Amikor 80 volt a kedves Mama

Amikor az étterembe bevonult a nép, az unokákkal szépen megáldott család – négy nemzedék köszöntette az anyósomat a nyolcvanadik születésnapja alkalmából – kisebb csodák vették kezdetüket. Ezt jelentette a 80.

Már másképpen ünnepelünk, mint régen

Ugyanis ma már nem úgy történnek az ilyesfajta ünnepségek, mint régen, hogy szájat nyiss, egyél, aztán meg csücsöríts, igyál, s ha már teli a hasad, akkor állj sorba a hervadt virágoddal az anyóst, párdon, a kedves Mamát köszöntők seregletében, hogy aztán pussz-pussz, Isten éltesse sokáig!

Nem.

Manapság PPT-ét készít a régi képekből az ifjabb nemzedék, amely fotóval, szöveggel mutatja be azt a nyolcvan esztendőt, hogy így vigye vissza a mamit, ifjú lányként a Felvidékre, ahol pici gyermekként még nem tudhatta, hogy később vonatokról is képek születnek majd, amelyek fütyülnek emberségre, a szülőföld szeretetére és annyi minden másra, s zakatolásuk majd könnyet, de egyben új reményeket is kicsal a kollektív bűnösként elkönyvelt emberek képére.

Pedagógus dinasztia

Pedagógusnak lenni se egyedül, se párban nem könnyű, felnevelni három rosszcsontot meg jeles kihívás, (bár az asszonyomra, a nagyobbik lányra, aligha lehet panasz).

A kedves Mamának pillája sem rebbent, hogy laptop, kivetítő ontja a múltat, bármelyik leszármazottjához megy is látogatóba, ott vannak természetes eszközként ezek a szerkezetek, már ő is érti, s ha kell, billent ő is a billentyűkön.

Na, ez volt.


A család témájához még ajánlom:

Hálnak, válnak meg minden

“Amikor 80 volt a kedves Mama” bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Ez most nekem…nagyon durva volt.

  (bocsi, véletlenül tévedtem csak ide, nem is tudom ki vagy, de ez tényleg nagyon erős volt.)

  Válasz
 2. Kedves get!
  Valamit félreérthetsz, semmiféle bántó szándék nem volt bennem – ellenkezőleg!
  Mindenesetre az esztendőt szó elől kivettem a „kehes” jelzőt, amely nehéz esztendőket akart jelenteni, talán ez vitte félre az értelmezést.
  Mindemellett két eset lehetséges:
  a, rosszul írtam meg a történetet
  b, rosszul olvastad
  Ám elismerem, mindig az olvasónak van igaza…

  Válasz
 3. Kedves KapitanyG!
  Köszönöm a megerősítést, ez most rámfért. Jókívánságodat pedig átadom a kedves Mamának! 🙂

  Válasz
 4. Nekem is klassz anyósom van, de a billentyűkkel még nincs sok kapcsolata… mondjuk a 80 messze még tőle:) úgyh nincs még veszve a dolog

  nagyon tetszik, ahogy írsz!

  más: a szakdolim írásának témája, -amit pszichológia szakosként írok- az énmegmutatkozás a blogban. Szeretném felhasználni a kutatáshoz néhány írásodat, és lenne itt még egyéb is, kb 10 percet igényelne. Ha oké, légyszi jelezz vissza a szerkeszterkukacgmailpontcom címre. Köszi

  Válasz
 5. Kedves Szerkeszter!
  Köszönöm a véleményed, nagyon sok örömöt és persze, sikert kívánok a szakdolidhoz. Az írásaimból nyugodtan meríthetsz (sőt megtisztelsz vele).
  E-mail megy.
  Üdv:
  El Lobo – A farkas

  Válasz

Szólj hozzá!