2. Pécs-Debrecen bloggertalálkozó

Söröző bloggerek
Szomjas bloggerek

Blog, bloggerek, kiskirályok

Az újabb Pécs-Debrecen bloggertalálkozó három évvel követte az elsőt. Ezen még Porcsin Zsolt (Basahalom Boulevard) is elcsodálkozott, a képen balra lévő műanyag söröskorsó mögött, sőt Weinreich Laci is, aki az elsőn ugyan nem vett részt, de ő olyan, mintha már akkor is egyszerre két pohár sört ivott volna. (Mivel majdhogynem absztinens, hukk.)
Zsolt, mivel Debrecenben nem lehet Szalon sört inni, ragaszkodott a pécsi márkához és az ő kedvéért mi is azt ittunk. Mert egyébként ha már lokálpatriotizmus, akkor legyen kövér, vagyis aki a söréhez a vizet vagy a reklámot nem helyben szerzi be, az ne várja el az egyoldalú lokálpatriotizmust, a jókedvű helyi vedelést, még ha jó is a nedűje amúgy.

  Meséltem a kedves debreceni vendégünknek a Szalon sör reklám-múltjáról is: volt idő, amikor a királyok söreként reklámozták az okos-neves fővárosi hozzáértők, ám túl kevés volt az országban a király, aki hűsíthette volna vele a torkát, s így nem fogyott elég.
(Kiskirályoknak! – ezzel a szlogennel viszont jelentős piaci szegmensbe hatolhatna be a sörfőzde, de hagyjuk most a marketinget.)
Egy ilyen bloggertalkálkozón számos dolog szóba jön, lapok, online kiadványok, pártok, partok, egyebek. A harmadik korsó után persze már olyasmik is elhangzanak, amilyen dolgokat nem ír le blogger semmi szín alatt. Ilyen teszem azt az a megállapításunk, hogy a cselekvési minták elemzése után akár rokonoknak is tekinthetnénk Toller Lászlót, a sajnálatos balesetben elhúnyt pécsi szocialista, és Kósa Lajost, a jelenlegi debreceni fideszes polgármestert. Rokonok. De ilyesmit, mondom, nem kürtöl ki az ember.
Na, azután ittunk egyet a Nemzetihogyishívjákos Nyilatkozat egészségére is, az a kötelezőkifüggesztős izé, namiabánat a rendes neve, na, amit kaszinótojással szoktak derék ügyvédek kenegetni, azannya, nem jut eszembe a neve. Hát persze, hogy nem – ennyi sör után.
Aztán ittunk még egyet a Holdrabló nicknevű, hetedhétországra szóló debreceni blogger kollégánk egészségére is, már csak azért is, hogy az ezt a blogot figyelő pártalkalmazottakban megálljon kicsit az ütő, de legalábbis legyenek irigyek-szomjasak, ha másra nem, hát akkor a szabadság mámorára!
Egészségünkre!

***

Porcsin Zsolt blogja, a Basahalom boulevard:

Pécs – Debrecen korábban:

A blog műfajáról és viszonyairól:

“2. Pécs-Debrecen bloggertalálkozó” bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Előzetes beharangozást is adhatnál :-), egy ilyen találkozón szívesen részt vettem volna.
  Holdrabló is iszik szerintem az egészségetekre a jóféle mexikói sörökből, gyártásuk helyszínén!

  Válasz
 2. Kedves Macati!
  Nem hivatalos találkozó volt. Tudom, ez nem mentség, de talán az már az, ha elmondom, hogy 2010-re én Pécsett, az EKF évére országos bloggertalálkozót szerettem volna – de azt se mondták megkeresésemkor az EKF menedzsmentnél, hogy fapapucs.
  Ez a mély elkötelezettség a blogoszféra irányába nagyon biztató, hiszen a menedzsmenttől kikerülő menedzserek fogják elfoglalni az új kulturális létesítmények vezetői posztjait (Zsolnay kulturális negyed, Tudásközpont) – s így módjuk lesz továbbvinni a mély elkötelezettségüket, gyakorlati tapasztalataikat – amellyel majd nyilván megírják az új világ kommunikációs szakkönyveit és ennek révén továbbra is az lesz Pécsett, ami eddig volt, csak magasabb szinten.
  Na, erre igyunk gyorsan még egy sört!

  Válasz
 3. Ezen a nem hivatalos találkozón nem hivatalosan vettem részt, így én most nem hivatalosan köszönöm meg a meghívásotokat!

  Node elnézéseteket kérem, mert nem emlékszem semmire a kép tanúsága szerinti sör következményeként. (Ez még hasznos lesz egyszer, – tudod, ha megkérdeznének… 🙂 )

  És tényleg, ha ilyen jókat lehet gondolni 1-2 sör után, akkor minek ébren – és józanul – álmodoznunk!? Elgondolkodom, hogy kedvenc látszerészemnél lemondom a rózsaszín szeműveg rendelésemet, – mert sörrel is színesebb lehet a világ!

  Elfogadva felhívásodat, – igyunk még egyet!

  De csakis polgári sört!
  – Mert ez (is)enyhítő körülmény lehet egyszer…!

  Válasz
 4. A magam részéről benne vagyok, de még mennyire!
  Visszük magunkkal Héder Sanyit, ZyncziKát és még Macati-nak is előre szólunk (száz éve nem találkoztam vele élőben) és még egy-két név mozog bennem.
  Szalon sört viszünk magunkkal – hej, ha a sörgyáriaknak csöpp hmmm, söre volna, finanszírozná az első Debrecen-Pécs bloggertalálkozó ivós részét, azt hiszem, ennyi még beleférne nálunk a szabadság mámorába 🙂
  Persze a sör előtt azért rendbe tesszük majd az ország dolgait is, ahogyan szoktuk…

  Válasz

Szólj hozzá!