Nabasszus: Carreras, a tenor, Pécsett

Pécs: felnyúlnak a híresség glóriájához

Bezzeg, ha Dalí jött volna anno, akkor Díszdalívá léptette volna elő az egyetemet, de Carrerast (bienvenído), más fából faragták, így most ő a pécsi egyetem díszdoktora. Az újságokat most telelelkesedik a hírek, miként ha bármely városba bármely híresség érkezik is, még a szokottnál is több bárgyúsággal fűszerezve.
Amúgy, nagyon rühellem az ilyen beszámolókat, a híresség körül legyeskedők föl-fölnyúlnak a vendég glóriájához, fényesíteni rajta még egy kicsinyt, hogy nagyobb legyen a fény, amely az ő arcukat is beragyogja, nem csak a nagyságét!

A gigászi nagyság pedig általában arról beszél, hogy mennyire ragyogó a város (ahová elméltóztatott), mennyire kedvesek a népek, akik virággal illetik a lépteit is, a talpát nyalogatva szirmokkal, értem ezt így, és a nők, huh, de csinosak, a bor meg hajh, de tüzes, s mennyire édes a szó meg a szósz, a lepényről vagy mifenéről már nem is beszélve.

Estére hatezer embert várnak, pirosló fülűt, ünnep ez itt. Az asszony, mielőtt elment a munkahelyére, szépen rám pirított, legyen rendben estére az autó, a barátnőit is visszük a koncertre, Carreras, az én fülem is piros, élőben ugye nem mindennap hallgatom őt, kicsi ünnep ez Carrerasnak is, mert tényleg, nem mindennap hallgatom! 🙂

Carreras amúgy teljesen normális fazonnak tűnik. (Bár neki aligha van az autójára gondja, hogy kívül-belül ragyogjon fiam, nem akarnék égni!)

Persze kéne is ajánlanom valamit a hírességnek, hol szálljon meg és hol vacsorázzon, ha meglógna a kísérőitől:

“Nabasszus: Carreras, a tenor, Pécsett” bejegyzéshez 11 hozzászólás

 1. Kedves El Lobo!
  Most nagyon irigykedem ám.
  Annyira, hogy este juszt is berakok valamit Tőle a CD-lejátszóba:)
  Hallottam a díszdoktorságról, de arról is, hogy ő meg kivételes zenei múltunkat és felbecsülhetetlen örökségünket méltatta.
  Azt hiszem igaza van, s dagadhat a szívünk.
  Olvastam, szobáját a szállodában felpuccolták kicsinyt.
  Így is kell ezt, kényeztessük a tehetséges embereket, akik idelátogatnak hazánkba.
  Jó szórakozást, szép estét Nektek!

  Válasz
 2. Kedves Farkas, szerinted mit kellene mondania a gigászi nagyságoknak?
  Egy jólnevelt (villámlátogasnyi időre ide cseppent) vendég mégiscsak inkább dicsérjen, nem? 🙂 Bár tényleg kicsit üresen konganak ezek a minden nagyon szép, minden nagyon jó… mondatok…
  Aztán ragyogjon az az autó! 🙂 Viaszos autóshampont, szilikonos műszerfalápolót (csak ne bent fújd a műszerfalra, miközben mélyeket lélegzel:) porszívót, szarvasbőrt, illatosítót elő! :)))

  Válasz
 3. Kedves Tarjáni!
  Most vagy te nem érted az én tréfám (Nabasszus: Carreras, a tenor… fent a címben), vagy én nem értem a tiédet!

  Hej Kaktuszka! Tele van az élet fölös dolgokkal: ilyen a nagy emberek köszöntése körüli hercehurca is, az arról való protokollbeszámolók olvasása is ilyen, kerülöm tehát – ennyi.

  Én nem tudom, miért nem lehet egyszer koszos autóban menni valahová? Mi tiltja ezt?
  Na, jó, belül tényleg legyen tisztaság, ne legyen foltos a ruha tőle, de kívül? Mi a fenének? 🙂

  Válasz
 4. Kívül minek fényesíteni az autót? Hogy a tolvajok könnyebben észrevegyék! 🙂
  Komolyan, úgy szép, ha ragyog! 🙂

  Válasz
 5. Hej, Kaktuszka, most jöttem az Apolló Étteremből, a kisebbik lányommal ebédeltem, (aki hétfőn debütál, mint tanársegéd), mondtam neki, tele vagyok melóval, de rajtam a gond az autó miatt…
  Számomra kínos percek következtek ezután: – Tudod Apa, sokan lenézik a szüleiket, hogy milyen egyszerűek, én meg felnézhetek rátok, csak hát te eléggé konok vagy, Anyutól teljesen normális ez a kívánság, és fodrászhoz is elmehetnél, nem feltétlenül kell úgy kinézned, mint egy hajléktalannak!
  Hiába mondtam, hogy kreatív munkakörben izé…
  Szóval, most még borbélyhoz is elmehetek, úgyhogy Carreras pécsi látogatása számomra ilyen – alulnézetből!

  Válasz
 6. Farkas, Farkas, úgy nézel ki mint egy konok hajléktalan? Nem csoda, hogy lenyúlják a cigidet! :))))
  Borbély? Az ám a jó móka, közben hallgathatod a tam-tam vagy milyen zenét, valamint a fodrász politikai beállítottságáról és magánéleti válságairól is értesülhetsz… Estére olyan leszel mint a mosott szarvasbőr-szivacs! 😀

  Válasz
 7. Drága Kaktuszka, mekkorát tévedsz!
  Most jöttem meg a fodrásztól, itt üzemel a házban, roppant fess vagyok, kilátszik az arcom a szőrből! Régen voltam már ilyen úriemberes!
  Hanem az autó 🙁 azzal még semmi sem történt!
  Nyáron, Balatonfenyvesen, ránedvezdzett a motorháztetőre egy fenyőfa! Most azzal mi a fenét csináljak?
  Hogyan végeznék kevesebb idő alatt? Ha mosatni viszem vagy magam nekiállok pepecselni? (A fájós derekammal meg a fress frizurámmal?)

  Válasz
 8. Ha ilyen szép lettél, most kéne a jó PR-od érdekében fotózkodnod is…
  Hú, a fenyőgyanta… Fenyőfa alá, bármit is mondanak a mókusok, ne állj!
  Aszfalt, fenyőgyanta eltávolításnál denaturált szesszel próbálkozhatsz, de eléggé kell nyüstölni a foltot.
  Mosóba vidd az autót, nehogy szétmenjen a frizurád… 😀

  Válasz
 9. Hahó!
  Na, most jöttünk meg, az asszony, én, meg a szép frizurám! 🙂
  Esik! Hiába na, úgy vagyok az autómosással, mint Zebra bloggertárs. Ha leírja: autót mostam, fél óra múlva máris vihar tombol a somogyi dombok fölött!
  Apropo Somogy!
  A koncert egyik vitathatatlan tanulsága, hogy a kultúra belső és külső határokat is bont. Ugyanis még Kaposvár polgármesterét is ott láttam, s nem is egyszer röppent innen-onnan a horvát szó!
  Magáról a koncertről nem mondanék sokat (élmény volt – hülyén hangzana, ha leírnám: Carreras jól énekel, ugye?). Mindenesetre Morvax CD-jénél többet jelenthetett! Nem véletlenül irigykedett!

  Válasz

Szólj hozzá!