Pécs: Helló Kati, szervusz Zsolt!

Pécs, EKF
Pécs, EKF

A minap fejeztem ki afeletti örömöm, hogy a korszerű kommunikáció, a neten folyó közösségépítés, a web2.0 immár Pécsett is gyökeret eresztett a közéletben.
Olykor olyan rémképem volt, hogy ez nagyon nehezen következik be, mintha nem volna ehhez alkalmasság, hozzáértés, pénz vagy elszántság a „politikusi körökben”. A Pécs2010 honlap ügyében  (ez az EKF portálja) is mennyit kellett kardoskodnunk, nekünk, civileknek – újságban, tévében, rádióban és persze zömmel a neten -, hogy sok minden méltatlan Pécshez a portál körül -, de se a magas hivatal, se az ellenzék hosszú ideig a füle botját sem mozdította.

De most már félre a rémképekkel, hiszen ti (mint polgármester-jelöltek) már egy-egy webegységgel is elköteleztétek magatokat a korszerűség oldalán, Pécs mellett ráadásul – s így minden bizonnyal meghallgatjátok javaslatom.

Még 2005 áprilisában tettem egy felhívást:

„Adj egy linket a városért!” Civil kezdeményezésként javasoljuk, hogy mindazon honlap- és portáltulajdonosok, akik egyetértenek azzal: Pécs legyen 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa, állítsanak be egy linket, amely a http://www.pecs2010.hu címre mutat. Ezzel megkönnyítjük a hálón a honlap elérését, növeljük városunk hírnevét és esélyeit a cím elnyerésére!

Akkor és azóta is számos honlap-tulajdonos (magánember, vállalkozás, intézmény, iskola…) irányít linket a Pécs 2010 portálra. Igaz, a büszke cím (Európa Kulturális Fővárosa) már a miénk, Pécsé,  de mint friss portáltulajdonosok talán már hallottatok arról, hogy egy-egy honlap keresőkben elfoglalt helyét – magyarán, hogy minél előbbre álljon, azaz potenciálisan többen kattintsanak rá – a linkek elősegítik.

Olvasom, hogy majdnem kétmilliárdot fog költeni az EKF programok népszerűsítésére Magyarország. Toljuk meg együtt Pécs hírnevét, ingyen is kicsit! Néhányan, pécsi net-polgárok ebből indultunk ki, s bizonyára ti is csatlakoznátok ehhez.
Javaslatom, kérésem: adjatok ti is a portálotokról egy linket az EKF honlapjára!

El Lobo – A farkas
a pécsi szerelmi sóhajok védnöke

Virtuális védnökség: a szerelmi sóhajt vállalom!

***

A megszólítottak honlapjának címei:

A linkek elérhetetlenül:
Dr. Szili Katalin – Helló Pécs

Dr. Páva Zsolt – Páva Zsolt

Az Európa Kulturális Fővárosa Pécs 2010 honlapja:
http://www.pecs2010.hu/

***

Előzmény:

Pécs: blogok háborúja avagy pécsi lesz a polgármester

“Pécs: Helló Kati, szervusz Zsolt!” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá!