A villamosjegy tíz forint – Gazdálkodj okosan

Társasjáték a gyerekkorunkból

– Na, dobjuk ki ezt is – mondja az asszony egy sóhajtás kíséretében, fenn a szobalétrán, az előszoba nyitott szekrényében kotorászva, nagytakarítás alkalmával! Szeme a Gazdálkodj okosan társasjáték dobozán.

Gazdálkodj okosan társasjáték
Gazdálkodj okosan társasjáték: a tábla, pénzek, kártyák

– Nézd, már a bábuk sincsenek meg a dobozban – mutatja felém – s a felirat is lekopott itt-ott, ezzel sem fognak játszani – ha lesznek végre – az unokáink.

– Nem úgy van az – bizonytalanodom el, talán valamelyikük szeretné eltenni gyerekkori emléknek. A lányaimra gondolok persze, akik már közelebb a harminchoz, mint a huszonöthöz, nyilván nem fogják újra elkezdeni a Gazdálkodj okosan társasjáték szabadidős rendszerbe állítását, na de emléknek?

Na, tegnap este Adrika, amikor hazalátogatott a barátjával, bizony, hogy kérte, ki ne dobjátok, persze, hogy elviszem.

És neki is ültünk egy nosztalgiamenetnek. Tamás, (a barát), nyert is egy családi házat, szinte azonnal, a Szerencsekeréken – na, így már mindjárt más, így már bátran neki lehet indulni az életnek 🙂 !

“A villamosjegy tíz forint – Gazdálkodj okosan” bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Szia.megvan még a játék?nem dobtátok ki ugye.mert nekem is van ilyen…csak hiányzik belőle a pénz.nem tudod emailbe átküldeni képben?kinyomtatnám.

  Válasz
 2. A fentebb említett Adrika lányom elvitte a játékot, így sajna én most nem tudok neked pénzt szkennelni. 🙂

  Válasz
 3. Nem tudna nekem segíteni valaki, hogy hol tudok ehhez a társasjátékhoz hozzájutni. Anno nekem is ilyen volt (1966-os kiadás), de gondolom nagytakarítás áldozata lett.
  Előre is köszi
  tucike

  Válasz
 4. Sziasztok !Valaki nem tudná elküldeni e-mail -ben játéktáblát úgy hogy olvasható legyen az írás rajta ,mert az enyém elveszett és csak a tábla hiányzik ! cím:nori95@citromail.hu

  Válasz

Szólj hozzá!