Blog – nem mindegy, hogy utálatosként kikkel említenek együtt, de ideje befejezni

Mottó:
Ne legyünk a 95%-ban matthülye bloggerek országa! 

Mint hírlik – fama est – egy gépháznaplóban egy kitűnő ember elsorolta, hogy a három, BéDéKá, Kornis Mihály meg bizonyos El Lobo – A farkas, sohasem nyerte el a tetszését, nem tudta megkedvelni őket. Jó, hogy elmentek.
Ezért őt vezérileg megdícsérték! Mivelhogy jó az izlése!
Úristen, micsoda megtiszteltetés, hogy kikkel együtt vagyok én utálatos!

Ám mindezzel együtt, ideje letudni a témát, elvégre nem akarnék mocsári harcos lenni , sárral bekent pofával. A Nol-blogomba ezeket írtam valakinek, s azt hiszem, ezzel kell lezárni:

„Olyan bloggerek is vannak, akik a magyar blogoszféra teljességében is szeretnének kiigazodni, tapasztalataikat megosztani másokkal, közös nevezőre szeretnének jutni velük, hogy „alulról” is megfogalmazzák az „elvárásaikat”, hogy demokratikus magatartásra késztessék a blogszféra lakóit (feltéve, ha ezt ők is akarják), s hogy becsülettel kiálljanak azok mellett, akik ezt bloggerként megérdemlik, bárhol is legyen a tanyájuk a blogoszférában!
Ha ezt tréfásabban, jelszószerűen szeretnéd: nem leszünk a 95%-ban matthülye bloggerek országa! :-)”.

Ámen

“Blog – nem mindegy, hogy utálatosként kikkel említenek együtt, de ideje befejezni” bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. Zárjuk le, Szürketestvér. Azt hiszem, nekem még soha sehol egyetlen blogger vagy moderátor sem törölte a kommentjeimet. Ha egy szolgáltató főembere megteszi azért, mert a szemére vetem, hogy talpnyalókkal veszi körbe magát, s hogy egy gondolat sem ragadt meg benne Kornis leveléből, hát…
  Ellenben hidd el: nem búsul utánunk, tudja, hogy mit akar, és azt át is hajtja. Pont azt akarja, hogy a 95% kattintson oda, és ne az 5. Mert számolni azt bizonyosan tud.

  Válasz
 2. Kedves BDK!
  1) Gratulálok a szép pillagószív versenyeredményedhez.
  (Kész csoda, hogy az elmúlt két hét eseményei után sem estünk vissza.)
  Én is megnéztem most, 572.000 találatot mutat a google.co.hu, tehát megint nőtt a találatok száma, s mégiscsak tartom a 2. és 3. helyet. A „tarcsi-versenyoldalam” meg 14.
  Szerintem a Google e hónap végén még végrehajt egy nagy átrendezést. Ahogy a külföldi szervereit nézem, lehet, hogy egy játékos még elém jön, és akkor a harmadik helyre kerülök. Éppen ezért, most egy „titkosat” én is léptem 🙂

  2) Bárcsak a teljes volna! Archíválok éjt-nappallá téve, de alig haladok. A hsz-eket, ahol sok van egy-egy poszt alatt, ötvenesével „lapátolom be”. Tudod, nehogy valami műszaki hiba miatt elvesszen…
  Próbálok ügyelni arra, hogy a NOL-blogom ( http://ellobo.nolblog.hu ) külön tartalom-arculatot mutasson, ne tükrözés legyen, álljon meg derekasan a lábán, de a régi web 1.0-ás Sóhivatalt teljesen be fogom ide integrálni, s a többit is. Irdatlan mennyiség. Megint nem hagy nyugodni az ötlet, hogy könyvet írjak belőle: Blogsuli címmel. Csak kicsit nagyképűnek hangzik. (Nem véletlen az alcím: amit a blogszféráról tudok).
  Bár, ha azt veszem, hogy van, aki egyenesen Blogakadémia címmel vezet blogot 🙂 , hát ahhoz képest nem kéne itt a szerénységgel bíbelődnöm 🙂
  Örültem, hogy jártál nálam – este viszonzom.
  üdv (és akkor este Ungváron folytatjuk! Készítsd a vodkát, én meg villányi bort viszek!) 🙂

  Válasz
 3. Na én ma e percben egyszerre vagyok az 5-ön és a 6-on – legalábbis a google-listán a pillangószíveimmel. És végre-vegre felkerült a több mint két hete indított versenyoldalam is a listára. Tegnap 18., ma 20. Nem is rossz. Kezd visszatérni a versenykedvem.
  Jól látom, te áthoztad ide a teljes archívumodat?

  Válasz
 4. Haha, itt nagy felháborodás van a nemtetszés kapcsán, bezzeg a bloghozzászólások törlése rendesen működik ezen a „szabad és igazságos” blogon is… (ld. pillangosziv.prosign.hu kommentjét) mindenesetre nekem se vagy szimpatikus, El Lobo, néha mintha kicsit túlértékelnéd magad és írásaidat (pl. miért is volt „méregerős” írás az, amikor azt ecsetelted, hogy a budapest reklámügynökségre első vagy a keresőkben? Még ha valami átfogóbb dologról szólt volt volna és nem csak a Te kis homokváradról…).
  Ja, és mielőtt Blogsuli címmel könyvet írsz, légyszi fordítsd le magyarra a wordpressedet, hogy ne „Submit Comment” legyen az elküldés gomja – ja, bocs, egy webes reklámügynökségnek ehhez nem kell éretnie… pedig nem nehéz…

  Válasz
 5. Kedves Zsolti!
  1) Köszönöm, hogy olvasod írásaim, mint az a fentiekből kiderült.
  2) Külön öröm számomra, hogy még az értő elemzésükre is időt fordítottál.
  3) Ha harmadik fél nevében ír ide valaki, tehát más nevet mond, mind ahová a linkje mutat, azt kiütöm, és posztban hívom fel rá a figyelmet. Akiknek a megbízásából írsz, azok ezt tették, s posztot is írtam róla.
  4) Ha Blogsuli címmel könyvet írnék, abban tényleg volna szó a homokváramról is, de inkább másokéról. Ezért aztán szívesen megnézném a tiédet is, bizonyára pedáns, nagy szövegekkel telivert, a fél világ abból tanulhatná meg a blogolás művészetét. Mert az enyém itt tényleg több sebből vérzik, nem csak az hibádzik itt, amit leírsz, hanem sajna sokkal több.
  5) Arra tényleg büszke vagyok, hogy a „reklámügynökség Budapest” kifejezésre 1.,2., és 4., vagyok! Elnézést kérek, hogy ez nem elég átfogó, de csak ennyire tellik tőlem. Majd próbálok javítani!

  De a tréfát félretéve: köszönöm, hogy figyelemre méltattál!
  Üdv

  Válasz

Szólj hozzá!