X faktor: Janicsák Veca vs. Király L. Norbi

A tehetségkutató megtalálta a tehetséget és kiebrudalta

Tulajdonképpen örülnöm kellene, hogy Király L. Norbi kiütötte a döntő előtt Janicsák Vecát, az énekesnőt, aki kristáytiszta hangon adja elő a szív hangjait, aki a kultúra mélységét is képes belevinni egy-egy tehetséggel világra szült dalba, aki talán a legnagyobb tehetség volt a kemény pénzekért folytatott tehetségkutató zuhatagban.

Örülnöm kellene, hiszen teljesen életszerű az esemény: a bunkóság, a sületlen tehetségtelenség, az énekhang nélküli énekesség úgy verte le a rátermettséget, ahogyan az szokás mifelénk!

Tegnap, egy másik adón is ijedten gyalulták, döngölték a célegyenesig édesgetett, kíváló hangú Szíj Melindát, de most már rohadtul feleslegessé vált a csatornának, így aztán belehúztak a fiúk a gyalázásba. De ez sem lett volna elég, ha nem lökik színpadra Kökény Attila kisgyerekét. Nekik sikerült, az utolsó percben még meg tudták állítani a saját PR-képződményüket, a nép félresikerült, ámde tehetséges lányát… Szegény Melinda…

Ma az RTL-en volt a sor, hogy elkerülje a szégyent, hogy a hülyegyerek jusson tovább a tehetségekkel szemben, sőt a legtehetségesebbel szemben, mint mostanra kiderült.
De ez a zsűri sem tolhatja másra a felelősséget – ők ünnepelték elfogadhatóvá, legitimmé a bumfordi baromságot.

Szóval örülnöm kéne, hiszen az történt, ami az életre nevel, ami hozzászoktat mindannyiunkat a valósághoz:  Janicsák Veca elmehet.
Éljen a király!

***

Rajongás (internetes rákeresés) számokban:

X-Faktor, Megasztár: Király L. Norbert vagy Szíj Melinda

“X faktor: Janicsák Veca vs. Király L. Norbi” bejegyzéshez 17 hozzászólás

 1. Kedves Kapitany G!
  Én elfogadom ezt a megállapításodat, hogy ne nézzük ezeket, a saját értelmi erőink, maradék esztétikai érzékünk és erkölcseink védelmében, sőt, ha imám volna, abban külön benne lenne, hogy Uram, védj meg a kereskedelmi tévék híradóitól, de sajna a közszolgálati párhuzamos műsorok is fogyaszthatatlanokká lettek az idők haladtával, tehát annyit pontosítanék javaslatodon: ne tévézz!
  De akkor én falra hánynám a borsót, mert a magyar nép átlagos tagja bizony napi négy és fél órát televíziózik!

  Válasz
 2. Pedig én éppen mostanában kezdek visszaszokni a közszolgálati tévékre (beleértve a Dunát is), meg a Filmmúzeumra 🙂 Csak válogatni kell a kínálatból. Nemrégiben szenzációsan jó Básti-emlékműsort láttam (talán az m1-en), ma este lesz a szovjet Háború és béke negyedik része a Dunán, a Filmmúzeum ma 11.35-kor A nő hétszer-t adja (habkönnyű, de Shirley MacLaine meg a többiek és a negyvenvalahány évvel ezelőtti emlékek miatt mégis…), a magyar kettőn délután Abigél-darab
  – csak győzzem idővel 🙂

  Válasz
 3. Igazad van, sommás véleményem csiszolásra szorult, miként Király L. Norbert úr hangja is (ha van neki egyáltalán).
  Egyébként a kereskedelmi tévék – közszolgálati televíziók tengelyén azért óvatoskodik az ember, mert a poltika könnyen belemártózhat a témába, természetesen azzal az igénnyel, hogy majd ő megmondja a tutit, hogy mi kell a népnek és mi nem kell és ki nem élt nevelő szándékát ránk zúdítja.
  Ehelyett viszont az volna jó, ha „alulról” történnének a dolgok, pl. KapitanyG ajánlana a hülyeség helyett mást, ha BDK tévés kritikáit olvasnánk (ha ír még ilyesmit egyáltalán)…

  Válasz
 4. Nézek tévét (néha), most azonban nem egészen értek veled egyet. Ebben a műsorban jómagam két embert láttam győztesnek, Vecát és Norbit (a sorrendem is ez).

  Amit írsz: ?bunkóság, a sületlen tehetségtelenség, az énekhang nélküli énekesség? ? szerintem nem állja meg a helyét. Norbi egy valódi figura, szeretnivaló bolond, igazi showman. Biztosan állíthatom, nem bunkó. Ami a hangját illeti: Brian Johnson az AC/DC-ből, James Hetfield a Metallicából ugyanezt hozza, sikerrel, színvonalasan. Ez bizony énekhang, nem Pavarottiról beszélünk, vagy Freddie Mercuryról természetesen, de színvonalról.

  Veca énekhangja megnyerőbb, a lány őszinte, van keresnivalója a színpadon, és sikeres is lesz, azt gondolom, ebben, úgy érzem, nincs vita köztünk.

  Azt is gondolom még, hogy el kell fogadni a szavazás eredményét, akkor is, ha mi nem így szavaztunk volna (apropó, szavaztunk? Én pl. nem, ezért mindez, amit itt írok, jogtalan és outsider bekiabálás voltaképp?).

  A jellegtelen, tizenkettő egy tucat, unalmasan megbízható, jólfésült és jól kezelhető, idegennevű szépfiú kiesésének tudtam volna örülni ? azt hiszem, így fair, ha ezt is ideírom.

  Válasz
 5. Mind a két műsor szerintem jól modellezi az irányított demokrácia működését.
  A nép, az istenadta nép meg vadul SMS-ezik.

  Válasz
 6. „Tulajdonképpen örülnöm kellene, hogy Király L. Norbi kiütötte a döntő előtt Janicsák Vecát, az énekesnőt, aki kristáytiszta hangon adja elő a szív hangjait, aki a kultúra mélységét is képes belevinni egy-egy tehetséggel világra szült dalba, aki talán a legnagyobb tehetség volt a kemény pénzekért folytatott tehetségkutató zuhatagban.” – én ezt másképpen érzem, mást gondolok a tehetségről. Szép, tiszta hangja szerencsére elég sok embernek megadatik. Nekem nem jött át a szép hangon kívül sok. Ez már nem elég, „Többb” kell! Mindig is több kellett az igazi élményekhez, és az a valami, ami megmagyarázhatatlanul utat tör magának néhány kiválasztotton keresztül. Én igenis megláttam ezt Norbiban, és hatott rám. Zseniális jelenségről van szó, aminek itt és most létjogosultságát érzem. Biztosan következménye egy folyamatnak…de ez nem is lényeg. Norbi laza és könnyed, felszabadult a produkciói alatt, Visz magával az előadása, s ekkor a hangja a legkevesebb már. Veca feszengett, és szomorú volt, én úgy éreztem. Szomorú! Nem véletlenül ezek a dalok állnak hozzá közel. Norbinak pedig mindegy, minden feladatot képes MEGOLDANI, ötletei vannak, koncentrált és hogy táncol! Nem semmi!Pukkasztó azt elhiszem, DE változik minden, az igények, az ízlés stb. Azért mert valami nem megszokott, attól még létezhet. „hülyegyerek” ez meg teljesen értelmetlen. Ki döntötte ezt el, mert azt szocializálták belénk, hogy erre azt kell mondani bumfordi, meg bunkó stb. Tanulnia kéne inkább mindenkinek, hogy egy új dolgot, jelenséget képes legyen kívülről, saját valóságában megnézni, minden ítélkezés nélkül. Akkor talán előtűnne valami a valóságból. Erős a gyanúm, hogy ott nem léteznének ilyen kategóriák, hogy szép, meg csúnya, meg hülye, meg bumfordi baromság…És úgy érzem az utolsó mondataidból, hogy az általad hitt valóságot, ami különben is kizárólag csak a tiéd, szomorúnak látod, holott az sokszínű és színes, ilyen is, meg olyan is, és folyton változik. Egyébként Veca jól mondta: valamiért így történt, így kellett lennie…erről van szó, nincsenek véletlenek, úgy jó, ahogy van. Mindenki maga felelős a sorsáért. Lehet, hogy ez kellett ahhoz, hogy még többet kihozzon magából. Kívánom, hogy sikerüljön neki! Végül pedig Norbira szavazok, mert szórakoztat és úgy hat rám, ahogy egy jó festmény vagy vers, vagy egy profi meccs vagy Caballé stb.kapok egy pluszt, egy élményt, amire azt mondom Húúúúúúúúú, mint egy ejtőernyős ugrás, bele a semmibe… Norbi egyik tetkója sokat elárul: Vedd könnyedén! – csak így működik : )

  Válasz
 7. Nem nézem folyamatosan a műsort, de amikor néztem, Janicsák Veca nem tett rám különösebben mély benyomást, ellentétben Norbival.
  Ez van.

  Válasz
 8. Kaktuszka, neked még ezt is „megbocsátom”, bár ha sms-t is küldtél Norbira, az azért már komoly árnyékot vet a „jövőnkre” 🙂

  Válasz
 9. Nekem, Király L Norbi, Te vagy a magyar Mick Jegger a Rolling Stonesból.Most megy az m2-őn. Minden mozdulatod,habitusod hozzá hasonló. Itt első perctől téged várlak befutónak. Csak arra kérlek vigyázz a hangodra!! Meg ne fázz ,és NE CIGIZZ! Akkor,megnyered. A Megasztár döntő, most fut a Tv2- őn ,de ott Melinda a befutó számomra ,már nincs, miért nézzem????? Irja ezt neked egy 64 éves Nagyi, akinek Amerikában ,van négy unokája,és a Beatlesen,Rolling Stoneson nőtt fel,a hippi korszakban volt fiatal.HAJRÁ NORBI!. Veled vagyok!

  Válasz
 10. A Stones még mindig megy az M2-őn, a Megasztár pedig véget ért Tolvai Renáta győzelmével.
  Mivel az RTL-en, az X-Faktorban csakis férfi győzhet, a TV2 részére igen nagy szerencse, hogy az 50-50%-os szavazatarány melett a női versenyzője nyert. Tényleg nagy szerencse, ez a másik csatornával szemben, üzletileg, nyerőbb pozíció.

  Válasz
 11. Nos, ha összevetem ezt a posztot, és Király L. Norbi megnyilatkozásit, hát nem Norbi tűnik a bunkónak…

  Válasz
 12. Norbi szinésznek lenne jo, nem pedig énekesnek. Ő egy igazi showman, nem a hang.
  Veca volt a legjobb énekes az egész műsorban, őszinte és kristálytiszta hangja volt.
  Nikolas is jo volt.

  Válasz

Szólj hozzá!