EKF és Internet – egymásra találnak?

EKF és internet Pécsett

Annyi balszerencse közt és oly sok viszály után végre egymásra talál Európa 2010-es magyar Kulturális Fővárosa, Pécs, és az Internet. Mert eddig távol bolyongtak egymástól, az bizonyos.
Már évekkel ezelőtt kiderült, hogy Pécs nem készült fel a legfontosabb domain-ek birtoklására, amiből arra következtethetünk, hogy nem is volt hosszú távú, alaposan kimunkált terv az Internet használatára.

Az amatőr hozzáállást jól bizonyítja, hogy amikor Pécs észrevette, hogy a város angol domain-nevét (Pics) megvásárolta egy távoli vállalkozó, nem a saját felelősség elismerése volt a központi kérdés valamint a további hibák kijavítása, hanem agresszíven, perrel fenyegetőzve fedték el a bajokat.

Se per, se domain.

Ma már ott tartunk, hogy a város nevét tartalmazó domainek-et a százezret jóval meghaladó áron kínálják a piacon.
(Ehhez képest nyilvánosan felajánlottam e blogban, hogy ingyen átadom a városnak a blogpecs.hu domaint, remélve, hogy elősegíthetem a web2.0 fejlődését, remélve, hogy végre az INTERAKCIÓ is belép az EKF fogalomtárába, a használt egyirányú, megzöttyent információáramlás helyén.)

Tasnádi Péter polgármáster úr fel is hívott, hogy erre még térjünk vissza, olvasta a blogbejegyzésem. Remélem, kritikáim az oktatáspolitika és az EKF-Internet ügyekben nem szegték még kedvét.
(Ugyanis ebben a városban, olybá tűnik, aki kritikát fogalmaz meg, azt nagyon hamar az ellenség, szerencsés esetben az ellendrukker kategóriájába sorolják, s nem ér célt a kritika: a mindig vétlen felelősök nem azon gondolkodnak el, hogy hogyan lehetne az adott témában JOBBAN, hatékonyabban dolgozni, hanem azon, hogy a kritika megfogalmazójával (azzal a hülyével) hogyan lehetne kibabrálni, miként lehetne csönddel körbekeríteni.)

Mészáros András (EKF), Merza Péter fejlesztési ig. (EKF), Síkfői Tamás (Kamara)

Mészáros András (EKF), Merza Péter fejlesztési ig. (EKF), Síkfői Tamás (Kamara)

Mészáros András EKF főigazgató a tegnapi EKF menedzsment – Kulturális Ipari Klaszter találkozón a jövő hétre ígérte az Európa Kulturális Fővárosa – Pécs, 2010 honlap megújulását, egy más minőséget.
Internet ügyben ugyan már hangzott el másfél évvel ezelőtt – más szájából – az akkori jövő hétre vonatkozó ígéret, ezzel beállítva a „leghosszabb hét” Guiness-rekordját, de Mészáros Andrásnak ezt most elhiszem.

Elhiszem azt is, hogy a kimenő linkekre is gondjuk lesz.
Nem akarnék most egy olyan kérdéskört kibontani, hogy virtuálisan hogyan lehet egy várost „elfoglalni”, elorozni a híreit, a gazdasági kínálatát, amelyben a linkeknek nagy szerepe van – mert ez bizonyosan idegen, távoleső téma a hétköznapoktól.
Nekem komoly károm van abból, hogy ilyen szempontból védtem a várost és segítettem ebben debreceni bloggerbarátomnak is. Komoly károm van abból is, hogy „megpiszkáltam” Pécs város és az EKF honlapján jelen lévő fekete linkek, fekete portálok ügyét, a hírlopások ügyét, hogy az Interneten csak botrányokon át lehetett tisztulást kiharcolni.
De ennek a menetnek immár vége szakad, Szász Andrea felelőssége mellett most majd minden a helyére kerül. Lesz egyenes adás webkamerán át az építkezésekről, jaj a lapátra támaszkodóknak!
Lesz „high tech” portál is, igaz, nem a város kezében, amely eladói térként is funkcionál majd. 2009-től.
(A bizalom jegyében most elhallgatom, hogy szerintem 2010 már most elkezdődött, s ilyen szempontból előbb is megvalósulhatna a „high tech” portál.)

Mint a város 1/160.000-ed és az ország 1/10.000.000-od részben érdekelt „részvényese” sok sikert kívánok!

Kapcsolódó hír: EKF Pécs: Párbeszéd a menedzsment és a Kulturális Ipari Klaszter között

Visszhang: Azt mondom, hogy

“EKF és Internet – egymásra találnak?” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Szia!
    Igen, megnéztem – és én úgy vagyok vele, hogy végre!
    És eltüntek a kancsal linkek is, tehát nem lesz akadálya annak, hogy támogassuk.

    Válasz

Szólj hozzá!