Atomcsapás a dohányosokra – a polóniumtól világítanak?

A dohányzás káros az egészségre – erre most van fényes bizonyíték

Mi lenne, ha egyszer csak betiltanák a dohányzást, s a termeléstől az árusításig folyna az üldözés? Szívás lenne!

De Myrtille bloggertündér és blogkocsmárosné tovább ment a minap a következtetéssel: polgárháború! És tessék, máris a médiában a hír, valaki öli a dohányosokat, már a polóniumot is bevetette.

Kis kopaszok leszünk és elveszünk egy szálig – fújják most volt és jelenlegi dohányosok, fényesen emlékezve a Londonban polóniummal kivégzett egykori orosz kágébésre. Fényesen bizony, mert hamarosan mindenki, aki beszívott valamennyit a cigaretta füstjéből – bármely márkából -, estelente fényleni fog a sugárfertőzéstől, a radioaktivitástól.

– Jó lesz az – mondhatná valaki -, hiszen iszonyú sokat lehet majd megtakarítani a közvilágításon!
Ám mielőtt örömködnénk efölött, érdemes volna elgondolkodnunk e különös villanyégők – azaz a magunk – élettartamán!

“Atomcsapás a dohányosokra – a polóniumtól világítanak?” bejegyzéshez 17 hozzászólás

 1. a környezetünkben teljesen normális, hogy van radioaktiv sugárzás. Az ételeinkben is. A gyógyvizeinkben is, ettől gyógyvíz a többség.
  Biodohány a megoldás. A foszfátműtrágyákkal etetett növényekben fordul elő csak.
  A felzési idővel nem untatlak. alig fordul elő.

  Válasz
 2. A TV2 Tényekben megkérdeztek egy tüdőgyógyászt, tudtak-e arról, hogy az évi tízezer új tüdőrákos beteg, akiknek döntő hányada dohányos – tulajdonképpen egy év alatt egy csernobilnyi adagot kap. (Mármint olyan ez, mintha minden évben megkapná a csernobili robbanáskor az akkor itt, Magyarországon kapott „adagját”.)
  A gyógyító ember nem tudott erről, s csak hápogott…

  A vizeletből bármikor kimutatható a sugárzó anyag.
  De a dohányos a vizeletét nem tartja ám bent – ezt onnan tudom, hogy a harmincöt év alatt, amíg a leszokásom előtt dohányoztam, esküszöm rá, emlékezetem szerint többször is vizeltem. Hol itt, hol ott.
  Azzal a polóniummal most mi van? Hol gyűlik?

  Válasz
 3. Azt hittem valami komoly, de ha tv2 tények, akkor ok. Az embereket még mindig ezzel lehet a legjobban megrémíteni.
  Na menek mert dolgom van, de este vagy holnap hajnalban írok róla.

  Válasz
 4. A Népszabadság is ezzel „ijesztgetett” – márminthogy amerikai kutatók szerint a hatvanas évektől tudják a nagy dohánygyártók, hogy annál is jobban írtják az emberiséget, mint amennyiről mi tudunk.
  Milyen média kell ahhoz, hogy elhidd ezt? Milyen média kell ahhoz, hogy elhidd: atomcsapást kaptunk, egyszerű taktikai sugárfegyverből, s tízezer a halott.
  Ezt kinek hinnéd el?

  Válasz
 5. Ha benne vagyok a tízezerben:))
  Ne dühöngj!

  A dohányosok mind tudják, hogy nem a „Fuss az egészségedért!” mozgalomba neveztek be, megjegyzem a futás is idegen tevékenység az emberi szervezettől szerintem:))), az atomcsapásról meg annyit, egyezred másodperc alatt, úgysem tudsz messzire futni.:)))

  Válasz
 6. 😉
  Nem szorulnak a dohányipari cégek az én védelmemre, sőt, ha úgy van, leszedem én is a kereszt vizet róluk. Az érvelés sem az enyém, idézőjelben publikáltam – viszont a médiát hibásnak tartom.
  Kívánok kitartást a jelen állapotodhoz, maradj dohánymentes, sokáig.

  Válasz
 7. Kedves Cigiző!
  Hogy én is népiesen fejezzem ki magam: ne a más farkával verd a csernobili csalánt!
  Érvelésed a tisztességes dohányiparról megejtő. A világmindenség a hibás, tele van sugárzással. Intézze már el valaki a világmindenséget – a mindenségit neki!
  Talán Myrtille receptje a jó: biomindenség! – az kell nekünk!

  Válasz
 8. A radioaktív sugárzás nem újdonság, teljesen természetes. A földi élet így alakult ki. A „biomindenségben” is ott van, különben nem lenne természetes. De erről most nem nyitok itt vitát. egyszer már írtam is erről.

  Válasz
 9. Kérdések:
  1) Ha a műtrágya az oka a dohány, s így a cigaretta, a szivar és hasonlók radioaktivitásának, akkor jó volna tudni, hová szórnak még abból a műtrágyából
  2) Fidel Castro szivarjai és a CIA műtrágya-gyára öszefüggésbe hozható-e?

  Válasz
 10. összesküvéselmélet? ahh! :DDDDD

  sokmindenre…. gyakorlatilag műtrágya. Kizárt, hogy csak a dohányra fejlesztették ki. hehe
  csak éhen ne haljatok ettől kezdve.

  Válasz
 11. Mindenesetre én már két hete kerülöm a füstöt, nem leszek friss sugárfertőzött. Bár ki tudja, kiakadna-e – ha elmennék mellette 35 évnyi Csernobillal -, a Geiger-Müller számláló?

  Válasz

Szólj hozzá!