Pécs, Jókai-tér: négy-öt blogger összehajol

Bloggerek Pécsett
Pécs, Jókai-tér, bloggerek

Bloggerek

Most már későre jár, így majd holnap mondom el, miként sikerült összehajolnom Cippóval, Bálinttal és (a kép bal szélén) ZinczyKával. Amikor elindultam a Café Zacc-hoz, az asszonynak elmeséltem, hogy Zinczyt és Cippót én hoztam össze – és kíváncsi vagyok, hogy működik-e a barátság a két nagyszerű, okos nő között – az asszony egész egyszerűen kerítőfiúnak nevezett. Viszont Cippót és Bálintot a blog világa az én közreműködésem nélkül hozta össze s vitte őket egy láthatóan boldog házasságig…

De mondom, ennyi mindenhez ma már fáradt vagyok, majd holnap folytatom…

Internet és blogfüggő vagyok

És lám, máris holnap van, vasárnap, s a kávé után ide ülök a laptop mögé a konyhába, ahol az asszony sistereg, még rám is – függő vagy fiam, mondja, dehogyis, csak befejezem amit este félbehagytam.
– Inkább hallgasd a rádiót! – mondja, a férfiak öltözködéséről van szó, éppen azt magyarázzák, hogy az öltöny felér egy jól sikerült plasztikai beavatkozással.
– Még nem hallok, vagy ha mégis, akkor azt úgysem értem meg, inkább írok egy kicsit – felelem, és közben buggyantok még egy gőzölgő kávét.

Pécsi helyek bloggereknek is

Este a Zacc Galériája előtt ültünk a Jókai téren, a hátam mögött, az Elefántos ház előtt németek üvöltöztek, ha a fekete dresszesek rúgták a gólt, az uru-drukkerek pedig az asztalszomszédaink voltak, s kétszer üvölthettek fel a bronzmeccs alkalmából, s ezt meg is tették rendesen, bő magyar tüdővel. Ez persze, csak pótlék volt a részükről, – én is az uruknak drukkoltam, nem kis részben Forlán miatt, mert csípem, ha valaki profi abban, amit csinál, művész, ha úgy tetszik, s nem favágó mesterember -, szóval ez a magyaros urudrukkerség csak pótlék, mert nincs módunk azt kiabálni, hogy hajrá magyarok! Hogy a németek nem mindig favágók?

Istenem, nekem miért is ne lehetne egy kis előítéletem blogban

Jó, jó, tudom, nem a kihelyezett tévék vuvuzela zenéje e bejegyzésben a lényeg, de mindez ugyanúgy ott volt, pár méterre a kőfoteltől, amelyen egyszer Myrtillel ücsörögtem, vagy száz méterre a Széchenyi tértől, ahol Parával, majd egy másik alkalommal Boogie-val cseréltem eszmét – nem trikót a meccs végén, mert nem vagyunk focisták -, Balla D. estje is a közelben zajlott, aki megtisztelt azzal, hogy megkért, moderáljam a rendezvényt, amit lehet RENDezvényként leírni, de éppen a RENDETLEN futurizmusból épült az fel, de igen rendesen.

Miként Csepeli György is viszonylag közel a helyhez tartott előadást az internetről, s az előadását követően létrejövő beszélgetést szintén szerencsém volt moderálni.
Horváth Attilával se a messzi távolban beszélgettünk marketingre járó egyetemistákkal, s Porcsin Zsolttal is a közelben kóstolgattuk végig a helyi sörgyár termékeit.
Még a Greggel való találkozás színtere sem esik messze, sőt a helyben lakó bloggerbarátaimmal is a közelben találkozgatom, s erre Weinreich Laci és Héder Sanyi, a kreaktivista a tanúm.

Iszom egy kávét és folytatom. Lehet, hosszú kávé lesz 🙂

Áh, presszó kávé lett.

Szerencse, hogy nem vagyok bőbeszédű, így viszonylag hamar rátérek a lényegre: négyen összehajoltunk!
És ez jó volt, nagyon jó!

***

Kapcsolódó írások:

“Pécs, Jókai-tér: négy-öt blogger összehajol” bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Kettőnknek egy sör? Kevés lesz.
  Várlak Zsolt! 🙂

  ***

  Kedves Sarnyai Tibor!
  Szerintem is szinte off, ha csak egy linket tesz a jámbor látogató, de Bulgakovra hivatkoztál, így egye fene.

  És mindjárt eszembe is ötlik valahogy a sok szúnyog, amelyeknek (akiknek?) semmi keresnivalója nem volna Pécs főterén, s össze-vissza csípték az örömtelien sok Pécsre látogatót.
  Na, de hogyan is nézne ki, ha állatokat ölnénk iparszerűen Európa Kulturális Fővárosában, a rengeteg turista szemeláttára, Pécsett?!

  Válasz
 2. Adódhatott volna úgy is, hogy Pécs az internet városaként lép az EKF évébe, s lenne egy Blogger-utca, ahol kis csillagok lennének a járdába mélyesztve, egy-egy jeles blogger látogatásának emlékére. Laptop is volna, elektronikusan lehetne írni a pécsi blogba az utcán és persze a régi álmom, a blogkiállítás is megvalósulhatott volna.
  A pécsi „hatszintű” honlapról már nem is beszélve…
  Kéne keresnem egy várost, ahol mindezt meg lehetne csinálni…

  Addig is néhány pécsi blog-valami:
  Pécsi lakatok ? lakatfal
  Virtuális védnökség: a szerelmi sóhajt vállalom!

  Válasz

Szólj hozzá!