A sérvem, mint árucikk

Ez volt a helyzet a paraszolvencia büntetőjogi beszüntetése előtt. Most, hogy a baloldalon is enyhe dudor domborodik, a figyelmem ismét a sérvem felé terelődött és visszatekintek 2006-ra. (A frissítés ideje: 2022. szeptember).

Baloldali meditáció jobboldali sérvről

Új idők, új gondok, új gondolatok… Pedig a sérvem a régi!
Mint Kóka pénzügyi analfabétája, eltűnődtem: a sérvemmel vajh’ mi legyen…

Ha a sérvem jövőre mutatom meg a háziorvosomnak, eleve 300 forintomba kerül! Aztán a kórházban az ágy- meg az ágytáldíj, az sem kis összeg! Arról már nem is beszélve, hogy a jó doktorok nyilván nagyobb marékkal kérik majd a paraszolvenciát, hiszen a tengernyi kiadást valamiből finanszírozni kell!

Tehát 2007-ben egy sérvműtét tiszta ráfizetés lesz!

De az idei év sem igazán jó! Anyagilag fel kell készülnöm a jövő esztendőre. Meg politikai szempontból sem igazán példamutató, hogy pont a sérvemmel akarom kivonni magam az államháztartási hiány lefaragásából. Baloldali ember ilyent nem tesz!

Igaz, a sérvem jobboldali. Két szempontból is. Egyfelől az Orbán-kormány idején bújt elő, másfelől pedig ténnyleg jobbra van.

Nabasszus, ebből a politikai bonyodalomból most hogyan másszak ki?!

Persze lehet, hogy látens módon a sérvem már az MDF-uralom idején kialakult, majd Horn alatt stabilizálódott, de ez csak feltevés, s minek is haragítanám magamra az összes politikai erőt?
Maradjunk annyiban tehát, hogy ez egy politikamentes magánsérv.

Oda képzelem magam a kórházi ágyra: vizit jő, vagy száz fehérköpenyes bámulja majd a hasi dudoromat.
Mi a fészkes fenének jönnek ennyien? Ez nem pazarlás? – kérdezem majd magamtól!

És ez itt majd mind pénzre vár. Erre majd felmegy a vérnyomásom meg a lázam, s a fehér köpenyesek között látni vélem majd Kókát meg Járait meg Gyurcsányt, sőt Orbán Viktort is kinyújtott marékkal!

Nagyon ráfaragtam én ezzel a sérv-dudorral.

Sérv árverezés: kórházak, jelentkezzetek!

Mint már tavaly megírtam azt, kiváló minőségű sérvvel rendelkezem! (A sérvem, mint árucikk.) Az egészségügy mára – hál’ isten – olyan állapotba jutott, hogy most érdemes üzleti előnnyé változtatnom az átok sérvemet. Elárverezem!
Elvileg ez csupán egy háromszázezer forintos műtét volna, de egy ügyes kórház kihozhat a sérvemből akár félmilliót is. Kis komplikáció, gennyedés, újrakötözés – gondolom, értjük egymást, kedves Jelentkező!

Így akár három napot is bent tölthetek a kórházi ágyon, egy helyett. Persze eszem ágában sincs ennyi időt elfecsérelni, de papíron ugye…

Sőt, mondok jobbat. Ez egy egyszerű kis jobboldali sérv. Ha szépen kérnek, akkor az alhasam bal oldalával is csücsörítek-domborítok kicsit, s máris duplázódik a tét! Ez már szinte egy milla!

Na, és az is eszembe jut – még a vakbelem is megvan, holott semmi szükségem rá! Amilyen pechem van 😉 az is gennyedni fog, fogadjunk! Ez újabb félmillió legalább!

Lám, háromszázezerből hová el nem juthatunk! Ez Önnek, kedves Jelentkező Kórház – tiszta haszon. Sőt, az elszámolt munkabér, kötözőanyag, kenőcs és a gyógyszerek – a határ szinte a csillagos ég!

Na, de a lényeg: félmillióért – a sérvem így már tényleg nem maradhat – megműtetném magam! Mármint, hogy én kérek félmilliót!
Ennyiből még hálapénzre sem sajnálnék egy huszast! 😉 .

Jelentkezz kedves, ma még ismeretlen Kórházam! Ha az útiköltségemet is fizeted – megyek!

Egészség

Hírek a rákbetegek ellátásáról

“A sérvem, mint árucikk” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Nézd a pozitív oldalát a dolgoknak. A paraszolvencia nem függ a politikától, csak egy dolog állandó benne, hogy drágul minden éven. Inflációkövető. 🙂
    Különben valaki tehetne már valamit a hálapénzek ellen, mert már az ember mindenhol azt hallja. Mennyi pénzt haknizhatnak így össze az orvosok? Én meg még sajnáljam is őket azért, mert kevés a fizetésük, a sok boríték után pedig egyáltalán nem fizetnek adót. Ezek után nem képesek arra, hogy normális munkát végezzenek. Nevetséges. Amúgy erről nem csak az orvosok tehetnek. A páciensek elkapatták őket. Nem csak a beavatkozásokért, hanem az apróságokért is képesek fizetni. Háziorvosnak a receptekért. De le merném fogadni, hogy ha az ilyen embernek az adója egy százalékáról kell döntenie, valamelyik ismerősének adja oda. Az orvosok is elgondolkodhatnának, hogy nem minden ember tehetős egy szülésre nem biztos, hogy ki tudnak adni 100ezer forintot. Egy főnek két havi keresete (és ne nézzük a magyar átlagfizetést, mert az egy hazugság), de amúgy sokkal többet is meg kell érte dolgozni, ahogyan ezt te is mondtad, mert az élet nem áll meg ettől. Nemrég olvastam egy könyvet, amiben döbbenetes hibákról és hiányosságokról ír egy orvos. Érdemes beleolvasni és megnézni, hogy azóta mennyiben nem változott a helyzet, illetve csak romlott. Remélem a sérvedet azért helyretették. A könyv különben ingyen van ha esetleg érdekelne téged: http://www.ingyenesenletolthetokonyvek.hu/konyvek/szuleszeti-zarojelentes-dr-berko-peter-2011

    Válasz

Szólj hozzá!