Simonyi András és az alulról építkező marketing

Ezekben a percekben beszélget a Bumeráng két műsorvezetője Simonyi András nagykövet úrral. Aki oly’ sokat tett a Colbert-híd ügyében kint az Államokban, pontosabban Magyarországot „hozta helyzetbe” Stephen Colbert műsorában a híd nevével és egy ragyogó gitárszóló segítségével.
Az apropó, hogy Colbert jelölteti magát az USA elnökének, csak még azt kell eldöntenie, hogy demokrata vagy republikánus színekben induljon-e el 🙂

Kedvenceim a marketing dzsungelében: Al Ries és Jack Trout

Este Al Ries és Jack Trout könyvét olvastam, az Alulról építkező marketinget, amelyben a szerzők nem kevesebbet állítanak, minthogy nem a stratégia határozza meg a taktikát, hanem fordítva!
És a két dolog, a Bumeráng meg a könyv első ránézésre fura alapállása most szépen összekapcsolódik.

Azt mondja Simonyi András: ha a leendő amerikai elnökjelölt Magyarországra jön, ahol a népnyelv róla nevezett el egy hidat, s akinél külügyminiszternek jelentkezett a magyar nagykövet úr (!), akkor majd kitalálunk valami jót!

Az események szülte marketing stratégia

Lám, itt is az események, a taktika szintje szüli a cselekvés vezérfonalát, a stratégiát. Mert aligha létezik olyan stratéga, aki célként tűzhette volna ki: Magyarország jó hírét az Államokban Stephen Colbert és Simonyi András kettősére – hosszú távon lehet ráruházni.

Mindenesetre Simonyi talán az egyetlen magyar nagykövet, akinek ismerjük a nevét! Hm, Trout és Ries fogalmaival élve: ő az első a koponyákban – nagykövetként.
Nem kéne nekünk még néhány ilyen nagykövet? – teszem le a taktika szintjén egy új stratégia alapkövét 🙂


Ez még elolvasandó:

Marketing, szolgáltatás, insight

Szólj hozzá!