Balla D. új könyvének bemutatója Pécsett

BALLA D. KÁROLY, József Attila-díjas költő, 2000?3 AZ EZREFORDULÓ HÉT ESZTENDEJE című könyvének bemutatójára kaptam meghívót. (2007. október 2-án 17 órára.) Minderre a Várkonyi Nándor Könyvtárban kerül sor (Pécs, Nagy Jenő u. 24.)
A vendégeket köszönti: Kereszturi József igazgató, a könyvet bemutatja, a szerzővel beszélget: Dr. Szirtes Gábor szerkesztő, kritikus, a Pro Pannonia Kiadó igazgatója. Közreműködik: Sólyom Katalin Jászai-díjas színművész, a Pécsi Nemzeti Színház örökös tagja.

Kedvre derítőnek ez szerepel a meghívón:
Hét év naplójegyzetei (naplóesszék, szakmai okfejtések, lírai kitérők, történet-leírások, kíméletlenül őszinte véleményalkotások) a kárpátaljai és a magyar valóságról, személyekről és szervezetekről, a kulturális és az irodalmi életről, művészi teljesítményekről, problémákról és ellentmondásokról. A napló egyik alapvető dilemmája: a hatalom és az ellenzékiség, a hatalom és az erkölcs, az emberi magatartás alternatíváinak kérdései. A világ kritikus szemlélete párosul a szerző szigorú önvizsgálatával és önleleplező szándékával. Érdekes, izgalmas, szokatlanul merészen szókimondó könyv! A Berzsenyi-, Quasimodo- és József Attila-díjas szerző a vers, a regény után most a napló műfajában is sajátosat és eredetit alkotott.

 

Pécs, Balla D. 2000

 

Szóval megint jön a jóbarát, majd jól megropogtatom! 🙂

“Balla D. új könyvének bemutatója Pécsett” bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Halihó! Többet tudsz, mint én! A igazgatói köszöntőről és Sólyom Katiról itt értesültem nálad! DE JÓ!

  Nagyon jól fog esni újra megropogtatni farkascsontjaidat!

  Válasz
 2. Hahó!
  Na, nincs már messze a kölcsönös ropogtatás 🙂
  Látom nálad, Keszthelyre is mentek. Íme, a nyári keszthelyi élményeink:
  Gerillamarketing, Balaton, múzeumok.

  Válasz

Szólj hozzá!