Pécs és Balla D. Károly (1)

Tessék eljönni!

Nov. 7. kedd, 19 óra, Művészetek Háza, Fülep Lajos terem, találkozás Balla D. Károllyal – tessék eljönni!

Pécs, Balla D. Károly és Éva
Balla D. Károly és Éva

Fázós magyar író és felesége, Bp. 2006. jún.: blogger-találkozón

Bár számtalan kötéssel kapcsolódik Pécshez és Magyarországhoz – az utóbbit nevetséges is idekopognom, hiszen MAGYAR, még ha Ungvárra vetette is (vagy ott felejtette?) a sors – lehet, hogy mégis sokan elkövették a hibát: elmulasztották eleddig megismerni.
Balla D. nem csak író, hanem afféle blogger-fejedelem is, és ilyenkor persze, azonnal bizseregni kezd a klaviatúrám, egy blogger-köszöntő erejéig, hiszen tiszteletre méltó blogger látogat Pécsre.

Az íróknak szokott lenni munkássága

Írói munkásságáról, nyűtt bájtjaimon, nálam hivatottabb ember gyűri majd a szót, Szirtes Gábor úr (ha csak el nem felejti 🙂 ), a Pro Pannonia kiadó első embere, BéDéKá számos könyvének gondozója!
Szóval őt kértem meg a protokollmentes protokollra, és mivel kötélnek állt, én a magam részéről csak úgy, kedvem szerint zengem Balla Déről a dicsőt!

Nem lesz nehéz őt megszeretni, bár…
Ha valaki fél, hogy a másik intellektusa, humora nyomni fogja, s az kellemetlen is kicsinyt, hát az készüljön föl! Mit ne mondjak, Budapesten, ezt zengték róla legutóbb a könyv ünnepén:

„Balla D. Károly olyan liberális értelmiségi, aki a Kárpát-medence magyarságát tartja sakkban az interneten.”

És tényleg így van, szó nem rezdülhet idelent, bárki fia is mond valami zöttyentet vagy tilinkósat, hát jönnek hamar a bájtok a Kárpátok bérceiről! És akkor ugye annak az ipsének annyi, mert a net népe attól kezdve csakis az illetőn röhög!

Van olyan, hogy blogger-művész?

Ám nem csak a szellemes kritika az, amely jellemző rá. Hanem az együttműködés, a karizma, amellyel maga köré gyűji a net jóravaló népeit, s KÖZÖSSÉGET kovácsol belőlük egy-egy elmejáték köré!
Ha létezik egyáltalán ilyen, hogy blogger-művész, akkor ő az!
(Tulajdonképpen az egész fenti szöveget azért dobáltam bájtokra, hogy ezt, a leglényegesebb mondatot ideverhessem.
Bár szerintem tudja ezt ő, de nagy csalafinta is egyben, csak szerényen somolyog, vagy ilyesmi, miközben tudja!)

Ám most későre jár, leteszem a lantot – de majd valamelyik nap még pengetem! 🙂

Hja, el ne felejtsem, itt (is) lehet kapcsolódni hozzá: http://pecs.balla.biz/ .

*****

És tényleg pengetem > Blog esszé

“Pécs és Balla D. Károly (1)” bejegyzéshez 25 hozzászólás

 1. Szia Urbangeri Barátom!
  Huh, de örülök neked, tényleg régen jártál felém! 🙂
  Azért te sem panaszkodhatsz, futnak a bájtok a kezed alól – olykor azért LÁTOM!
  Üdv neked, s ha lesz egy kis időd, csatlakozz ránk 7-én, mert „adásban leszünk” az eseményről – a blog jóvoltából.
  Nemrég próbáltuk ki, a Pécs Expo-ról jelentkeztem egy kis blog-ismertetővel, amelyben rólad is volt szó, megleled blogomban a nyomát!

  Válasz
 2. Ez igen. Amikor a blogolás elkezd hatni a való világra. nekem ez még nem jön össze.

  Amúgy meg rég jártam már. valóban kéne rss, mert így nem tudom kezelni az információdömpinget.

  Válasz
 3. Szia Évi!
  Igen, „egyenes blog-adás” lesz, BéDéKá blogjában és nálam is, a helyszínről!
  Nálam a munka-cím: „Csapjunk BéDéKá közé!”
  De ezt a című posztot csak ott fogom beélesíteni! 🙂

  Válasz
 4. Szie El lobo:-)
  Húha, ez nagyon jó!!!Az életben nem láttam még olyat,hogy egyenes blogadás…el sem tudom képzelni milyen az?Mint egy TV ,vagy rádió műsor?No, itt az ideje,hogy „szembesüljek” vele:-)

  Válasz
 5. Szürketestvérem, köszönöm a keresetlen és keresett, sőt meg is talált szavakat, lányos zavaromban most igen elpirultam. Mielőtt dadogni is kezdenék zavarom, abbafejezem ezt a nyúlfarknyit, és dankemerszi üsmétcsak.

  Válasz
 6. Kedves BéDéKá!
  A hosszú levél rövid úton megjövelt! Nem kis feladat, amit magad elé tűztél, hú a betyárját… mindenesetre kíváncsivá tettél rendesen! Még szerencse, hogy foglalt helyem lesz, különben nem férnék be! Ha az egyetemisták is megtudják – miről beszélsz te a Művészetek Házában, akkor az összes bölcsész ott fog lógni a csillárokon, magyar irodalmas, nyelvész, kommunikáció szakos, meg a közgázról mindenféle marketinges-internetes egyén!
  Mivel Pécsett harmincezer egyetemista van, egy-két hétre itt ragadsz, az fix. Feltéve, hogy kiszivárog a terved! Én a helyedben őrizném a titkot! 🙂

  Válasz
 7. Kedves Nola!
  Tényleg jó lesz, ha figyelünk! Mert nézd csak meg, fentebb én azt írtam: leteszem a lantot. Erre a kedves Balla D. kürtről beszél („világgá kürtölés”).
  Ha a lanthoz a balalajkát társította volna, azt érteném. De hogy miért a kürt jött neki elő?! Szóval igazad van kedves Nola, jó lesz itt résen lennünk! Gyanúm szerint máris issza a Pécsre szánt vodkát! Hm, hogy lehetne ezt leállítani?

  Válasz
 8. 🙂 megtaláltam (pedig nem is kerestem) az egylépéses (azaz közvetlen)szövegkapcsolatot a pécsi Dalvador Dalí-kiállítás beharangozója és önmagam írósága (szerzősége) között. és vodka sem kellett hozzá.

  Válasz
 9. Úgy van kedves BéDéKá, nem kell ehhez vodka: Dalvador Dalí művészeténél talán csak Dalvador Salí művészete jelentősebb. Meg kell említeni még Salvador Salí-t és Salvador Dalí-t is, bár ez utóbbi inkább a bajúszáról hírhedt…

  (Bocsi!) 🙂

  Válasz
 10. jaj, mert ti sohasem ütöttetek mellé! 🙂

  ellenben Petőfi pillangószíve ügyében itt van az eredményhirdetés.

  Válasz
 11. BéDéKá!Ne hagyd magad,hogy cikizzenek egy elütés miatt!:-)))

  Apropó Zebra! Neked Pécs csak egy köpécs, szóval sztem még időben szerezz belépőt az rendezvényre…előtte pedig olvass!:-)

  Én addig hátradőlök és iszom a finom ukrán vodkám, amit ajándékba kaptam a mestertől!

  Válasz
 12. A Petőfi pillangószíve játék győzteseinek gratulálok! (Tegnap körbejártam a blogjaikat, szerettem!)
  Tegnap több kalandom is volt az offline világban, SZEMBESÜLÉS címen riportot fogok közzétenni, a nem-riport műfajában, melynek lényege lészen: némely pécsi könyvesboltokban a számítógép nem tudja megmondani szerző szerint, hogy milyen könyvek lelhetők fel a boltban, csak cím szerint! De nem szaladnék a dolgok elébe, mert akkor lihegnék, márpedig lihegve Dalít bámulni keservesnek ígérkezik. Másfelől ma olvasni és írni is szeretnék, amely tevékenységeket a lihegés szintén hátráltatna.
  Így aztán szembesülnöm kell mindezzel, miként Oresztésznek is szembesülnie kellett a maga időkorlátaival…

  Válasz
 13. Csak nem azt akarod mondani, hogy még van belőle? Stzégyent hozol a szláv szesztestvérekre. (Vagy ennyire ihatatlan?)
  Különben amire fentebb céloztam (szövegkapcsolat Dalí felé) azt a mai napon feladványként terjesztem elébetek, már készül az oldal.

  Válasz
 14. El Lobo,Te farkas!Igazán megtisztelő volt találkozni veled nálam:-)

  BéDéKá, igyekszem, igyekszem, de hát ökör iszik magában, mág ha íly nemes is a nedű:-)

  No, akkor lássuk mi is az új játékod lényege…

  Válasz
 15. Szürketestvér, komolyan mondom, igazán megható ez a körültekintő figyelmesség és elszántság, amivel a nagy akcióra készülsz. Ráadásul még – mint közreműködőt – az új játékból is kizárlak…
  Itten lenne a többiek részére az új feladvány (de idő előtt rájössz, levélben megírhatod):

  http://hhrf.org/ungbereg/manz/0611/pecs-feladvany1.htm

  Válasz

Szólj hozzá!