Online marketing: Pécs és az üzleti blog

Online marketing jótanács a Reklámhét tiszteletére: ha Pécsett nyitsz üzletet, a blog vagy az internetes áruház fog téged a legjobban kiszolgálni! Ha nem vagy a neten, a kutya sem ér téged el. Vegyünk egy egyszerű példát.
Ha a potenciális ügyfeled Budapestről autóval indulna el, offline, a városból kifelé jövet majd tábla igazítja el: balra Pécs, egyenesen pedig Győr és a Balaton felé visz az út!

Nos, a tájékozatlan utazó nyilván a tábla mutatta irányt fogja választani – vesztére. Döcög majd néhány kilométert, aztán Dunaújvárosig ugyan száguldhat kicsinyt, de utána a világ vége jön! Ennyi 40-es táblát az átkozódó utazó még sohasem látott, s ha külföldi a potenciálisod, hát nyilván arra gondol: a magyarok Guinness-rekordot akarnak felállítani! És ez sikerült is nekik…

Ám ha a pécsi látogatást nem Pécs felé ejti meg a tájékozottabb világjáró, hanem Győr és a Balaton irányába kúszik az autójával el – amire ugye, önmagától a legmerészebb álmaiban sem gondolna, akkor jól jár! Elhajt Siófokig, 130-as a tempó, s onnan Szekszárd (!) felé kanyarszik el, s Iregszemcse után már derengeni fog neki: jól járt!

Tehát Pécsett ne fizikai jellegű árut termelj, s a létrehozott terméket, szolgáltatást tedd fel a netre, s az üzleti blog eszközével is támogasd meg!

Az előbbi autós példa arra is rámutat, hogy a rejtett információk megszerzése (Pécs Győr felé gyorsabban elérhető) mennyire fontos mozzanat! Karrierlift, a kapcsolatok hatékony működtetése, az e blogban történő elmélyült kutatás mind-mind előnyödre válhat! 🙂

Szólj hozzá!