A Gyurcsány Ferenc Baráti Társaság

A Gyurcsány Ferenc Baráti Társaság és a gerillamarketing.
Gerillamarketinges számára nincs is nagyobb kihívás, mint amikor létrehoznak egy „szervezetet”, de az alapítók elmulasztják a neten is biztosítani az önálló hírközlés interaktív fórumát, ezzel lemondva a hatékony internetes jelenlétről. Illetve minden bizonnyal a médiumok híradásaira számítanak, azaz arra, hogy a róluk szóló híradásokkal lesz tele az írott és az elektronikus hírtér egyaránt.

Ez máris módot ad egy kísérlet végigvitelére. Létrehoztam a kettes számú Gyurcsány Ferenc Baráti Társaságot, amelynek nem politikai, hanem inkább szakmai, kísérleti jellege van. Az én Gyurcsány Ferenc Baráti Társaságom nem irányul senki lejáratására. Ez a Baráti Társaság teljességgel jővő párti, azt kutatja, hogy az Internet tudatos felhasználásával mit lehet és mit nem lehet elérni a keresőkben.

Még pontosabban: vajon az Internetet tudatosan használó egy szál online marketing szakember képes-e ellensúlyozni és vajon mennyire egy politikai- és médiahatalommal rendelkező társaság fellépését. Mit fog megmutatni a Google a létrehozott KÉT szervezetből? Életképes lesz-e az Interneten a semmiféle határozott célt nem szolgáló Gyurcsány Ferenc Baráti Társaság Kettő webegysége?

A jövőpárti kísérlet blogja, a Gyurcsány Ferenc Baráti Társaság 2. mindössze ennyi szöveget tartalmazott:

Gyurcsány Ferenc Baráti Társaság? Legyen kettő!

Akkor még ilyen volt a blogom

Akik létrehozták az eredetit, nagyon nagy demokraták, tehát hívei a versenynek, a mástmondás eltűrésének és a tréfának is bizonyára.
Én is szeretem a fentebbi kategóriákat, meg a gerillamarketinget és a SEO-t is a neten, és külön kihívás nekem egy ilyen jeles társulat elé vágni a keresőkben!
Ebből nyilván nem lesz harag, hiszen mindkettőnk szervezetének nevében ott a közös: a rajongás FLETÓ, azaz Gyurcsány Ferenc iránt!
Indulásként ennyi barátaim:
Egy másik Mókus őrs nevében:
El Lobo – A farkas


Erről így írt:

– A HVG: Szaporodnak a Gyurcsány Ferenc Baráti Társaságok az interneten

– Balla D. Károly: Gyurcsány Ferenc Baráti Társaság

“A Gyurcsány Ferenc Baráti Társaság” bejegyzéshez 44 hozzászólás

 1. Közben BDK barátom blogja is megjelent a Google találati táblán, az első tíz találat között, s így ez már nyugodtan flashmob akciónak tekinthető!
  Mint azt BDK blogjában kifejtettem: egy korszerű politikai akció esetén az nem történhetne meg, amit a Gyurcsány Ferenc Baráti Társaság megalakítását követő második napon látunk a Googleban (a mérvadó első húsz találatban): a társaságnak ott nincs semmiféle önálló megjelenése, csupán a róla szóló hírek, és a spontán szerveződött flashmob akció webegységei, köztük a gyurcsanyferencbaratitarsasag.nolblog.hu anti-blog!
  Ciki van a korszerűséggel!!!

  Válasz
 2. Sziasztok,

  tény és való, hogy a politikában (legalábbis Mo-n) nagyon nem tudatosan használják a netet (erre egyébként vs USA, nagyon tanulságos), meg nem is éppen arra, amire kellene. Tul.képpen erről (is ) írtam a szakdolgozatomat a polblogok kapcsán. De hogyan várhatnánk a seo-t, ha még azt se nagyon tudják, hogy a net nem csupán virtuális üzenőfal?

  Válasz
 3. sz.tem ez egyébként azért van, mert a web alapvetően nehezebben kontrollálható, és ezért tartanak tőle.

  Válasz
 4. Kedves Bogica!
  Ha szakdolgozatod ide vágó része elérhető a neten, kérlek, add meg a hozzáférést. Ha nem, akkor szívesen látnám azt itt, magyarán tisztelettel megkérlek, hogy vendégbloggerként, önálló posztban tedd itt közzé! Ugyanis nagyon lényeges az, amit mondasz.

  Válasz
 5. oh, hát köszönöm szépen a felkérést. mivel elég hosszú a dolog, kimazsoláznám belőle a lényeges dolgokat (ráérek, ez a munkanélküliség előnye :)) , és akkor elküldöm. de ha esetleg érdekel az egész, hogy mi lett belőle a szigorlati dolgozat óta, akkor szívesen elküldöm (4 blogot hasonlítottam össze). van benne olyan, amit talán ma már másképp csinálnék, de összességében szerintem nem lett rossz.

  Válasz
 6. Hahó BDK!
  Nálam is 🙂 Ezek szerint ez internacionális 🙂
  Nagyon örülök, mert így kitetszik annak igaza, amit mondunk az Internetről!

  Ma erősen meglepett, hogy a HVG hírben számolt be a Gyurcsány Ferenc Baráti Társaság 2 megnyitásáról – nekem tetszett a cikk.

  Hozzáteszem, idéztem Bogicát, amikor az új homokozót említettem a régi lapáttal (ezt ott, abban a blogban is így írtam le, Bogicának igaza van, amikor azt mondja…), de ez a HVG rövid cikkben az idézett forrás nélkül jelent meg. Szegény Bogica azt is hihetné… de meggyőzően fogom „visszaszolgáltatni” a hasonlatot a tulajdonosának.

  Nem mellesleg Bogica elküldte a szakdolgozatát és alig várom a cikkét is. Nincs rá felhatalmazásom, hogy tovaküldjem, de te is élvezettel olvasnád – csak Bogica bólintását kéne beszerezned.
  A helyezéshez pedig ismételten gratulálok! 🙂

  Válasz
 7. A Gyurcsány Ferenc Baráti Társaság 2 fedőnevű flashmob akciót én is sikeresnek tekintem. Összeverődtünk szépen egy helyen, és felhívtuk a figyelmet a korszerűség iránti igényünkre.
  Igaz, az Internetről nem lehet öt perc alatt levonulni, a találati tábla, a „tárolt változat” még megőrzi a helyet, mégha letörölnénk az oldalt, akkor is. (Persze eszem ágában nincs letörölni.)

  Ám látom azt is, hogy irigyeink ideje is kezd eljőni, a fikázás soha nem egy akció csúcspontján köszönt be, akkor „kuss van”, akkor nincs hozzá bátorság, hanem utána, a leszálló vagy elcsendesült ágban.
  De ez nem érdekel, mert bloggerlétem alatt ehhez már hozzászoktam.

  Válasz
 8. Kedves BDK!
  Köszönöm az értesítést 🙂
  No, lám, az információs út nem csak az írottból vezet az elektronikusra, hanem fordítva is, sőt átlépi a határokat is – és akkor már nem „ólomlábakon” cammog, mint a nyomtatott print, hanem a cybertér sebességét felvéve 🙂
  Gondolom a Gyurcsány Ferenc Baráti Társaság 2 tanulságai hatni fognak a magyar politikai marketing szemléletére, de aminek még jobban örülnék, ha általános szolgálatot tehetnénk e flashmobbal egy korszerű, a törzsi torzsalkodáson túllépő, profi és izzig-vérig modern Magyarországért.

  Válasz
 9. Köszönöm, hogy szóba hoztad akcióimat a magyar internetes flashmob kapcsán, és az összefoglaló cikkhez gratulálok!
  Pécs városa ismét megköszönhetné neked, hogy Pécset, mint Európa 2010-es Kulturális Fővárosát szóba hoztad a pozsonyi Új Szóban, miképpen korábban az osztrák Der Standardban is, de ne lepődj meg, ha erre nem kerül sor.
  Itt még nem tartunk a kultúra terén, sajna, de a marakodások közben egyszer talán majd valakinek mégis eszébe jut. Vagy nem…
  Én, mint egyszerű pécsi polgárpajtás, mindenesetre köszönöm neked!

  Válasz
 10. BogiCica,

  ?De hogyan várhatnánk a seo-t, ha még azt se nagyon tudják, hogy a net nem csupán virtuális üzenőfal??

  Nagyon találóan fogalmaztál, bár én némelyekből azt sem nézem ki, hogy a sz*xoldalakon kívül mást is ismernek? 😉

  ?Web alapvetően nehezebben kontrollálható?
  Empatikusan így is lehet fogalmazni, de én azt mondom pont azt a célt érheted el, amit akarsz, ha értesz hozzá? Tudod, mint a Nőknél! 😉

  Komolyabbra fordítva a szót, én úgy érzem nagyon sokakban még nem került helyre:
  Az Internetet, mint virtuális sztrádát, mint ingyenes valamit ismerik, de ha valami ingyenes, abból hogy lesz pénz, abból hogy lehet üzlet, vagy éppen politikai hatalom?
  Tehát ez egy lehúzás! Vagy valami úrihuncutság!

  Úgy érzem a politika még mindig csak a tv-t, újságokat ismeri el, mint véleményformálót!

  Üdv: István

  Válasz
 11. kedves István,

  először is nem kukacoskodásból, de a nicknevem néhány betűvel kevesebb 🙂

  a másik, a kontrollvesztést kifejezetten a politikára értem. gondolj bele: politikusunk elmegy egy tv-s beszélgetésre, előre bekéri a kérdéseket, stb. vagyis (nem is annyira) szélsőséges esetekben teljesen ő irányítja, hogy mi jelenjen meg róla. másik eset pl. youtube. rajongók és rosszakarók hada készíthet videókat és tölthet fel, vagy bakizik egyet, és egy szemfüles júzer már fel is tölti, amit aztán milliók láthatnak. és terjed, mint a vírus 🙂 ezzel pl. amerikában próbálnak vmit kezdeni, de ezeket biztos te is ismered. nálunk az van, hogy a blogok nagy része is egy statikus, semmitmondó, tegező formában megírt párthonlap. hogy másról ne is beszéljek, nekem pl. most barack obama netes megjelenése elég jó példa: mybarackobama.com asszem.
  azért a tv-t stb., tehát a hagyományos médiát ismerik el, mert annak a logikáját ismerik, és azt tudják uralni, és nem tudják, hogy mihez kezdjenek a nettel.

  Válasz
 12. Tévedsz Bogica! 🙂
  A tv logikáját sem ismerik!
  Lásd, vasárnap esti közvetítések.
  Kövér László haján finoman dolgozik a sminkes, Kövér László hagyja, hadd vegyék, ahogy kóctalanítják, majd a csodaszép frizurás férfiú nagy komolyan belebizsereg a kamerába néhány kedves szót – mindegy mint mond, már nevetséges a kóchuszár!

  Horn Gábor vígan „3,14 csázik” a Hír TV kamerájának közelében. Kóka, a másik profi látja a kamerát, ki-kitekint rá, de nem szól kedves párttársának két dolog miatt sem:
  a) ne emlegesd a „3,14 csát”, mert az egészségügy a miénk, velünk van ki.aszva
  b) te, egy baráti tv-társaság veszi a dumád!

  Szóval még ez sem megy!

  Válasz
 13. EL Lobo,

  „A tv logikáját sem ismerik!”

  Számomra inkább az jön le, hogy minden ami a pénzen múlik, illetve sokminden azt és csak azt a logikát ismerik.
  Amig az emberek mint látható 80%-át meg lehet venni kilóra, aadig nincs is miről beszélni. És itt egyáltalán nem a szegénységi határ a domináns (anyagi értelemben értve!Ö

  Üdv: István
  ui.: Bogica Bocsi…

  Válasz
 14. miért, szerintetek az véletlen volt? épp azért, mert nyilvánvalóan tudatában voltak a kamera jelenlétének. vagy csak Kókának megártott az a kis sör 🙂

  ezek ilyen „emberi” dolgok, ez bulvárpolitika (felmerül a kérdés, van másmilyen?), ez kell a bulvárnépnek. milyen jól is jött Gyurcsánynak most Horn!

  Válasz
 15. Abban van valami, hogy Gyurcsány Ferencnek jól is jöhetett a Horn Gábor tahóság, mert a „vesztes félbe” belerúgni unszimpátiát kelt, s a vesztes felet, akit hátulról megbillentettek, „sajnálni” kezdjük.
  Viszont az elfogultak szemében nőhetett is akár Horn népszerűsége, mondván, hahaha, a Gabi jól odatett.
  De koalícióban lévő felekről beszélünk, így aztán teljességgel kifacsart gondolatmenettel lehet csak normálisnak tartani az ilyen jeleneteket.
  A 4-5%-on álló párt vezetői, elveszítve az önkormányzati választáson a városok polgármesteri helyeit is, amint a koalíciós párt vezetőjén élcelődnek egy nehéz helyzetben – brutális poltikai éretlenségről árulkodik!

  Válasz
 16. „brutális poltikai éretlenségről árulkodik!”

  Nem tudom, de a klippről nekem inkább a sör jótékony hatása jött le!

  Nem azért hogy bárkit is is védjek, de túl kell lépni rajt!

  Válasz
 17. Ja, és csak csendes büszkeséggel jegyzem meg, hogy a kettővel följebb említett joljarok-os blogon látható youtube-os videjó az én feltöltésem 🙂

  Válasz
 18. Kedves Jani!
  Te vagy a Jani, ez kétségtelen 🙂
  Látod, én csak a magam blogjában írogatok, közösségi terekben nyitok ezt-azt, eszem ágába sem volt pénzt csinálni a politikai gyűlöletből, mint neked.
  Ám nem biztos, hogy jó üzletet csináltál a Gyurcsány Ferenc Baráti Társaság domain megvásárlásával, mert ahhoz, hogy a keresőkben észre lehessen venni egyáltalán, ahhoz nagyon nagyot kellene ám erőlködnie a vásárlódnak!
  Meg kellene előznie az eredeti hírt kiadó nagy média-webhelyeket és a Gyurcsány Ferenc Baráti Társaság 2 blogot is.
  Az eredeti hír szavatossági idejével kapcsolatban megjegyezhetem: az már bizony csak másodlagos frissességű!
  De te tudod, te vagy a Jani – de bocsásd meg, ha ehhez az üzlethez, kivételesen, nem kívánok sok sikert.
  Persze, ha van valami érdekes híred, szívesen veszem a jelentkezésed.

  Válasz
 19. Mivel közel dolgozok a tűzhöz (érti, aki érti), a hangsúly a „dühömben megvettem a domain-t” szövegen van. A nol-blog megjelenéséig nem is foglalkoztam a dologgal, azt hittem ha már honlapot igértek, legalább a domain-ről gondoskodtak előre maguknak.
  Én lepődnék meg a legjobban, ha valakik (ne adj’Isten a társaság alapítói) pénzt kinálnának érte 🙂 Na azon tényleg meglepődnék 🙂 Valószínűleg előbb próbálnák meg kiperelni belőlem a domaint, mint fizetni érte…

  Egyébként meg már az 5. vagyok :-p

  Válasz
 20. Kedves Jani!
  A névtréfáért bocs, igazad van!
  A helyezést illetően azért azt tudd, hogy a friss jövevény a táblán mindig kap a Google-tól egy kis kezdeti biztatást! Ne legyen így, de könnyen elképzelhető, hogy néhány nap múlva már nem lesz meg az a jó helyezés. Persze nem látok a kártyáidba, ki tudja, lehet, máris van ezer erős linked; tízezer kattintásod, mint a Gyurcsány Ferenc Baráti Társaság 2 (kettő) blogon.
  Mindenesetre a domain erős lehetőség a hely őrzéséhez, ez viszont igaz.
  További esélyed a láthatóan aktív hálóépítés.
  De mindennek ellenére csak az elötted lévőket nézve: a HVG hírportálja, a FIDESZ honlapja, ez a blog, Balla D. Károly betonerős blogja és maga a Gyurcsány Ferenc Baráti Társaság 2 (kettő) blog.
  Ez a mezőny azért így nem „kismiska”.
  És akkor mögötted a HírTV portálja, a Hírszerző sem akármilyen erejű.
  Na, majd meglátjuk. Ha valami lesz, kérlek, szólj!

  Válasz
 21. Tisztelt Miniszterünknek szeretnék üzenni,hogy már mi sem bírjuk hallgatni ezt a sok mocskot .
  Sajnos ez a nép meg sem érdemel ilyen szuper Embert mint ön.
  Örök rajongói maradunk s a szerencse soha el ne hagyja,s Istenünk!!!
  Itt már minden a mindenható kezében van! Csak ő tud csodát tenni!
  Az Ország,mi,s az Ön ellenségeit csak ő tudja legyőzni ,megvan a forgatókönyve erre — várom a csodát.!!!!
  Nagyon szimpatikusak Kedves családjával eggyütt,nagyon sok boldogságot megérdemli nem érdemlik önt meg,de boldogság hogy ilyen embert is megismerhettünk s maradjon velünk valamilyen szinten kapcsolatba.
  Mérhetetlen nagy tisztelettel s szeretettel Terézanyu55//Mary//

  Válasz
 22. Ha Orbán beszéde szivárgott volna ki, így hangzott volna:

  Tisztelt Hölgyeim és Uraim, Polgári Körök!
  ..nos, Kedves Barátaim, ha őszinte vagyok hozzátok, akkor azt tudom mondani, hogy tele vagyok kétségekkel. Azért, mert az elmúlt 2 parlamenti választást elkúrtam.

  Nem kicsit, nagyon.
  Európában ilyen ramaty választási kampányokat ember nem csinált, mint amit én csináltam. A két legutóbbi parlamenti választás előtt 1-1 évvel 20%-os előnyünk volt a baloldalhoz képest! De én ezt is elkúrtam! Megcsináltam! Meg lehet magyarázni. Tessék! Nyilvánvalóan végighazudtam az utolsó 16 évet, keresztbe tettem mindenkinek; Budapestnek, az MDF-nek, minden kisebb és nagyobb jobboldali és baloldali pártnak. Szétziláltam a kereszténydemokratákat, a kisgazdákat, az MDNP-t, az MDF-et. Elleneztem az Európai Uniót, mert ha nem én vezetem az országot, akkor ne menjünk sehova! Hazugnak neveztem Antall Józsefet a Parlamentben, majd rá néhány évre Antall József méltó követőjének neveztem magam!

  Ebben a témában jogosan…

  Nem szavaztam meg a 13. havi nyugdíjat, de a nyilvános vitán mégis bátran belemondtam a kamerába, hogy megtettem. 2006-ban kampányoltam a kisebb Parlament mellett, aztán a választás után azt sem szavaztam meg!

  Hazudtam reggel, éjjel és este.
  Voltam liberális, később konzervatív, most populista nemzeti-keresztény kommunista népvezér lettem. Mindent megtettem egyetlen drága barátom (a HATALOM) érdekében. A választásokon ötször annyit ígértem, mint a baloldal. Ez nem került semmibe. Teljesen világos volt, hogy amit ígértem, az nem igaz. Amit 1998-ban mondtam, hamis, amit 2002-ben állítottam, az hamis, amit 2006-ban, szintén az. De megígérhetem, hogy folytatom, már úgy belejöttem…

  Legyen adócsökkentés, ha bele is gebedünk, legyen kolbászból a kerítés, éljek én és az imázs központ!
  Készüljön film a kolbászfesztiválos munkámról, viszont ne készüljön jegyzőkönyv a kormányülésről, vegyünk 5 milliárdért újabb beengedő rendszert a stadionokba, amit soha nem használunk, építsünk újabb húszezres stadionokat Újpesten, ahova kimennek hatszázan és szétvernek mindent az MTV-t ostromló híveim!
  Mit csináljak, hazudtam reggel, éjjel és este! Mit mondhatunk az embereknek két ilyen elkúrt választás után? Ellenem szavazott ez a kurva ország, nem a baloldalra! Miután 16 éve mindenki szar választási kampányokat csinál, úgy gondoltam következmények nélkül én is megtehetem. És igen (igen, igen), minden hazugságom és a választások elvesztése ellenére szűk családom, valamint szélsőjobbos- és Korlátolt Felelősségű Társaim továbbra is maximális bizalommal vannak irántam. És hiába kritizál a Kósa, ha sokáig jártatja a száját, Debrecent is elveszem tőle!
  Elvégre mégiscsak én vagyok a király. Igaz, elég kis király… De ha megnövök…

  Ha választásokkal, demokratikusan nem tudtam megszerezni a hatalmat, akkor megtesszük erőszakkal, nagygyűlésekkel, ultimátumokkal, zsarolásokkal, székház szétverésekkel.

  Mindegy, hogyan. De enyém lesz a hatalom! Enyém lesz ez a kurva ország.
  MEGCSINÁLOM!
  HAJRÁ MAGYARORSZÁG !!!

  Válasz
 23. Nem is tudom mi legyen a megszólitás, vagy fő cim?! Egyszerűen rém állom ami történt-történik velünk! 56-ban akiket a népharag meglincselt, azok különbek voltak mint akik most kiraboltak bennünket!!!! Üdv! Dénes

  Válasz
 24. Mivel közeleg a választás időpontja, felrémlik bennem, hogy mi szokott történni ilyentájt a „szabadjára hagyott” blogokban: istentelen és esztelen adok-kapok indul be.
  Ettől szeretném megkíméni a blogomat, ezért kérném, kedves bloggerbarátaim, csak az tegyen e bejegyzéshez gondolatot, akinek van meggondolt gondolata. (Egyébként törölni fogok.)

  Válasz
 25. Ezalatt a 4 év alatt mindent elvesztettem mszp -gyurcsáns nálam rémálom amim volt elvitték a kapzsik dolgoztam érte 40 évet elveszet 4 év alatthazug laphol van
  kis ember 0 ennyi mszp

  Válasz
 26. Jelezném, ez a blogbejegyzés nem ilyesmiről, hanem másról szól. A direkt politizálás, Gyurcsány Ferenc megítélése más blogokra inkább jellemző, tehát kérném, hogy a megítélésének tárgyában a hozzászólások inkább azokra a helyekre illenének.
  A poltikai marketing szakmai kérdései viszont nagyon is ide tartoznának.

  Válasz
 27. Hozzászólás érkezett, linkekkel, amelyet nem fogok közzétenni, de idézek belőle:

  „Sajnos nem tudom Gyurcsány Ferenc elérhetőségét.Ha valaki ezt a meghívót elküldené neki megköszönném.(ő vezet a szavazáson és nem tudjuk elérni)

  Kedves Tolerancia Díjra jelölt barátom!

  Mint arról korábban értesítettelek, jelöltként szerepelsz az I. Tolerancia Díjátadón, ezúton szeretnélek ezen apropóból
  szeretettel meghívni téged és párod az I. Tolerancia Díjátadó Gála és Party-ra…”

  Megjegyzéseim:
  1.) A levélrészletben két állítás „üti” egymást:

  a.) „Mint arról korábban értesítettelek…”
  b.) „…nem tudom Gyurcsány Ferenc elérhetőségét”

  Ilyenkor elgondolkodik az ember, hogy a nem ismert címre egyszer már elért üzenetet miért nem ismétli szokott útján a kedves feladó.

  2.) Érdekes következtetés e bejegyzés után, hogy én ismerném Gyurcsány Ferenc elérhetőségét.

  3.) Ha én el akarnék érni egy blogot is vezető politikust – Gyurcsány Ferenc is ilyen -, akkor a blogjában próbálkoznék, s nem egy harmadik blogban keresnék postást. Mert még majd rám is csengetnek, ráadásul kétszer.

  Válasz

Szólj hozzá!