Blog a bloggerekről + Gonda Tibor, Pécs alpolgármestere

A blogger jellemzi városát!

Ma a Marketing Klub (és az idegenforgalmi) a Pécs Expo – Utazás kiállításának aprópóján, a helyszínen tartott klubfoglalkozást.
A rendezvény előtt picinyt körbejártam a kiállításon. Bámészkodásra nem nagyon jutott időm, így sem a vadászgörényeknél, sem a százötvenezer forintos íjaknál nem állhattam meg.

Gondoltam, két bloggerbarátom tiszteletére felkeresem két város standját, s így is lett. Myrtille miatt először Szombathely városának, csinos hölggyel ékesített kiállítóhelyén tartottam szemlét,

Szombathelyi kiállítótér blogger hírneve alatt

majd Basahalom tiszteletére Debrecen előtt emeltem kalapom:

Debrecen standja

Lám, ennyit jelent egy városnak, ha híres bloggere van!

Aztán kezdődött a klubfoglalkozás, amelyen az EKF és annak beruházásai körül forgott a szó. Gonda Tibor alpolgármester úr az Európa Kulturális Fővárosa projektjeinek haladásáról, a strukturális változásokról és a közhangulatban fellelhető disszonáns hangokról is szót ejtett. Ez utóbbi témához magam is kapcsolódtam, jelezve, néhány egyszerű, de barátságos szóval, információcserével nagyon sokat lehetne javítani a hangulaton (nem pedig izmozni kéne, mert az csak pörgeti feljebb és feljebb a „hangulatot”).

Meg is állapodtunk, kint a folyosón, egy majdani találkozóban, amely módot adhat arra, hogy átadjam a „hangulati-témában” a nálam és bennem felgyűlt háromnegyedéves tapasztalatot.

Gonda Tibor

Gonda Tibor alpolgármester úr

Ma, csak este tudtam kézbe venni a reggeli lapot, amelyből kiderült: tegnap, Pécs polgármestere, Tasnádi Péter, a Pécsett tartózkodó debreceni polgármesternek, Kósa Lajosnak, átadta a No 001 sorszámú EKF belépőt, amellyel a PÉCSett megrendezendő EKF rendezvényeket ingyen látogathatja meg! 🙂

Előzmény: itt.
No lám, mégiscsak dobog itt a városban valahol egy marketing-szív, amelyik ezúttal szépen dobogott! 🙂

——

Upgrade 2007. jún. 08.

A napokban, kissé késve, elolvastam az Echo c. lap májusi számában P. Müller cikkét, amelyben a szerző azt mondja, hogy a No OO1-es belépőt számtalan okos dologra lehetett volna „felhasználni”, de így most azt elherdálta – egy tál lencséért, egy aktuálpolitikai célért – Pécs.
Igaza van, magam is szégyenlem most már a fentebbi „lelkesültségemet”.

***

Blog

“Blog a bloggerekről + Gonda Tibor, Pécs alpolgármestere” bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. Szia!
  Nincs mit, hiszen a bélyeggyűjtő emberben a bélyeggyűjtők, a méhészekben a többi méhész, a vadászokban a vadászok (meg az üldözött, esetleg már elejtett vad), a bloggerekben pedig a bloggerek asszociálódnak, ha egy adott város szóba jön!
  Tehát én is automatikusan arra gondoltam: vajon Szombathely felmutatja-e standján a Myrtille Sörkertet?
  Nem volt a Sörkertről semmi, ezt szóvá is tettem! 🙂
  Komolyan!

  Válasz
 2. Szia!
  Sosem hallottak róla. 🙂

  Látom a karnevál az volt.
  Remélem jó volt a szombathelyi stand.

  Válasz
 3. Nem hallottak róla, hallatlan!
  Az ilyen kiállításokban az a feneség, hogy egyik stand olyan, mint a másik, háttérkép, a pulton prospektusok, többé-kevésbbé csinos hostesslány(ok) – ennyi!

  Válasz
 4. Én is kösz!
  A No. 001 nagy ötlet (basahalom.freeblog.hu/archives/2007/03/12/2206312/).
  Pécs, Szombathely, Debrecen… Bővíteni kellene a klubot. Szeged, Győr, Miskolc stb.?

  Válasz
 5. Kedves Basahalom!
  Ez a Klub már igen életképes, ahogy látom, mert vedd hozzá nyugodtan pl. Ungvárt is (!), (BéDéKá-val már lassan egy éve működik a Pécs-Ungvár tengely)!
  A jövőben szerintem is egyre nagyobb szerepe lesz a hálóba fűzött FÜGGETLEN blogoknak, mert olyan szempontokból mutatunk meg jelenségeket az ország és Közép-Európa életéből, amilyenekből a hivatalos sajtó soha vagy másképpen!
  Nyilvánvaló a Klub nyitottsága is: mert vagy hivatkozunk valakikre vagy nem, tehát a spontaneitás bizonyos fajta értékelvűséget kitermel, s valószínűsítem, ez nem pártszimpátiák, hanem a haladás és a maradás, a civil értékrendek tisztelete körül fog kikristályosodni!
  Vagy nem…

  Válasz
 6. Szia Myrtille!
  Arról nem is beszélve, hogy olykor átcsapunk esszébe, publicisztikába, zenébe, csere-blogírásba, vendégségbe s ki tudja még mibe, hogy aztán virtuális sörözést csapjunk a Myrtille Sörkertben, ahol Bigfater horderejű palik nyomják a szöveget, Janis Joplin a zenét meg ilyesmi…
  Azért ez már valami, nem? 🙂

  Válasz

Szólj hozzá!