Pécs: az iskolai Drakula esete a kutatással

Gyerekek vérét ontották

Drakula, vámpír, PécsHoppá! – kapott a fejéhez Mengele doktor, hát nem elfelejtettem engedélyt kérni a szülőktől a kísérletekhez?!
Ne csodálkozzunk, ha Pécsett ilyen történetekkel találkozik a polgár, hiszen az egyik általános iskolában a napokban vette vérét öt gyereknek a rejtélyes doktor! A „vérét vette” kifejezés persze úgy értendő, hogy sutyiban vérvételre került sor (hivatalos nyelven kifejezve: illegális módszerekkel öt tanuló értartalmát csapolták meg, galádul!).

Eleinte arra gondoltam, hogy a kutatás érdekére hivatkozó orvos etikai vétsége alátámasztja azokat a félelmeinket, amelyek a kutatásokkal szemben gyakran fellelhetők, szigorú ellenőrzést követelve a hatóságoktól.

Ám most, hogy a hivatkozott „kutatásnak” nincs is gazdája, azaz a Testnevelési Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem is elhatárolódik az antioxidánsok és a táplálékkiegészítők szerepét a sportolók körében  górcső alá vevő hogyishívjáktól – szóval most szörnyű gyanum támadt.

Az antioxidánsok egészségmegőrző szerepéről kemény viták zajlanak és éles konkurenciaharc dúl bizonyos külföldi élelmiszer kiegészítőket gyártó szervezetek és azok magyarországi képviselői, forgalmazói között.
Valaki nagyon szeretné bizonyítottnak látni, hogy X gyártó terméke rohadtul jót tesz az azt fogyasztó sportoló gyerekek egészségének és teljesítményének, tehát nem is számít magyar anyának vagy magyar apának, aki nem vesz X gyártótól antimicsodás terméket a gyerekének.

Fogadni mernék, hogy Drakula doktor nem csak „kutatója”, hanem forgalmazója is X gyártó antioxidánsos termékének, mert orvosi körökben most nagy divat az élelmiszer kiegészítők ajánlása, pénzszerzési hajlamok kiélése céljából.

Drakulák kora ez, a hétszentségét neki.

“Pécs: az iskolai Drakula esete a kutatással” bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. Na! Azért a Mengele irgalmatlanul durva ide! Az viszont egy cseppet sem durva, ha azt mondom, hogy már megint leszerepeltünk!
  Kiderült ugyanis, hogy ennek a cinikus és/vagy ostoba senkiházinak sem orvosetikai, sem személyiségi jogi szempontból nem tolerálható magatartása egyszerűen nem büntethető !!! De mégcsak kártérítési igény benyújtásával sem élhetnek a sértettek. A Bíróság csupán annyit tehet, hogy megállapítja a személyiségi jogok sérelmét. Basszus, ez nekem már sok! Sőt! Sokk! Vajon az Orvosi Kamara Etikai Bizottsága c. gittegylet – élén azzal a hal se hús Kamarai elnökkel – mit fog szólni az egészhez? Talán, ha presztizskérdést csinál az ügyből, küld majd egy ejnyebejnyét ennek a tenyérbemászóan pofátlan alaknak , aki a kamerák előtt szemrebbenés nélkül még meg is ismételte hogy igen, ő bizony önként jelentkezőket kért a kiskorúak közül. Ami pedig a legszomorúbb, hogy nagy valószínűséggel a szülők megint bele fognak nyugodni abba, amibe nem lehet belenyugodni! A skacok meg majd jól eltanulják ezt a fajta mamelukságot, szervilizmust, tekintélyelvűséget, és minden marad a régiben. Szóval min is csodálkozunk? Ne legyen igazam! ::((((

  Válasz
 2. A fenti három baráti vélemény eszenciája: az Orvosi Kamara zaccos beetetése? Remélem, jár a két pont a megfejtésért a vidéki versenyzőnek!

  Hanem eltűnődve a „beetetésen”: biztos vagyok benne, hogy ez nem gerillamarketing az X termék mellett. Ennyire negatív visszhang-mezőben aligha lehet pozitív eredményt elérni (most a dolog teljesen embertelen mivoltát már nem is ecsetelve.)
  Aligha hiszem, hogy egy orvosi prakszist (és egy marketing-tanácsadóit) érdemes volna feláldozni egy X cégnek fialó marketing célért.
  Szóval azt gondolom, hogyha van ebben a történetben tudatos marketing cél, az a kutatás „eredményéből” kellene, hogy következzék.
  (A legújabb hírek szerint a doktor a felesége szakdolgozatának sikeréhez gyűjtötte a vért.)
  Amúgy az is érdekes számomra, ahogy lassan, apránként áll össze a hír, a „magyar hír” egyedi műfaji sajátosságai szerint – azaz a végén már fogalmunk sem lesz, miért ADOTT vért az orvos öt gyereknek önzetlenül, szűlői beleegyezéssel!
  (V.ö. Zsanett megerőszakolta a rendőröket!)

  Válasz
 3. Nemzetmentés? 🙂
  Most olvasom a Dunántúli Naplóban (ez a lap Baranya napilapja), hogy se az orvosnak se a feleségének nem volt kutatási engedélye, tehát ez az egész szerencsétlenkedés engedély nélküli emberkutatásnak számít, s az ilyesmit a jog öt évvel bünteti.
  (Így most Malvina igazságérzete is ki van elégítve).
  Tartom a tippem: X élelmiszer-kiegészítő forgalmazását akarta a doktor elősegíteni, amelyben közvetlenül érdekelt.

  Válasz
 4. Semmi, csak nem vettem v é r e s e n komolyan az egészet. Le kell csukni és passz.

  De lehet táplálékkiegészítőket a vámpíroknak forgalmaznak:)))

  Válasz
 5. Semmiféle közvetlen érdekeltség nem jogosít fel senkit efféle szemétségre. Ami pedig a „le kell csukni és passz””-t illeti, természetesen! Már amennyiben nem azt látnánk, hogy azért ez ebben az országban sokszor nem is olyan magáról értetődő. Ráadásul, engem sokkal kevésbé vígasztal, hogy lecsukják őket /ha egyáltalán?/, mintsem elkeserít, hogy két orvosi diplomával rendelkező fiatalember ilyesmire vetemedik a 21. században. Ugyanis az a személyes véleményem, hogy jórészt a civilek sara, ha egy-egy orovs ennyire elpofátlanodik. Az emberek javarésze képtelen a saját és gyerekei érdekeit hatékonyan megvédeni.::(((

  Válasz
 6. Khm… Mint a napokban kiderült, érintett vagyok, mégpedig nagyon (én is csak egy hete tudtam meg véletlenül). A fiam, aki az édesanyjával él, majdnem adott vért ennek a fickónak. A volt feleségem elmondása szerint bement délután a Bánki Donát általános iskolába, odament az edzőhöz, előadta a mondókát. Erre az edző, aki ugye ilyenkor edző, ráadásul több évtizedes szakmai múlttal rendelkező elismert szakember (és imádja, ami csinál!!!!), a Pécsi Torna Club elnöke, TELJES JÓHISZEMŰSÉGGEL azt mondta, hogy a gyerekekkel beszélje meg. Csak úgy végiggondolva mit tettem volna teljesen felkészületlenül egy edzés kellős közepén, valószínűleg ugyanezt. Pár nap múlva átment a Babits Gimnáziumba is a „doki”, mivel nem jelentkeztek elegen (a fiam, és a barátja nem akartak). Végül összejött a szükséges mennyiségű anyag. Voltak szülők, akik jelen voltak, és beleegyeztek a vérvételbe (ha nem utálnám a vért, segítő szándékkal én is engedném, eszembe sem jutna, hogy ez nem nemes célt szolgál!!!). Mára az ügy odáig jutott, hogy KITILTOTTÁK az edzőt a suliból. Így a fiam nem tud tornaedzésre járni. A heti 3 edzés helyett már csak egy maradt neki a Babitsban, ott még edzhet a Vali néni. Holnap megyek be, és utána járok a dolognak, mert ha ez így van, akkor aláírásgyűjtést fogok indítani azon szülők között, akik nem értenek egyet azzal, hogy egy régi jó szakembert ilyen indokkal kinyírjanak, és ezzel a gyerekek sportolási lehetőségét is betiltsák. Biztos vagyok benne, hogy ez az a megoldás, ami a legkevésbé szolgálja azt a célt, ami figyelembe veszi a gyerekek, a sportág, és az edző érdekeit.

  Engem egyébként az háborít fel, hogy egy iskola vezetője ilyen ítéletet hozzon a gyerekek, és a sport ellen! Még nem biztos, hogy nem kurv@@nyázv@ megyek be hozzá. Legfeljebb kiveszem a fiamat abból az iskolából. Úgysem oda akartam íratni, de az anyja csakazértsem oda íratta, ahova én szerettem volna. Na!

  Válasz

Szólj hozzá!