Lemondott az EKF igazgató – avagy az európai vásárló preferenciái

Öten mondtak le az EKF élvonalából

Lemondott az EKF, vagyis az Európa Kulturális Fővárosa (Pécs, 2010) művészeti igazgatója (is). Immár ő az ötödik vezető, aki egy éven belül távozik. Kedvem szegi az újabb fordulat. Nem, ezt már nem akarom, nem tudom feldolgozni, nem akarom tudomásul venni, nem akarok foglalkozni vele, megyek vissza a munkámhoz!

Marketing kutatás: Marketingkutatás

Malhotra könyvét olvasom, a Marketingkutatást. Megtudom, hogy az európai vásárlók preferenciái között előkelő helyen áll a teljesítmény és az imázs kettőse.
Az autóeladások, autóvásárlások szempontjaival bizonyítja állítását: a japán és az amerikai autók ritkán tudják teljesíteni együtt Európában e két szempontot.
Az európai gyártók magas imázsértékeket produkálnak (pl. a Volvo a biztonság, a BMW a magas műszaki színvonal megtestesítője.) A japánok a műszaki megbízhatóság hangsúlyozásával próbálkoznak, de nincs meg az az egyéni imázs, amely dobhatna rajtuk.

Teljesítmény és imázs – az európai vásárló sajátja. Lemondott Méhes Márton – imázs, teljesítmény, EKF – leteszem Malhotra könyvét, nem érdekelnek most az autógyártók gondjai, nem érdekel a marketing – pécsi vagyok, még nem esik a hó, de tele van a hócipőm – nagyon.

Negatív spirál mögött pozitív tartalmak?

Upgrade 07.11.25
Az imént volt szerencsém megtekinteni a keddi, a PTE Szociológia Tanszéke által szervezett EKF konferencia egyik előadásának anyagát, s meglepett az előadásra készülő előadó hozzáállása, aki – mutasson bármilyen negatív töltetet valamely táblázat az első rápillantásra -, hozzáfűzi, hogy ebből a tényanyagból az EKF hogyan hozhatna ki mégis pozitív tartalmat, hogyan lehet(ne) mégis mozgósítani, a pozitív (olykor rejtetten meglévő pozitív) tartalmakat kibontani, együttműködő erővé tenni.
Mert a negatívnak tetsző adathalmazok alján is ott a tetterő, a készség a haladásra és az együttműködésre – csak jól kell olvasni, csak érteni kell hozzá!
Az előadó szerint a konferencia célja is ez: azon túl, hogy megmutatják azt, ami van, szeretnék felmutatni a lehetőségeket is!

Hát… kedden az egészet meghallgatom!

“Lemondott az EKF igazgató – avagy az európai vásárló preferenciái” bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. Kösz, megnéztem – remélem most már elmúlik a csatazaj, és a teljesítmény meg az imázs veszi át a terepet. Ugyanis mindannyiunknak ez volna az érdeke!

  Válasz
 2. Az EKF-es mai eredményhirdetésen nincs pécsi győztes. Megnéztem: csak a tettyei városrész megújítására kiírt pályázaton 10 millát osztottak ki, az első és 3. hely bp-i, másodikat nem adtak ki, a Bachmann félét meg megvásárolták…
  az uránvárosi terek megújításán pedig csak pestiek arattak…

  Ha cikket írnék, akkor úgy folytatódna: no comment.

  Nem cikket írok: azt a … innen törölné a moderátor

  Válasz
 3. Kedves FYGureout!
  Ma előre meghirdetett áramszünet lesz nyolcttól, így nem tudok elmélyülten, alaposan elmerülni a témában és RENDESEN reagálni.
  A múlt héten az új, mármint a legújabb művészeti igazgató távozott – már nem is mondtam semmit, tényleg egyetlen szót sem, mert már teljesen normális dolognak számít, hogy valamelyik Rejtő-regényből kőfaragók és balett-táncosok jönnek Pécsre – költenek valamennyit – aztán elmennek.
  De Kesu más! Egyfelől ő közülünk való, másfelől pedig nem Rejtő Jenő regényéből jött kőfaragó vagy balett-táncos, hanem épített itt valamit – amivel nem tudom, mi lesz most.
  De jön az áramszünet, még meg kell néznem a leveleimet, van-e valami fontos, hogy gyorsan válaszolhassak, s így a Kesu iránti szolidaritás kifejezésére majd csak este vagy holnap adódik alkalom.

  Válasz

Szólj hozzá!