Szabad asszociációk: Adj címet a képnek!

Szabad asszociáció | Pécs, 2009.07.27; banképület
Szabad asszociáció | Pécs, 2009.07.27; banképület

A képet az imént készítettem Pécsett. A bankban most nyilván fotót szemlélnek nagy figyelemmel, rajta egy blogger, amint a telefonjával képet készít a pénzintézetről.
Amíg a rendőrség megérkezik, adj egy címet a képnek (és írj egy történetecskét is, ha van hozzá kedved, a szabad asszociációk segítségével).

“Szabad asszociációk: Adj címet a képnek!” bejegyzéshez 20 hozzászólás

 1. Azt hittem a kínai áruházat fotóztad.

  „Kicsi bank ocson”

  „Végkiárusítás”

  „Kínai mosoda”

  „Cégtáblánk átfestés alatt…”

  „Pénzmosás helyben megvárható”

  Válasz
 2. A pénzintézet szlogenjére volna tippem –
  A BANK, AMELY ÖLTÖZTET

  Sőt, eme internacionális jelenlét a zenei szignált is egyértelművé teszi, a bank szignálja az Internacionálé lehet!
  Bajnai Gordon CD-re is énekelhetné talán, a maga szégyenlős előadói stílusában…

  Válasz
 3. ‘Minden új hitelhez egy ajándék ruha’

  ‘Válságkooperáció: Bank és ruházat’

  Anno s Skáláé volt azt hiszem, de most aktuális:
  ‘Minden szinten szinte minden’

  Válasz
 4. Jön! Jön! Jön! – Jön a kínai pénzcunami!
  Kína megruházza a bankokat!

  /Sajátos módon Kína is hozzájárult ahhoz, hogy térségünk devizái felértékelődtek. Ennek oka az, hogy Kína erőteljesen fellép a nemzetközi devizapiacokon. /

  Válasz
 5. Attila!

  Ne plagizálj! 🙂 🙂 🙂

  A te hármasod az én 1/3-asom. Vagy licenszeled? 🙂

  Igaza van Malvinnak: Kína a világ legnagyobb hitelezője, a legnagyobb devizatartalékokkal bír. Az USA Kína egyik legnagyobb adósa.

  Válasz
 6. FYGureout, elnézést! Nem volt szándékos, egyszerűen adódott az asszociáció. (A hírek szerint ugyanis lesz egy szerényebb elbocsátási hullám a Raiffeisen Banknál.)

  Kína valóban nem elhanyagolható tényező.

  Először is: ami nem Kínában készül, az valószínűleg hamisítvány.

  Másodszor: Kína nem mást csinál, mint Japán a 2. világháború után. Megveszi az európai terméket, szétszedi, lekoppintja, és megcsinálja olcsóbban. Egyelőre silányabb minőségben. De ez majd változni fog, csak ez még pár év.

  Harmadszor: Kína valóban az USA legnagyobb hitelezője. És mivel rengeteg USA államkötvényt vett, az USA pedig rengeteg kamu-pénzt pumpált most a gazdaságába, ez a pénz pedig már 4-5 éves távlatban hatalmas problémákat gerjeszthet, hiszen nincs mögötte semmi. Így majd érdekes lehet megnézni, hogyan rendezik a felek egymás között a problémát. Mert az USA egy 4-5 év múlva bekövetkező pénzügyi válságot több módon is elkerülhet, de ezek közül számára a legkényelmesebb az volna, ah a most a gazdaságba belepumpált FED pénzt elinflálja. Ami viszont azt jelentené, hogy a Kína által vásárolt államkötvények értékét egyszerűen lecsökkenti.

  Erre Kína nyilván morcosan reagálna. De ha az USA nem ezt az utat választja, akkor egyéb banki válságok jöhetnek, és ez szintén nem lesz vicces.

  Amikor Kína jut szembe, mindig azon tűnődöm, hogy lám, lehet, hogy a nyugati mohó civilizációnak az lesz a büntetése, hogy a nagy kulturális hagyományokkal rendelkező (sajnos ebből már sokat felejtett) Kelet fogja megdönteni az uralmát.

  Meglátjuk – 20 éven belül eldől.

  Válasz
 7. Nektek érdemes fotót készíteni, mert azzal lám, máris az USA és Kína földjéig is eljutunk – vagyis képesek vagyunk a száguldásra, másfelől pedig kicsi a világ.
  Szóval fogok még fényképezni!

  Válasz
 8. Kedves ZinczyKa!
  Történeted zseniális. Komolyan.
  Azonnal írtam hozzá egy picinyt, mert szeretem a négykezest, és legutóbb Cippóval játszottam ilyent és az nagyon régen volt. Időrendben visszafelé olvasandó:
  http://cippo.freeblog.hu/categories/vendegjatek/

  Szóval folytatás egy hatkezesben? Vagy Amerika most közbeszól?

  Válasz
 9. Lehet, hogy közbeszól, de még nem Amerika, csak a laptopom kínzó hiánya. Két kamaszgyerek mellet géphez jutni ugyanis kisebb csoda.
  De nem adom fel 🙂
  Lesz ebből még hatkezes is előbb-utóbb. Ha más nem, majd a jetlag miatt. A képregényt viszont mégiscsak össze kellene hozni valahogyan. 😀

  Válasz

Szólj hozzá!