Blog: ajándék Pécsnek a Der Standard-ban

Balla D. Károly író cikket írt az osztrák lapban

Meg vagyok hatva: BDK, blogger barátom, civilben Balla D. Károly író, cikket írt az osztrák Der Standard-ba.
És bizony abban nem feledkezett meg megemlíteni, hogy bizonyos El Lobo – A farkas miféle csínnyel népszerűsítette az Interneten Pécset, a városát.
(Az első magyar internetes flash mob: A SEO, a szivar és Mészáros András EKF igazgató)

Meg vagyok hatva: csodaszép ajándék ez karácsonyra! És talán nem is annyira nekem az (dehogyisnem), hanem a városnak, Pécsnek! Balla D. Károlytól, aki Ungvárról szereti Pécset!
Cikkében egyebek mellett így:

„Az egyik legszebb magyar város, Pécs három év múlva Európa kulturális fővárosa lesz. Az ügy fontosságára az itt élő bloggerek is igyekszenek felhívni a figyelmet. Nemcsak azzal, hogy rendszeresen tudósítanak – gyakran a hivatalos sajtót is megelőzve – a városban zajló kulturális eseményeikről, hanem olykor egészen különös módon is.

Például azzal, hogy szabályos virtuális harcot folytatnak azért, hogy a „blog Pécs” kifejezésre melyik oldal kerüljön az élre a Google keresőben. Ennél is különösebb jelenség volt az első magyar internetes flashmob, amelyet a magát El Lobo – A farkas-nak nevező blogger hajtott végre.

Miután megismerkedett az Európa Kulturális Fővárosa Pécs, 2010 program főigazgatójával és tapasztalta, hogy Mészáros András úr a szivarozás szenvedélyének hódol, számítógépéhez ült és különböző blogbejegyzésekkel elérte, hogy a „szivar” szóra az internetes keresőkben a városprojekttel kapcsolatos cikkek kerüljenek az élre.

Virtuális villámcsődület (flashmob) jött létre: mindazok, akik a szivarozási szokások, márkák, gyártók, forgalmazók iránt érdeklődve keresgéltek a világhálón, pár napig minduntalan olyan szájtokra tévedtek, amelyeken Pécs város kiemelt szerepéről esett szó. Figyelemfelkeltésnek igazán szellemes a blogger akciója. A szivarozók már mind tudják, mi lesz a magyar városban 2010-ben…”

Köszönöm!
Utánközlés és a szöveg magyar eredetije BDK-nál:
http://bdk.blog.hu/2007/12/21/cikkem_a_der_standardban

“Blog: ajándék Pécsnek a Der Standard-ban” bejegyzéshez 13 hozzászólás

 1. Sárga vagyok az irígységtől! Azért a Der Standard nem kutya! – Előkerestem, mivel élcelődni támadt kedvem, hogy na és…? Mi már (Netmester) szerepeltünk a Spiegelben is. Aztán utánanéztem, hogy igaz, hogy a lapot Spiegelnek hívták, de mi a Briefmarken Spezial-ban voltunk. 🙂

  Viccet félretéve, – nagyon is kellett ez most Kedves El Lobo! – Már jó pár éve vallom, hogy minden lehetőséget meg kell ragadni, hogy kis városunkról (európai mércével) hírek, pozitív hírek, eseményekről szóló hírek, látványosságról szóló hírek, – mi több arról szóló hírek kellenek, hogy élünk! – És ez most az! El Lobo Blogja Él! Pécs Él! Az EKF reméljük élni fog!

  Minden elismerésem a Te segítő angyalodnak a cikkért!

  Az már külön kérdés, hogy rajtunk kivül érdekel-e ez mást, hogy a hétköznapi meccsei között épp egy pozitívabb hír látott napvilágot a pécsi EKF ürügyén.

  Hát érdekeljen!
  Azon leszünk! 🙂

  És az apropó: Taxis Posta
  pecs.info.hu/kereso.php?kulcsszo=Taxis+Posta

  Válasz
 2. Köszönöm, Laci!
  Mit ne mondjak, én is meglepődtem a ? den Blogger, El Lobo, Der Wolf? sorok olvastán. És a szokásos Európa Kulturális Fővárosa Pécs helyett szívmelengető volt ezt olvasnom: „Eine der schönsten ungarischen Städte, Pécs, wird in drei Jahren Kulturhauptstadt Europas sein.” 🙂

  Válasz
 3. Na ja, de én farkas vagyok, nem wolf 🙂 , leszámítva a ritka pillanatokat, mint a mostani 🙂

  Válasz

Szólj hozzá!