Európa Kulturális Fővárosa Pécs honlap; blog – Gonda Tibor alpolgármester úrral…

Gonda Tibor, Pécs alpolgármestere, szavatartó embernek bizonyult. Mint korábban megírtam itt, megbeszéltük, hogy az Európa Kulturális Fővárosa – Pécs, 2010 körüli netes problémákról, (már amit én annak látok), beszélgetünk kicsit. És ma ez a Városházán meg is történt.

Két témának „estünk” neki.
Egyfelől az aláírások nélkül kiküldött értesítések, levelezések jelenségét említettem – amit udvariatlannak és megalázónak neveztem, s ez, mint a netről kiolvasható, az elmúlt háromnegyed évben sajnos nem csak engem „hergelt”.
Elmondtam, hogy ahol nincs információcsere, csak aláírás nélküli e-mail, még pályázatok esetén is, ott tág tere nyílik a találgatásoknak, s fölös indulatok lobbannak fel.
Erről nem nagyon beszélgettünk, mert egyetértettünk, s mint Gonda Tibor úr elmondta, a Civil ötletpályázat múlt évi első szakaszáról nincsenek ismeretei. (Azt a Programtanács írta ki, s a korábbi struktúra tisztázatlan ágbogaiban ez-az megeshetett.)

A másik téma, az Európa Kulturális Fővárosa – Pécs, 2010 honlapról kiinduló linkek „ügye” volt. Példának két portált is mutattam a neten, amelyek nem tesznek eleget a törvényi előírásnak, ill. reklámokkal teletűzdeltek. Olyan helyekre, közpénzből fenntartott, civilek által támogatott honlapról linket adni, ahonnan ilyen portálokra megy tovább link – illetlenség!
(Jelen volt egy harmadik úr is, akinek elfelejtettem a nevét, s az önkormányzat netes dolgaiért felelős. Ő nem nagyon kedvelte a gondolatot, hogy az általam példaként felhozott oldalra ne mutasson link. Mint kiderült, a cégnyilvánosságról szóló törvényt nem ismeri, de felírta a számát és az elnevezését.)

Ezt, a második témát úgy zártuk le, hogy a jövő héttől már feláll az új struktúra, és akkor rendbe lehet hozni ezt a dolgot is.
(És akkor ismét támogatni fogom magam is az oldalt.)

Szóba jött még ezután, mintegy levezetésként a blog, a blogolás meg a keresőoptimalizálás is. A „Gonda Tibor Pécs” összetétel beütésére a Google.hu alatt Gonda Tibornak, az Önkormányzatnál elhelyezett oldala az első és a második, ez a blogom pedig a harmadik.
Erre öt-hat nap múlva is kívácsi leszek 🙂 , de ezt nem mondtam ott 🙂

Én bizakodó hangulatban jöttem el.

“Európa Kulturális Fővárosa Pécs honlap; blog – Gonda Tibor alpolgármester úrral…” bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. Most próbáltam Basahalom (Debrecen) bloggerbarátomat felcukkolni egy hozzászólással a blogjában, kérdezve: ha Pécsett lehet alpolgármester – blogger találkozó net-ügyekben, akkor Debrecenben mikor lesz?
  Ám valami zűr van (esetleg karbantartás folyik) a basahalom.freeblog.hu oldalon.

  Válasz
 2. Szia Myrtille!
  Képzeld, téged is szóba hoztalak – komoly -, mint Pécset messziről is támogató bloggert!
  Enyhe túlzással: MA A TE NEVEDTŐL VOLT HANGOS A PÉCSI VÁROSHÁZA!
  Most majd mit mondanak Szombathelyen 🙂

  Válasz
 3. Vettem az adást, csak kicsit késve, meghát nyomultak az ügyek Kósa polgármesterünk bulvárkodásai miatt.
  Keleten a helyzet változatlan. Az itteni hatalmasok nagyon nem szeretik az internetet, a bloggereket meg kifejezetten utálják. Mert nem tudják ellenőrizni, cenzúrázni, mint az önkormányzati sajtójukat. Szóval tökre nem az érdekli őket, hogy a városnak mi lenne jó (városmarketing a hálón pl.), hanem az, hogy róluk mi és hogyan szól. Ez van. Találkozó nincs.
  Neked hajrá!

  Válasz
 4. Megjegyezném, ma 2007. ápr. 16-ot mutat a naptár, a bejegyzés pedig harmadikán született.
  Ebből az következik, hogy a bejegyzés időpontjához képest a múlt hét számított jövő hétnek!

  Válasz
 5. Ma július 16.-át mutat a naptár. A jövő hét hosszára nem utalnék, mert közben újra átalakult a struktúra!
  Tehát sportszerű volna részemről újraindítani az órát, tehát a jövő hét még nincs itt!
  No comment, csupán megértés van.

  Válasz
 6. Ma, 2008 február huszonegyedikén véletlenül rákeveredtem e posztomra, s meglepve látom, még mindig nincs jövő hét!
  Ejnye, urambátyáim, de lelassult az idő! 🙂

  Válasz
 7. Ma, 2008 május 25-én még nem telt le az egy hét, amelyet elvileg 2007 április 3-tól induló órán mérünk.
  Emlékeztetőül: akkor az az ígéret hangzott el, hogy egy hét múlva rendben lesznek az Európa Kulturális Fóvárosa – Pécs, 2010 honlap ügyei.

  Kurva hosszú egy hét ez, mondanám, ha nem kultúráról volna szó.
  Így viszont mi a fenét mondhat az ember, ha ezt nem akarja mondani?

  Válasz

Szólj hozzá!