiatal kora ellenére – nem pályakezdő művész érzetét kelti, hiszen művein látható, hogy kiforrott, saját stílussal rendelkezik. A festőművész 2007-ben államvizsgázott a Kolozsvári Művészeti és Formatervezési Egyetem festő szakán.  Tehetségét Magna Cum Laude érem diplomával díjazták, a mester-képzőn 2009-ben végzett.

Zsenialitását mutatja a számtalan díj és elismerés.

Festészeti látásmódja, az anyag (olaj festék) tökéletes ismerete, játék a színekkel és a formákkal, a színek keveredésével és dinamikájával, egy olyan különös világba repít minket, melybe szívesen olvadunk össze az általa  festett képekkel!

Kuti Botond munkáiról a látogatók gyakran jegyzik meg, hogy alkotásai egyszerre realisztikusak és kitalációk, ködszerűek, sejtelmesek, de mégis a lényeget, a szépséget feltáró, és megmutató „köntösben”. Ezek a múlandó csodák, a vászon örök állandóságába feszített képeken kerülnek bemutatásra.

A zseniális tehetségű festőművész első alkalommal mutatkozik be Magyarországon.

A művész a 2010-ben készített alkotásait hozza el Pécsre.

Kiállítása megtekinthető 2010. szeptember 6. és október 2. között a pécsi Kortárs Galériában.
Nyitva tartás hétköznapokon: 10-től 18 óráig, szombaton pedig 9-től 13 óráig.
(Kortárs Galéria: Pécs, Ferencesek u. 5.)

(Weinreich László)

“Sejtelem a női idomokról és a múló időről” bejegyzéshez 3 hozzászólás

Szólj hozzá!