A privatizált 3/3 a tőkének jelent

A tőke ott a helyzet magaslatán

2008-09-16

Hallgatom, olvasom a felvételt, ahogy a magánkopó jelenti urának, mi újság van a placcon, kérve a simogatást és az utasítást: harapjon-e vagy csak ugasson!
Mindenki ártatlan, mindenki jogi elégtételért vicsorog, mindenki azt gondolja, hogy jelentősége van ma Magyarországon ennek a hisztinek.
Nincsen.

Amikor a politikusoknak nyújtott Princz-pénzek, az olcsó kölcsönök ügye kiborult – annak még volt jelentősége Magyarországon! Akkor még szokatlannak tűnt, hogy a politika kezes bárányként csámcsogni jár a tőke tenyeréhez, hogy a politikus nem pénzért, hanem már soványka, cincogó kamatért is lehet kezes haver…

Ma ez már rég lement a torkunkon, az olajmilliárdokkal, a Grippen-fillérekkel együtt. Ez a privatizált háromperhárom se nagy nóvum tulajdonképpen, a lehallgatás és annak elhárítása is köztudottan burjánzó iparág, semmi rendkívüli nincs az eseményekben.

Ne is tessenek vele bosszantani…

PR: mindegy mit, csak beszéljenek rólunk?

2008-10-15

Sokan állítják, hogy igaz az ige: mindegy mit, csak beszéljenek rólunk! A közhiedelemben ez az igazi PR. De most már erős magyar tapasztalati tényekkel trompfolhatunk.
Kevés magyar cégről esik mostanában több szó, mint az UD Zrt.-ről.

Lehallgatással, szerver feltöréssel, géppisztoly beszerzéssel hozzák kapcsolatba – tehát bőven ömlik róla a szó. Mégsem arról olvasok, hogy a cég nem győzi az új ügyfelek kiszolgálását, hogy még külföldről is őket keresik a volt miniszterek és bankingazgatók.
Ellenkezőleg – rohadtul nem megy az üzlet, a cég vezetése egyenesen a konkurencia kezét látja a dologban, magyarán a csőd felé menetelés útvonalának kijelölésében.

Tehát meglehet, mégsem a közhiedelemnek, hanem a marketing klasszikusainak van igaza: nem mindegy, hogy a cégünkről mit mondanak…

Korábban a PR-ról:

A marketing világa: rágalom és bagatellizálás

Kádártól Csányiig

P.S.
Ma reggel már azt olvasom, hogy az UD Zrt. teljes vezérkara lemondott.
Tehát tudományosan szemlélve a dolgot:
Pratkanis és Aronson : UD Zrt. 1:0

“A privatizált 3/3 a tőkének jelent” bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Nem marad más nekünk, mint a Kabos Gyula-féle fenyegetés:
  „Minden gubát bankomból én kiveszek, ó,
  mától tehát sírjon a bankigazgató” –
  illetve, ugyancsak őtőle a mindenkori életrecept:
  „Vagyonom nem volt, hitelem nincsen,
  Ragyogó kedvem van!”

  Válasz
 2. Nem marad más nekünk – kezded a mondandód, de egy nótában is van ilyen sor:
  Nem maradt más nekünk
  csak az apánk füle
  azt szerzámoztuk fel
  azon mentünk haza

  Ugyan van benne egy kakukkfiók szó, de nem számít 🙂

  Válasz
 3. Kedves BlogLaci,

  Más témában ragadok tollat – elnézésed ezért. Klaszter akkreditáció ügyben várjuk vállalkozásod egy-két adatát, melyet emailban is megküldtünk. Nagyon fontos ez – hiszen akár 1 MRD Ft-os pályázat is megnyílhat így kreatív klaszterünk előtt. Kérlek küld el az adatokat – vagy akár rakd fel a blogra:)
  Üdv.: szabolcs

  Válasz
 4. Kedves Szabolcs!
  Köszönöm, hogy emlékeztetsz!
  (Igazad van, akár a blogra is feltehetném a cégadataim, a városunkban is privatizált háromperhárom elött ez úgy sem titok).
  És hogy 1 MRD Ft pont miattam csússzon el, az tényleg nagy ciki volna.
  Az pedig nagy öröm, tényleg, hogy ilyen pénzek is megjelennek és ezekről is tudunk beszélni majd – ha látjuk.

  Válasz
 5. Megnéztem a híradót, újabb adalékok kerültek felszínre, hogy kiket is figyeltek meg, és miért nem, és ki a felelős és miegymás…

  Közben arra gondoltam, hogy ezzel az egész rakás szerencsétlenséggel, a lehallgatókkal, az önjelölt politikacsinálókkal, a közpénzek korábbi tolvajaival (olajpénzek) egy lapon említeni a klaszterek számára kiírt pályázatot súlyos hiba!
  Azért az, mert egyikünk sem akarja összemosni az előbbi dolgokkal, de azt sem akarjuk mondani, hogy ha „mi is kapunk”, vagyis nyernek a klaszterbe tömörült vállalkozások pályázati pénzt, akkor amazok a dolgok „el vannak felejtve”.

  Azaz teljességgel össze nem tartozó dolgokat nem érdemes egy lapon szóba hozni, mert nem lehet jól kijönni belőlük – talán ez a blogger-tanulság.
  Ha ezt magam kezdtem volna, most kitörölném. De mivel nem így volt, ezért inkább csak a tanulságot vonom le.

  Válasz

Szólj hozzá!