Hadüzenet: blogháború egyenes adásban, Pécs

Igazi marketing-csemegét ígérek most, eleven háborús beszámolót! A szereplők és az események valódiak! A helyszín Pécs, 2010 Európa Kulturális Fővárosa. Nyilt sisakkal intézek támadást.
1) Első szál: 2007 januárjában egy magánszemély megvásárolta a Pécsblog domain-nevet! (Spórolós ember lehet, mert a név ellenkezőjét, a Blogpécs domaint már nem!)

„A” kérdés: Maga a város, Pécs, hogy a fenében hagyhatta szabadon ezeket a domain-neveket?

2) Második szál: A friss blog, a Pécs Blog, fent virít a Pécs.lap.hu oldalon, a rejtőzködő lapgazda „rega” néven jegyzi magát! Úgy hirdeti ott az új blogot: Pécs első számú blogja! A blog sem árulja el, ki üzemelteti és ki a tulajdonos!

3) Harmadik szál: az Európa Kulturális Fővárosa – 2010, Pécs HIVATALOS honlap, amely a városé, linkkel támogatja a Pécs.lap.hu oldalt, így áttételesen az azon szereplő közhasznú valamint magán- és üzleti honlapokat is!

4) Negyedik szál: Már tavalyelőtt nyilvános, országos akciót kezdeményeztem, hogy linkekkel segítsük a HIVATALOS honlapot! Ennek keretében iskolák, intézmények tucatjai támogatták és támogatják azt! Akkor még nem gondoltam arra, hogy magánbulikat fogok támogatni!

5) Ötödik szál: az Első Magyar Keresőoptimalizálási Verseny során, fél éven át, Pécs kulturális életének értékeit adtam közre, kifejezett kedvezményezettem volt PÉCS. / Pillangószív /
(A versenyt megnyertem!)

6) Hatodik szál: Ez a blog, (korábban pedig a „Morcipapa Pécs” blogom is) számos módon Pécsről szól, számos szállal kötődik Európához, Angliától Ukrajnáig ismerik.
A „blog” szó beütésére a Google.hu alatt egymilliárd kettőszázmillió szótalálat mellett az első százban van! Ha csak magyar nyelvű találatokat kérünk, az első húszban!

„A” állítás: A város projektirodája, az utóbbi fél évben csakis aláírás nélküli e-mailban érintkezik velem, (2 alkalom), kérdésemre (1 alkalom), tájékoztató e-mailomra (2 alkalom) nem is válaszol!

„B” kérdés: Elment-e az eszem, hogy mindezek után, én még mindig linkeket adok a HIVATALOS honlapnak, hogy a most futó, második honlapotimalizáló versenyen is (amelyen versenyen kívül veszek részt, s e percben 10. vagyok) Pécs a kedvezményezettem, linkkel támogatom, hogy mások bulijait támogassák az én munkám révén? / Linkfelhő /

7) Hetedik szál: A HADÜZENET. Három nappal ezelőtt megvettem a Blogpécs domaint, s a marketing napjainkban használatos szóhasználatával élve: le fogom radírozni a PÉCSBLOG blogot a keresők élvonalából! A Hivatalos honlap támogatását mindaddig szüneteltetem, amíg az magánbuliknak helyet adó honlapokra linkeket ad!

Mondom én: marketingháború egyenes adásban! Venceremos!
***
Más botrányok:

“Hadüzenet: blogháború egyenes adásban, Pécs” bejegyzéshez 11 hozzászólás

 1. Nem csak ezt, megvásárolta az összes megyeszékhelyét is pl.salgotarjan.blo.hu, vagy egerblog.hu stb stb
  Teljesen világos, hogy a domainnel akar kereskedni, mert ezeken a blogokon csak innen-onnan összeollózott cikkek vannak, sok esetben nincs is köze az adott városhoz.

  Válasz
 2. ja én is úgy látom, hogy domain bizniszről van szó. Kissé csíra vagyok, nem látom át a domainbiz jelentőségét.

  Válasz
 3. Ha ügyesen csinálja, igaza van.
  Pécs tesze-toszaságán, melléfogásain, gőgösségén, pedig nem érdemes csodálkozni, sajnos az elmúlt cirka 9 évben mindíg is ilyen volt.
  Az EKF project meg szerintem halott! Irtó kínos és égő lesz a városnak, de sajna ez már nyilvánvaló.

  Válasz
 4. Idéznék a Civil ötletpályázat 2007 január közepén honlapra feltett anyagából (ez nem keverendő össze a Lakossági ötletpályázattal és más pályázatokkal).
  „A Programtanács által 2006. augusztusában elindított Civil Ötletpályázat rövid ideig szünetel, az új szervezeti keretek felállítása után hasonló formában folytatódni fog. A december 15-i határidőig beérkezett programjavaslatok feldolgozása folyamatos, ennek eredményéről 2007. február 9-ig a pályázókat a pecs2010.hu honlapon, valamint e-mailben tájékoztatjuk.”
  Ma, 9-én este láthatjuk, mukk nincs az Európa Kulturális Fővárosa – Pécs, 2010 honlapon erről!
  Szóval ez az, amit nem egészséges csinálni!

  Válasz
 5. nem vagyok eléggé harcos alkat, meg ezekbe a belügyekbe sem látok bele, viszont maximálisan szurkolok neked, és ha tudlak, támogatlak is.
  egyebekre magamnál válaszoltam. (ez a komment vagy elmegy, vagy nem, mostanában megint inkább nem, mint igen)

  Válasz
 6. (ez a komment vagy elmegy, vagy nem, mostanában megint inkább nem, mint igen)
  nem vagyok eléggé harcos alkat, meg ezekbe a belügyekbe sem látok bele, viszont maximálisan szurkolok neked, és ha tudlak, támogatlak is.
  egyebekre magamnál válaszoltam.

  Válasz
 7. Nos, Pécs vezetői részéről még számtalan dolog van, ami nem egészséges.
  Példának okáért egy sajnos nagyon is valós tényadat:
  Pécs jelenleg több mint 14 MILLIÁRD forinttal van eladósodva, jóval több, mint 14 MILLIÁRDDAL!!!
  Csak jelzem, hogy 1998-ban a város gazdálkodása pozitív volt (ez is valós, visszaellenőrizhető tényadat).
  És ehhez városunk lakói sajnos tökéletesen asszisztálnak. Természetesen mély tisztelen a kivételeknek, mert hogy azért belőlük is van, amit viszont Pécs vezetése nem tart egészségesnek.

  Válasz
 8. Kedves Il Falco – A Sólyom!
  Szeretném, ha az információcsere, a hozzászólások csakis az Európa Kulturális Fővárosához kapcsolódó Internetes témákra konkretizálódna, hiszen e helyütt, mint a blog gazdája nem a városvezetés és a város pénzügyi helyzetének megvitatását céloztam meg – ilyen vita bizonyosan folyik valahol a neten, ezt ne értsd félre – hanem elővezettem fentebbegy KONKRÉT JELENSÉGET, és ezt szeretném tisztázni, nem mást!

  Válasz

Szólj hozzá!