Ott, ahol a hatos (meg az ész) megáll

Nem tudom, járványos méretű-e már az influenza, mindenesetre, ahogy a költő mondja: orrom kezemben hordom. Így aztán lázzal és szép piros orral fogadtam a Pécs TV stábját az imént. Tehát az már biztos, hogy szép nem lehetek, s este, a hatos hiradóban majd az is kiderül, vajon okos lehetek-e? A mai nap a hatos jegyében zajlik, a helyi lapban a hatos út parlamenti szavazásáról nyilatkoztak pécsi képviselők, s mint mondják – nem tudták miről van szó, amikor nemmel szavaztak a parlament padsoraiból!

Tudnillik zaj volt a hétfői munkanapon a kupola alatt, a levezető elnök pedig hallkan beszélt, nehéz nap volt – ezért nyomtak nemet az M6-os építésére a megkérdezett baranyai fideszes honatyák.
Mit is mondhatna erre a korszerű utat oly’ régóta nélkülöző pécsi polgár: piszok nagy zaj lehet immár két évtizede a parlament falai között, hogy még mindig ott élünk, ahol az ész és a hatos megáll!

A Pécs TV stábjával persze nem erről beszéltem, hanem arról, hogy nem éppen elegáns a város honlapjáról olyan linket küldeni, amely a tulajdonos kilétét nem eláruló kereskedelmi és hírközlő portálra vezet. Továbbá azt is elmondtam, hogy például a Wikipediában Pécs blogjaként egy olyan portál szerepel, amely semmi mást nem tesz, mint összeollózza a híreit az Axel Springer, a Pécs TV és más pécsi, baranyai elektronikus kiadványokból. Egyébként az ezt a webszájtot üzemeltető cég ugyanezt teszi országszerte, a Hír TV-től kezdve a megyei lapok internetes kiadványaiig mindenhonnan kiszedegetve a híreket.

Egy konfliktus felmutatásának nem az öncélú balhé a célja, hanem az, hogy a nyilvánosság előtt beszéljük meg: jól van-e ez így?! Mert én sokkal jobban örülnék, ha Pécset a helyi értelmiség KREATÍV gondolatokkal teli portáljai képviselnék mondjuk a Wikipédiában, s nem a száraz híreket innen-onnan összeollózó (és reklámmal dúsító) távoli vállalkozók. Pláne nem pécsi segítséggel.

Upgrade, 2007. 10. 31. 15.00

Most hívott telefonon Keso (Keresnyei János, a Pécs TV Kommunikációs Kft. vezetője, országszerte ismert „médiaguru”), s örömmel újságolta, hogy utána mentek az általam fölvetett internetes kérdéseknek, s a végeredmény: az ország teljes területén levették a hírlopó szervezet portáljait, így a Pécs blog-ot is, továbbá Pécs város honlapjáról is eltüntették a „fekete üzleti és hírszolgáltató” pécsi portálra mutató linket!!!
A miértekről, hogyanokról nem mondok többet, mert nem illenék előbb elmondanom, mint ahogy az a Pécs TV-ben lemenne.
Mivel a Pécs TV és a Bognár Stúdió (El Lobo – A farkas cége) is tagja a Dél-Dunántúli Kulturális Ipari Klaszternek, elmondhatjuk: a Klaszter már tett valamit az Internet tisztulásáért!

“Ott, ahol a hatos (meg az ész) megáll” bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Éljen és virágozzék a IT!
  Új HIT-tel az Internet tisztulásáért!

  Kis lépés ez a mai az általános Internet Tisztításáért (IT), de nagy lépés a Hazai Internet Tisztítása (HIT) mellett! Hajrá, Hazai!
  Nos, érdekes, – pár hónapja hasonló eset fordult elő, amikor egy „új piaci” szereplőt kértem meg, hogy igen jól összetéveszthető módon a mi márkanevünkkel összetéveszthető – nevezzük egyszerűséggel szinte azonosnak – szóval az Internetmester nevet ne használja, mondván az valakinek, nevezetesen nekünk igen sok munkánkba került, hogy ismert és elfogadott legyen.
  Nyegle válaszként kaptam, hogy ha fizetek, nem használja többé, – ugyanis megvehető! Bizony ilyen ez a piacgazdaság, – mondta. Minden eladó, és minden megvehető! Én nem vettem meg a saját nevem, – de kis utánajárással eltünt a szerzőtárs a netről. 😉 (Szerzőtárs: értsd: aki „szerezte” magának a nevet!)
  Bizony újra beigazolódott, hogy a kultúripar igen jó üzlet, – a kreatív ötletekből pedig jól meg lehet élni, nagyon jól! Csak az nem mindegy, hogy az él meg, aki kitalálja, vagy aki ellopja!
  Hajrá, Polgártárs! Csak így tovább, HIT-tel a IT felé!

  Válasz
 2. Farkaskoma, le a kalappal előtted is: bevallom, szélmalomharcnak gondoltam hosszú hónapok óta tartó hadakozásaidat, dohogásaidat. Mindig és mindenütt elmondtad a magadét, nem gondoltam volna, hogy egyszer mégis foganatja lesz. Gratulálok – úgy látszik, mégis érdemes!

  Válasz
 3. Sziasztok!
  Amint felkerül az anyag a Pécs TV archívumába, linkkel fogom megmutatni. Én már láttam a Pont ma c. műsort 18.05-kor, a Pécs TV tényleg nem vacakolt, szépen utána járt a dolognak.
  S azért az nem semmi, hogy egy országos hálózat azonnal leszedte a netről valamennyi jogsértő oldalát, tömegével, hiszen szinte minden magyar város nevére rátelepültek!
  S azért az sem semmi, hogy a Pécs TV a saját fenntartója oldalán észrevett lopásnak is utána mert eredni! Ilyenkor lehet kalapot emelni!

  Válasz
 4. Szia BéDéKá!
  Be kellett „várni”, hogy a KÁR már TÉNYLEGES kárként jelentkezzen, és hogy az eszmei kár is olyan irritáló mértéket öltsön, amely már átlépi az amúgy igen magas ingerküszöböt!
  Így, amikor már nem egyedül állok szemben egy undorító jelenséggel, akkor már másként alakulnak az erőviszonyok is!

  Válasz

Szólj hozzá!