Keresőmarketing: támadd meg magad!

A keresőmarketing: mindig történik valami

1) Kedves barátom, BéDéKá írja blogjában, hogy a nevének kezdőbetűire kérdezve a Google alatt (bdk) nem az ő webegységei, hanem egy budapesti cég portálja jön elő, s persze ezt ő nem hagyja annyiban.
BéDéKá, (Balla D. Károly), író létére 🙂 a keresőoptimalizálási versenyek során is jeles eredményeket mutatott fel, biztosak lehetünk abban, hogy a mit sem sejtő budapesti cég hamarosan a háta mögé kerül.

2) Azután, hogy bejelentettem: a vidáman szivarozgató műpartizánokra rá fogok ijeszteni és a gerillamarketing szóra be fogok törni a Google találati tábla élére – valaki a szememre vetette, milyen alapon hirdetek „versenyt” a nyugodt vizeken.

A SEO, a SEM is ugyanúgy támad, mint bármi más

SEO, keresőmarketing támadás
SEO, marketing támadás

A két eset ugyanazt a helyzetképet tükrözi: szépen, kényelmesen uralkodik valaki vagy valamely cég egy marketing pozíción (példáinkban történetesen a keresőmarketing terén) – és mit sem sejt arról, hogy hamarosan már nem lesz az élvonalban, mert új versenytárs jelentkezik, csapdát állít, leviszi az árat, új termékkel áll elő vagy a SEO terén indít hadműveletet!

Nincs ebben semmi rendkívüli, a piac ilyen, perc nyugta nem lehet annak, aki élre tör vagy éppen ott tanyázik.
Ne higgyünk a nagy nyugalomnak sem! Ha már túlságosan nagy a csönd, akkor se küldjük az embereinket és önmagunkat a Bahamákra.

Támadd meg magad! – szól a marketing törvény, hogy edzett légy, hogy kikerülhesd a nyugalom súgta ál-biztonságot – mert a piacon, a gazdaságban (és a politikában is) a versenytársak az általad birtokolt piaci szegmensre fenik a foguk.

——

Ajánlom:
Keresőmarketing

SEO

“Keresőmarketing: támadd meg magad!” bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Ja és persze köszönöm a linket is!
  (Tegnap óta 2.450 ezerről előbb 2.530 ezerre, most pedig már 2.610 ezerre ugrott fel a bdk-találatok száma – de én egyelőre csak a 3., 4., 5. vagyok.)

  Válasz
 2. Szia!
  Lesz ez még jobb, nem szeretnék a budapesti cég helyében lenni, egy kitartó, harcedzett SEO-s pasassal a nyakamon! 🙂
  Lehet, hogy a pályázaton nyert 133 milliójuk a védekezésre megy majd el! 😀

  Válasz
 3. jelentem, ma első vagyok bdk-val a google.com és a google.hu rendszerében egyaránt a BDK-val.

  farkas koma, gyúrjál te is, mert ha jól látom „El Lobo”-ra nem vagy az első!

  Válasz

Szólj hozzá!