Pécs – civil kurázsi

Na, most aztán lehet ingatni a kobakokat, most, hogy kiderült; a hadakkal üldözött háztulajdonos-család hivatalos papírja, az ügyvédi meghatalmazás, (hogy az önkormányzattal tarthatja a kapcsolatot) ott heverészik már április 28-tól az önkormányzatnál! Hej, mennyi haddelhadd, lakosság zaklatása, fenyegetése, közterület-felügyeleti és rendőrségi igazoltatás folyt itt majd’ egy hétig – potyára!

Mert egy telefon is elég lett volna:

– Ügyvéd úr, kérjük, fáradjon be hozzánk, adnánk egy levelet! (Ehelyett még a bontásban résztvevő munkásokat is 72 órás elzárással fenyegették meg ? mint az a mai Új Dunántúli Naplóból, friss adalékként kiderül.) Hát, kell a finomság az események értékeléséhez, mert ez bizony hatalmas masni az ?önkormányzati szolgáltatás? anyák napi csokrán (amellyel anyák napján, a rendőri igazoltatással megajándékozott 78 éves tanítónőnek, a lakosság szolgálatára alapított önkormányzat – szerintem – tartozik).

Szép kis csokor ez – a masnival. Ám reméljük, ezek után mégiscsak kamerába kell néznie valakiknek ? ez, ugye már régi vágyam, a szabad pécsi videózás! – amikor nem csak a városi tv megszokott, nyugodt ülőhelyén, a saját tulajdonban kell mosolyogni, hanem szerte, bele az ország népe szemébe – amindenit, ez aztán a masni!
A kamerásokat persze arra kérem, azt a fránya videót emeljék feljebb is, egészen Kaposvárig sőt Budáig, mert lefelé biztosan lesz ejnye-bejnye, de igazából azt a kezet kéne felkutatni, amelyik a dolgok rendes menetébe belenyúlt!

És persze a pénz, amely elfolyt az üldözésre, lesben állásra, békés polgárok igazoltatására, elzárással fenyegetésére, videózásra-nevelésére, hm, ezt azért valakinek meg kéne fizetni. Na és persze a bocsánatkérés, az el ne maradjon! A panelházban, az  egész napos dörömbölés, minimumként egy-egy bocsánat lakónként – kijár!
Na és persze neki is, aki, mivel nincs szégyellnivalója, meg meri mutatni magát: ő az a 78 éves tanítónő, akinek, többek között, meg lehet köszönni azt, hogy van Pécsett civil kurázsi.

Pécs, civil kurázsi

Most az üldözésben résztvevő szervek szépen, hivatalosan, hivatali visszaélés miatt, fel lesznek jelentve. Hogy mindenki értse: foganatosítva lesz a civil kurázsi.
És akkor még csak annyit, hogy azt hiszem, Pécs polgárai kiköszörülték a csorbát, melyet nem ők ejtettek a város hírnevén, e két-három napban.

Tehát maradjon meg bennetek annyi: Pécs szép és kultúrában gazdag város, színházzal, egyetemmel, múzeumokkal, ahol a közterület-felügyelő és a rendőr nem csak igazoltat, hanem eligazít, ahol a kamerád bármikor, bármire ráemelheted ? ahol a lakókban van vendégszeretet és civil kurázsi! Szóval gyere, mert Pécs szép – és várunk!

“Pécs – civil kurázsi” bejegyzéshez 1 hozzászólás

 1. 1
  Zebra
  2006-05-09 07:38:16

  Hát akkor a jegyzőnő – és még ki mindenki – eddig a levegőt pofozta! :)))
  Valakik ott alkalmatlanok, de nagyon!

  2
  El Lobo – A farkas
  2006-05-09 08:03:36

  Kedves Zebra!
  Gondolom, ezt az illetékesek majd szépen kivizsgálják.

  3
  Zebra
  2006-05-09 08:17:36

  Reméljük, hogy az illetékesek nem alkalmatlanok!

  4
  aristo
  2006-05-09 08:18:24

  Menthetetlenül naív vagy, ha azt hiszed, hogy bármiféle, valós kivizsgálásra sor fog kerülni. Lesz kivizsgálás, lesz egy semmitmondó közlemény és egy formális – a lehető legmegalázóbbra vett – bocsánatkérés.
  Toller for persident!

  5
  El Lobo – A farkas
  2006-05-09 08:26:34

  Kedves aristo!
  Én valóban naív vagyok, ezt elismerem. Az egész életutam ezt igazolja.
  Ám annyi naívság még hadd maradjon bennem: ezt tisztességesen fogják elintézni, európai módon.
  Hamarosan úgyis kiderül!

  6
  Mutant
  2006-05-09 09:44:56

  Szép volt ORDAS!!!!

  Ezt kell csinálni, kérdés, hogy a helyi médiaorgánumokat ezután is érdekelni fogja-e az eset? Szerintem ez botrányos, hogy a hivatali apparátust felhasználhatják a lakosság zaklatására! Hát ez hihetetlen! Ha nagyon sz….háziak érdemes lehet az Állampolgári Jogok Biztosát és az Európai Emberiségi Jogi Bíróságot is felkeresni! Tudom viccesen hangzik, meg kik vagyunk mi!

  De ez tűrhetetlen, amit egyesek megengednek maguknak ebben az országban! Az eset szerintem súlyosan sérti az Alkotmányt, több törvényt! Ebből komoly botrányt kell csinálni, mert a k…va önkormányzatok sosem tanulják meg, hogy a micsodájukkal játszanak, ne az adófizető polgárokkal!

  7
  El Lobo – A farkas
  2006-05-09 10:30:13

  Kedves Mutant!
  Remélem, nem kell olyan magas helyekre menni!
  Meg tudod, én nem is élvezem a botrányok gyártását, nem mesterségem és nincs is ingerem rá.
  Az a borzasztó, hogy jó szóval már rég nyugvópontra lehetett volna vinni az egészet (kivéve a kaposvári belenyúlást) – miért nem lehet az első baklövésnél elnézést kérni a feletteseknek, miért izomból jön mindjárt a válasz?
  De átélve ezeket az eseményeket, rendkívül lehangolt vagyok, meg kell mondjam.
  De várjuk ki a végét, hátha…

  8
  El Lobo – A farkas
  2006-05-09 12:12:10

  Kedves Látogató!
  Felkerült a netre, egy kattintással elérhető:
  Cikk az Új Dunántúli Naplóban (máj. 09.)

  Válasz

Szólj hozzá!