Török Gábor vs Lengyel László

Van abban szépség, kellem és báj, amikor a középszer nekimegy a fölötte állónak, s vágyai szerint kioktatja azt s lenullázza annak igazát.  Az ilyesmi szép, az ilyesmi jó, az ilyesmivel a fenséges pórnép meg van elégedve!
Ezt látjuk most is, a szálfaegyenesként eladott, ámbár folytonosan  jobbra hajló Török Gábor, az új online csoda, odacsördít egyet Lengyel Lászlónak.
Török, aki a se hús, se hal stílus megvalósítója – népiesen se nyál, se takony – beszól annak a Lengyelnek, aki két oktávval feljebb énekel és a publicisztika művészetét, vagyis a kottát is ismeri.

Orbán Viktor megítélése a tét. Török nagyjából kis kisiklásként értékeli a kormány első két hetében történteket, amelynek semmi kihatása nem lesz hosszú távon a Fidesz vezérére, aki most van a helyén, aki szép, aki  jó és aki tettrekész – és még akkor is igazat mondott, amikor azt állította, 2006-ban pártja sokat okosodott. (Most nem időznék azzal, hogy hány hiányzót vélek felfedezni ama tanév osztálykönyveiben.)

Lengyel szerint viszont Orbán Viktor máris elmondta a maga őszödi beszédét, s ennyi volt a diadal, ami jő, az már a politikai értelemben vett halál.

Ennyi a lényeg.
Dadaista, vagyis a korszakhoz illő befejezéssel élve, a jövő emlékei az igazságról, a szinglik vesekövein, hangos kacagással – Öszöd irányából Debrecen felé tovagördülnek!

***
Források:
Török Gábor írása
http://torokgaborelemez.blog.hu/2010/06/12/191_maris_megbukott

Lengyel László írása
nol.hu/lap/hetvege/20100612-a_forradalom_vege

***

Korábban Lengyel Lászlóról:
Pécs már nincs a 10 leglátogatottabb magyar város között

***
Amikor még azt gondoltam, egyedül vélem: a magyar politika válsága mélyül, folytatódik:
A Kósa-adó

“Török Gábor vs Lengyel László” bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. 😀 Alapjában abszolút igazad van. 🙂
  Ami finomítható, Lengyel elszállt picinykét, ha nem is annyira mint az MSZP a választásban kicsúcsosodó tragikomédiában (a végül már táncoskomikus szerepkört a szubrettével sikertelenül ötvözni akaró Gyurcsánnyal – még mindég majdnem – az éle)n.
  Ott is vákuum keletkezett, Lengyel elszállása nyomán itt is egy kisebb, az utóbbit Török inkább Mesterházy Ildikó módján, tehát csak próbálja betölteni.

  Válasz
 2. 🙂 és tegyük hozzá a párhuzamokat: Mónika intellektusa is csereszabatos, csak átellenben Ildikónak hívják.

  Ami viszont a politikai marketing iránt érdeklődők számára egyértelmű, iránymutató és hasznos lehet – annak megfigyelése, hogy a helyzet bagatelizálása oltárán miként áldozza fel a FIDESZ Kósa Lajost.
  A kemény párt-alelnökből igen hamar „kormányzati szerep nélküli vidéki polgármester” lett a kormánytagok száján, vagyis egy jelentéktelen nímand, akire kár is szót vesztegetni, a külföldi sajtó figyelmére pedig végképp méltatlan ez a hülyeségeket beszélő figura.
  A mór megtette kötelességét, a mór mehet…Debrecenbe, ezzel csökkentve a vezérre nehezedő igazságot!

  Válasz
 3. Kedves Béla!
  Mire vonatkozik a ne má’?
  a) Török Gábor lenne a politológiai csúcs?
  b) Kósát nem áldozzák föl?

  Válasz
 4. OFF

  Szia Farkas!
  Írtam egy mailt a bognarstudio-s címedre. Már ha az neked ment:), mert nem vagyok benne biztos.
  Nola

  Válasz

Szólj hozzá!