Dr. Rekettye Gábor – Kisvállalati marketing

Könyv a KKV-éknak

Dr. Rekettye Gábor könyve, a Kisvállalati marketing, ma 10 órakor került bemutatásra a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Klubjában.
Öröm számomra minden olyan könyv, amely a vállalkozásokat, a fejlődést, az érvényesülést segíti, s pláne öröm, ha a netről is szó esik abban!

Márpedig ebben van arról is szó, (egy picinyt még vitáztam is a mail-marketing jelentőségéről, mondván, úgy jöttem el, hogy éppen 420 e-mail vár a gépemben olvasásra!)

Na, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy minden ismeret, amely elősegíti a hatékonyságot, a felismerést, hogy a web-en is lehetne ám hajtani – előbb-utóbb széttöri a megcsontosodott struktúrákat, előbb-utóbb teret ad az én partizánmarketingben kiedzett ?portékámnak?, a honlap-optimalizálásnak is, mármint itt, helyben!

Az értő piac hiánya

Mert addig, amíg nincs értő piac, addig csak átverés van meg haveri megbízások – egyszóval addig itt helyben nekem is, meg a haladásnak is annyi! 🙂

Szóval kellett ez a könyv is, amely közérthetően szól a vállalkozókhoz, számos baranyai példát említve meg!

Nekem rettentően tetszik a könyv ajánlása, amely így szól:

„Ezt a könyvet Önnek, a bátor és kitartó vállalkozónak ajánlom. Ön nélkül a gazdaság sem működne!”

Rekettye Gábor

(Naugye, mégsem csak a Kóka meg a multi-had csinálja 🙂  )

És a könyv tartja magát a fenti hitvalláshoz – közérthetően, a mindennapi munkát, gyakorlatot segítve vezet minket végig a marketing útjain!
Dícséretesnek tekintek minden olyan kezdeményezést, amelyben a tudomány és a gyakorlat találkozik – hogy egymást, vagyis még pontosabban az EMBERT, a munka világának szereplőjét segítse.

——

(Ráadás: hogy milyen kaján is a blogger! Túl sokat vagyok a weben, ezt abból is látom, hogy nem vagyok képes kihagyni egy poént, még élő találkozások alkalmával sem! Most is megemlítettem, hogy a PTE (Pécsi Tudományegyetem) telefonkönyve túl erős a neten, egy sor professzor nevének beütésére, a Google-ban az jön be! De mosolyogva nyugtatott meg Dr. Rekettye Gábor: átalakítás alatt áll a portál és az ő neve, még így is  erősebb a weben, mint a PTE telefonkönyve, azaz arra a marketing tanszék honlapja az első!)

***

Marketing még:

“Dr. Rekettye Gábor – Kisvállalati marketing” bejegyzéshez 19 hozzászólás

 1. Kedves Dr. Rekettye Gábor Úr!
  Beütöttem a Google.hu alatt: Dr. Rekettye Gábor. És Ön valóban nem a PTE telefonkönyvvével bukkan elő elsőként!
  Hanem egy gerillamarketinges „objektummal”, amely a komplex blog jelzővel ellátott.
  Kérem, ezt vegye a tisztelet jelének.
  Ilyesmit blogger nem akárkinek és nem akármilyen könyvnek a kedvéért vezet elő!
  A könyv most olyan „történetet” kapott ajándékba, amely a gerillamarketing ma még – legalábbis Pécsett – kevéssé ismert netes formájából ered.
  És valóban a tisztelet jele! A blogger mi mással emelhetne kalapot, ha nem a bloggal – neki az a kalapja!

  Üdvözlettel:
  Bognár László
  Bognár Stúdió

  Pécs (Pics)

  Válasz
 2. Kedves László!
  Megtiszteltetés számomra, hogy könyvemnek ekkora teret szentelt. Remélem, hogy ezzel egy új együttműködés indul meg.

  Tosztelettel üdvözli:

  Rekettye Gábor

  Válasz
 3. Kedves Gábor!

  1) Az együttműködés lehetőségének felvetését örömmel és tisztelettel fogadom.

  2) Kíváncsian tekintettem meg a honlapját.

  Link itt:  Rekettye Gábor

  Érdekes, hogy Önt éppen akkor vitték el Villányból a szülei, amikor az enyémek velem együtt oda költöztek, a Szársomlyó lábához!
  Kajánul megjegyzem, az Ön jeles kollégája, Fojtik János a tanszékről, nem volt ilyen szerencsés, mert őt a szülei elmúlasztották kimenekíteni Siklósról, amikor Villányból oda költöztünk! 🙂

  3) A könyvet szívesen ajánlanám blogger-barátaimnak – ám ehhez tudnom kellene: hol rendelhetik meg. Kérem, ezt írja meg nekem.

  4) Javaslat (a kiadónak): néhány blogger-barátomnak ingyen juttatva a könyvből, megsokasodhatna a neten a kiadvány híre. Olyan bloggerekre gondolok, akiket érdekel(het) a téma, például:
  DepriMadonna szociológus, Urbangeri közgazdász, BéDéKá író.
  Ráadásul az ő véleményükre érdemes is adni, a jövő hasonló kiadványaihoz sokat profitálhatnának a véleményükből!

  Tisztelettel:

  Bognár László

  Válasz
 4. Kedves László!
  Sajnos az akkori világban (Ön akkor születhetett) az emberek nem csak saját akaratukból mozogtak. Szüleimnek mint kulákoknak távozni kellett Villányból. Én kicsit tovább maradtam ott nagyszüleimnél. Na, de ez már régen volt.
  A könyvet egyébként az Akadémiai kiadónál lehet kedvezményesen beszerezni a következő internetcímen:
  http://www.akkrt.hu/main.php?folderID=2629&pn=1&cnt=26&catID=&prodID=40386&pdetails=1
  De ha komolyan gondolja, hogy néhány könyv segíthet a terjesztésben, akkor Budaházy Árpád (budahazy.arpad@akkrt.hu) biztosan küld majd.
  Jelenleg nekem is csak egy példányom van, aminek a dedikációját elrontottam.
  Nagyon kérem, hogy rám hivatkozva juttassa el ezt az ötletet Budaházynak. Előre is köszönöm, hogy segít.

  Üdvözlettel:

  Rekettye Gábor

  Válasz
 5. Kedves Gábor!
  Ez igazán öröm, hogy a neten is megvásárolható a könyv! Pláne, hogy a net-en keresztül vásárló kedvezményt is kap!
  Erről azonnal értesítem pl. A.P.-t, a pécsi SONY Márkabolt tulajdonosát, aki másfél évtizede igen kedves „ügyfelem”, s a minap szóba jött köztünk az Ön könyve.
  Rákérdezett: – Te, Laci, olvastam erről valahol valami ismertetőt, tényleg jó az a könyv? Hasznos lesz nekem? Hol lehet megvenni?
  Ezzel csak azt akarom elmondani, hogy a vállalkozók körében IGENIS mutatkozik érdeklődés a marketing iránt, s alapjában a könyvet kínáló félen múlik, sikerre viszi-e!
  Ugyanis ki az az ütődött vállalkozó, aki ne akarna egy olyan könyvet, amelyből aztán, ha elolvasta, profitál?!

  Budaházy Árpád úrnak pedig tüstént írok egy e-mailt, az előző hsz.-ben említett három blogger „könyvellátásának” ügyében!
  (Közülük kettő budapesti, és az Ungvárott lakó BéDéKá, azaz civilben Balla D. Károly, József Attila-díjas író, éppen könyvünnep ügyben, nemsokára Budapestre látogat.) Budaházy úrnak így nagyon nagy szerencséje van! Fillérekből megoldhatja e könyv teljes európai hírverését! Ki sem kell a lakhelyéről mozdulnia 🙂

  Üdvözlettel:

  Bognár László

  Válasz
 6. Kedves Gábor!
  Amit ígértem – megtartottam!
  Írtam Budaházy úrnak egy e-mailt, amelyben megadtam eme webhelynek az elérhetőségét, s itt ő látni fogja, hogy mi komolyra vettük a könyv sorsát!
  Ezen felül javasoltam neki, hogy a „KIKERICS” fedőnevet adjuk a gerillamarketinges akciónak, amelynek keretében a három blogger ingyen könyvet kap! (Én „balfácán”, már a bemutató alkalmával megvettem, pedig most kérhetnék akár négyet is a Kisvállalati marketingből! 🙂 )
  A kikerics persze a Szársomlyó védett virága – s a majdnem közös gyermekkor majdnem-emléke miatt ugrott be a név!

  Megjegyzem, a vidám hanghordozás nem komolytalanságot takar! Valóban komolyan gondolom, hogy a könyv hasznos és egy jókedvből levezényelt gerillamarketinges-netes akcióval segíthetjük a potenciális közönséget – hogy legalább tudjanak róla!

  Üdvözlettel:

  Bognár László

  Válasz
 7. Kedves BéDéKá (piréz és posztumusz)!
  Hát persze, hogy gondoltam rád, hiszen viszonylag kevés magyar író jártas a marketingben – mégha annak különleges változatában is, az Internet marketingben, meg hát a könyvkiadás, a könyvforgalmazás ágbogaiban, de ez az utóbbi persze nem annyira kuriózum író-körökben 🙂
  Szóval azt gondolom, minden könyv támogatandó, amelyik a haladás és a maradás viadalában a haladást és az embereket (itt most jelesül a vállalkozókat) segíti!
  De neked erről aligha kell többet mondanom, s megköszönném, ha volna ötleted is kiegészítendő a KIKERICS „hadműveletet”.

  Válasz
 8. Kedves Gábor!
  Mivel az Akadémiai Kiadó nem válaszolt levelemre (ennek ezernyi oka lehet: pl. szabadságolás, technikai zűr, bizalmatlanság a gerillamarketinggel szemben) magam indítottam be a KIKERICS akciót. Másként, máshogy!
  Egy kis ízelítő:

  Kikerics akció
  Rekettye Gábor: Kisvállalati marketing
  Miért nyomom Rekettye professzor könyvét?

  Üdvözlettel:
  Bognár László

  Válasz
 9. Kedves Budaházy Úr!
  Bár levelem nem jutott el Önhöz, mint az egy másik, témához kapcsolódó blogbejegyzéséből kiderül ( http://szolgaltato-blog.hu/archives/274 )
  – legnagyobb örömömre mégis rálelt-e blogra.
  Levelemben akkor, tehát ápr. 05-én tulajdonképpen eme blogbejegyzésre hívtam fel a figyelmét, különös tekintettel arra a javaslatomra, hogy három bloggerbarátom kapjon egy-egy példányt Rekettye Gábor úr Kisvállalati marketing c. könyvéből.
  Ez most is aktuális. Sőt!
  Balla D. Károly (bloggernevén BéDéKá piréz) Ungvárról itt lesz Budapesten a Könyvhéten, magyarországi részletes programja a http://bdk.blog.hu címen elérhető.
  Urbangeri bloggerbarátommal (közgazdász, Bp.) a http://blogtika.blogter.hu , DeprimaDonna (szociológus, Bp.) pedig szintén a blogjában, http://blog.szefnet.hu/ lehet „találkozni”.
  Nem tudok róla, hogy Magyarországon bárki kipróbálta volna azt, hogy egy értékes könyvből 3 bloggernek ingyen könyvet ad – és utána megvizsgálja az eredményt: nőtt-e a könyv híre (elsősorban a neten) ezáltal.
  Persze, négy blogger hatásáról beszélhetnénk az adott esetben, mert én már írtam róla rendesen, sőt egy különös internetes marketing eszközt is bevetettem a könyv érdekében: az osztagtámadást!
  Ennek elméletéről és gyakorlatáról több helyütt írtam, talán a legjobban itt foglaltam össze:
  Gerillamarketing
  Ennek eredményeként azt lehet látni a Google.hu keresőben, ha beütjük, Rekettye Gábor: Kisvállalati marketing, hogy híradásaim a könyv létezéséről széles körben vannak jelen az Interneten.
  Azt is szerényen megjegyezném, hogy az Akadémiai Kiadót is megelőzöm négy találattal a Google találati listán, de hát Önöknek nem is dolga a keresőoptimalizálás (annyira). 🙂
  Elnézést, de a blogger az ilyen (stílusú). Ha nem ilyen volna, akkor nem is volna alkalmas könyvek-gondolatok propagálására. 🙂

  Komolyra fordítva, hadd mondjam el: örülök az Ön jelentkezésének, megtisztelt vele!

  Válasz
 10. Kedves Bognár Úr!

  Próbáljuk meg!

  Holnap (szombaton) szólok az Akadémiai Kiadó standján áruló igen kedves hölgyeknek, hogy rám hivatkozva Ungvári barátjuk kapjon egy „recenziós” példányt (remélem találkoznak vele és tudják értesíteni erről). A másik két „versenyző” személyesen átveheti tőlem a Kiadóban (Prille Kornélia 19.D)

  Kellemes könyvünnepet
  Árpád

  Válasz
 11. Kedves Budaházy Árpád Úr!

  Nagyon örülök e hírnek, köszönöm!
  „Ungvári barátunkkal”, Balla D. Károly, József Attila-díjas íróval most beszéltem telefonon, – éppen a Magvető estjéről, a Radnóti Színházból autóznak a szállásuk felé (nejének, Berniczky Évának most jelent meg egy könyve, Méhe nélkül a bába címmel, innen az „érdekeltségük”) – holnap (szombaton) feltétlenül átveszi a könyvet, és nagyon köszöni!

  Külön büszke vagyok arra, hogy két hónap távlatából is emlékezett erre a blogbejegyzésre, azonnal tudta, miről van szó!

  Egyébként holnap, a Vörösmarty téren 12 órakor, a Pro Pannónia kiadó standjánál dedikál BéDéKá, ha esetleg arra jár Ön is, akár meg is ismerkedhet Közép-Európa egyik legjobb bloggerével 🙂

  A másik két bloggerbarátomat is értesítem, őket a blogjaikon keresztül.

  A könyvünnepi jókívánságot köszönöm! Pécsi lévén, nekünk itt majd hetedikén kezdődik a könyvünnep – mert itt a könyvünnep is máskor kezdődik, mint más helyein az országnak, bár hosszabban is tart. 🙂
  (A POSZT-hoz igazították.)

  Tényleg köszönöm a hozzáállását, s azt külön is, hogy nem rettenti meg a „bloggerstílus”, amely olykor kicsit eltér más műfajokétól, s olykor jobban hasonlít egy csipkelődő baráti beszélgetéshez, mint a publicisztikához.

  Üdvözlettel és tisztelettel:
  Bognár László
  Pécs (Pics, Fünfkirchen)

  Válasz
 12. Kedves László!
  Mindig tartogatsz valami nagyszerű meglepetést! Hát igen, ez Rád vall! 🙂
  Amikor az elkeseredés mocsara kezd beszippantani, valahogy mindig megtalálsz és feladatot adsz nekem. Köszönöm! 🙂

  Kedves Árpád!
  A köszönet természetesen Önnek is szól!
  A könyvért jelentkezni fogok, utána pedig igyekszem hasznossá tenni magam! 🙂

  Szép, tartalmas hétvégét kívánok,
  üdvözlettel:
  DeprimaDonna

  Válasz
 13. Kedves DeprimaDonna!
  Én köszönöm, hogy ötletemben látsz fantáziát! Esz a kíváncsiság, mit fog szólni a szociológus a könyvhöz!

  Válasz
 14. Kedves Árpád!
  Új, marketinggel is foglalkozó blogbejegyzésemben hivatkoztam a könyvre – a Kikerics akció lám, kötelez 🙂 ,
  http://szolgaltato-blog.hu/archives/306
  és egy hiányra leltem a könyvben: NINCS tárgymutató!
  A pozicionálás fogalmát kerestem volna a segítségével, s tárgymutatóval egyszerűbben leltem volna meg!

  Válasz
 15. Kedves Árpád!
  Mint látható, DeprimaDonna jelentkezni fog a könyvért!

  BéDéKá-nál az alábbiak olvashatóak:
  „Kedves El Lobó barátom, röstellem, de az Akadémiai kiadónál sajnos nem bonyolítottam le a tranzakciót. Egyszer mentem oda, akkor jókora sor állt ott, nem akartam a vásárlók elé tolakodni, gondoltam, majd visszajövök, de aztán elsodortak az események. Igazán sajnálom.”

  Kedves Árpád!
  Szerintem egy könyv postai úton történő eljuttatása Ungvárra, a majdani bőséges szellemi haszon reményében, elenyésző kiadást jelentene!

  Hanem Urbangeri barátom nem reagált bejegyzésemre.
  Jóindulatú reakcióm: nem vette (még) észre.
  Rosszindulatú reakcióm: amióta a régi, kedvelt Che Guevara avatart lecserélte indiános rajzra, gerilla-barátom már nem a régi! 🙂

  Válasz

Szólj hozzá!