Árpádsávos jólmegmondom

A köztársasági elnök kap most hideget-meleget egyaránt, kinek sok, kinek kevés az, amit elmondott az ország házában. Nincs vele dolgom… Bár igaz, a politikai közhangulat eljuthat odáig, hogy gátja legyen a fejlődésnek, megroppantsa a biztonságot, hogy szétbontsa a normális körülményeket (v.ö. őszi „tüntetések” hatása az idegenforgalomra), s ilyen szempontból nagyon is helyénvalóként üdvözölhetnénk Sólyom László szavait, pl. a szélsőségesek zászlóhasználatát illetően. Tudnillik, felszólította őket, ne a vészkorszak jelképét használják! Az elnök úr most nyilván úgy érzi, megtette a kötelességét, szólt, s most az a minimum, hogy dicsfénnyel koszorúzva belibbenjen a történelem legnagyobbjai közé!


De sajna gond lesz azzal a dicsfénnyel, sőt a babérkoszorú is elfuserált zöldségnek tűnik majd a történelmi panteonokban – ugyanis az elnök úr rohadtul elkésett a bejelentéssel!
Éppen egy évet csúszott ez a szövege, mert immár egy éve köpik le e zászlók sötét árnyékában az áldozatok emlékét és a túlélők lelkét, s annak a zászlónak már a nyelét is használatba vette egy kisebbfajta csőcselék! Az elnök úrnak egy évvel ezelőtt kellett volna szólnia, amikor még nem nőtt a tenyerekhez a nyél, akkor, amikor szép csendesen, a „legitimálás szakaszában” lopták sérülékeny demokráciánk zászlaja mellé ezt a sávosat!

“Árpádsávos jólmegmondom” bejegyzéshez 11 hozzászólás

 1. meg hát azzal is van kis bibi, hogy az elnök úr nem elvi okokra, nem ideológiai tarthatatlanságra, nem politikai szalonképtelenségre hivatkozott, hanem az áldozatok emlékére és a túlélők érzékenységére. ami azt is sugallja, hogy „egyébként” akár elfogadható is lenne a sávos zászló felidézte ideológia.

  Válasz
 2. Ha ez az ordenáré csőcselék és a csendesen örülő „polgári” ólomsúly még sokáig mint ingoványba merült vasmacska kényszeríti az országot a mozdulatlanságra, sőt a rükvercre, végül elsüllyesztik az egész hajót. Nagyon itt az ideje, hogy a versenypályáról folyamatosan letérítő „polgártársak” parkolópályára kerüljenek.

  Válasz
 3. Nézd, nem lehet nem tudomást venni Sólyomról, mert naponta az arcunkba köp.
  Most éppen azzal, hogy cirkusznak és zsákbanfutásnak nevezte a kézilabda-gálát a Kossuth téren.
  Viszont a csürhe tombolását állampolgári jognak nevezete.
  Tehát nyilvános vizelde lehet a törvényhozás tere, de sportpálya már nem.
  Ezzel megint ott tartunk, hogy legalizálja a következő napok történéseit a téren.
  A főpróba, a képviselők köpködése megadta az alaphangot.
  Remélem, ezentúl a baloldal az összes megmozdulását a Sólyom-fészek előtt tartja majd.

  Válasz
 4. Bocsánat, most bukkantam csak erre a blogra, fórumra. Ha szabad….
  Az a véleményem, hogy A Köztársasági elnökünknek jobban kéne a politikai hova tartozását semlegesíteni a mindennapi politikában.
  Neki politikailag semlegesnek kellene lennie, és kizárólag a törvényességet képviselje.A véleménye egy ember véleménye, de mivel Ő a Köztársasági elnök, így ő nem köz ember. tehát tartózkodjon minden magán meg nyilvánulástól. (kevésbé járatná le magát)
  A randalírozókkal bármely szinten egyetérteni…..nonszensz.
  Magam büszke vagyok a magyarságomra, de azóta a kokárda eset óta,…ha meglátom a szabadságunk jelképét, borsózik a hátam, mert nem mertünk megszólalni…mert ha nem volt rajtunk kokárda, mocskos megjegyzések céltáblái lettünk.
  Elgondolkodtató, hogy kik is osztották meg ezt az országot.
  Ki merem mondani, hogy ami most történik…nem értek mindenben egyet a kormányzattal. De soha nem adom majd oda a voksomat olyan pártnak, aki szította a haragot (jogosat-e vagy sem) nem fogom a hatalomra segíteni.
  Én emlékszem még a másik párt vezetőjének azon kijelentésére, hogy nem családi pótlékból kell megélni. Miközben vidéken reménytelenség uralkodott. És ott volt a legtöbb gyermek.
  Emlékszem a Blikk cikkére, melyben az volt írva, hogy Torgyán fia albérletben nyomorog.Valamint emlékszem a Tálya utcai botrányra is. Most kaján pofával olvasom a Grippenek körüli botrányokat is.
  Valamint remélem, hogy végre az olajszőkítések résztvevőiről is lehull a lepel. Naiv lennék?? Lehet, de reménykedek független attól kik azok az emberek. Legyen tiszta a közélet.

  Debra

  Válasz
 5. Mocskos baloldalinak nevezett szélsőjobboldali fasiszták, most már örülhettek, hogy eladtátok az országot, amkiért annyi ember az életét adta. Hazaáruló gazemberek vagytok.

  Válasz
 6. Kedves Ödön!
  Bocs, hogy emlékeztetlek, de kifelejtetted a származásunk és a nemi identitásunk emlegetését, és ezek nélkül nem teljes az elmarasztalása a baloldali értékeket valló embereknek.
  Kérlek, legközelebb ezeket is említsd meg – mert a társaid ezt föl fogják neked hánytorgatni.

  De komolyra fordítva: mindezt te sem gondolhatod komolyan! Éppen azt kéne megkeresnünk, hogy a szélsőségektől mentes emberek, akár jobb-, akár baloldali érzelműek, hogyan lehetnek képesek PÁRBESZÉDRE.
  Te sem gondolhatod komolyan, hogy az ország egyik fele ellopta azt a másik fele elől. Ugyanis nincs ennyi gazdag ember, mármint ötmillió.

  Válasz
 7. Ödön jól megaszondta. Ő már csak tudja. Akkor szeretném a figyelmébe ajánlani, hogy a nagy kiárusítás mikor kezdődött. A rendszerváltáskor.
  Akkor ki is volt hatalmon? A Jobb. Ők is megmutatták. Nyomor, munkanélküliség. Eladósodás, és eladó volt minden.
  Hangsúlyozom, nem értek sokmindennel egyet, ami most történik, mert
  kapkodást, és fejetlenséget vélek felfedezni. Mert rövid az idő.
  Aki eddig mert tenni azt leváltották. És minden megakadt. Mert a „közharagtól” fél minden vezető. Pedig valamit tenni kell.
  Így nem maradhat. Az egészségügyi reformot elcseszték. Azt egy törvénnyel kellett volna indítani. Mindenki aki ad, vagy elfogad hálapénzt, korrupciót követ el. Legyen büntetetendő. Aztán jöhet a biztosítás. Meg a vizitdíj.
  De ez így csak félmegoldás.

  Debra

  Válasz
 8. Kedves nekde!
  A személyemet illető besorolási kísérlet fáradtságáért köszönet.
  Ám azt gondolom, kellene még erre időt szakítanod, mert nem igazán telitalálat a megfogalmazásod.

  Válasz

Szólj hozzá!