Összehozó show: hatékonyság

Hatékony bloggerek a hatékonyságról

Ó, jaj, párok összehozása lesz itt, ez az El Lobo sem fog már megbolondulni! – gondolhatná valaki, holott ilyesmiről szó sincs. Nem állandóra, de nem is röpke órára hoznám én itt össze a „párokat”, pláne nem szexszre, és pláne nem házasságra 🙂 Mondhatnám is, komolyak a szándékaim, annyira komolyak, hogy ilyesmi a blogoszférában talán még nem is volt.

Arról van szó, hogy éppen úgy viselkedem bloggerként, ahogyan azt a kutatók megállapítják. Vagyis szívesen olvasok blogokat – jó blogokat, teszem hozzá -, akár könyvek, újságok rovására is.
A neten jártomban-keltemben aztán olykor felrikkantok: ejha, ez vagy az a blogger miért nem ismeri azt a másikat, ezek ketten mekkorát alakíthatnának egy témában, akár úgy, hogy egyetértve kibontják, akár úgy, hogy érveikkel egymásnak esnek, vitázva mutatva föl a téma egy-egy, a másik által nem látott, homályba vesző oldalát.

Szóval ilyen találkozásokra gondolok, a jó szándék vezet s példaként máris megpróbálok összeboronálni két jóravaló fickót, két szakembert, akiket blogban kedvelek.

Ami összefűzi őket (bennem) az a hatékonyság sűrű emlegetése.

Mondhatnám, ez a mércéjük, a hatékonyság, ez a társadalmi elvárásuk, a kritérium, amelynek alapján rátekintenek a köznapi szereplőkre, a politikusokra és a szakemberekre egyaránt. A folyamatok célszerűségét, rendszerelvűségét, emberi oldalát vizsgálják. A humánum, az együttműködési készség szintén elvárásuk.

Amennyire tudom, Lucifer és Héder Sándor (a Kreaktivista) nem ismerik egymást, pedig ők ketten, együtt, magasabbra mutathatnák fel ezt a mércét, a hatékonyságot, mint külön-külön. Amit számomra a belső kényszer parancsolt, hogy felhívjam a figyelmeteket egymásra – megcselekedtem. Most rajtatok a sor!

Egyetlen kérésem van: ha beleolvastok a másik blogjába, kérném, itt, egy rövid hozzászólás erejéig mondjátok el – tényleg felfedezhető-e a hatékonyság mentén valamilyen rokonság kettőtök között?

Blogjaitok:

Lucifer

Kreaktivista

“Összehozó show: hatékonyság” bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. @ Lobo,

  Kezdeményezésben, és kreativitásban, Te sem a sor végén kullogsz, mint látszik… Hi-hi…

  Te kit választanál, kit választottál „párodnak”?

  Üdv!

  Taubert István

  Válasz
 2. Szia István!
  Magamnak párt, hm, nem is tudom, illetve Odüsszeuszként bolyongtam már sokfelé, s játszottam is komolyat meg bohókásat is ezzel-azzal – így meglehet, sok „párom” akad.
  Másnak könnyebb „párt” találni, hogy páratlan párosok képződjenek! 🙂

  S te kit választanál?

  Válasz
 3. @EL Lobo,

  Neked vagy magamnak?! 😉

  Mellesleg egyik nehezebb kérdés, mint a másik, csak azt nem tudom melyik az egyik. :))

  Komolyabbra fordítva a revolvert…

  1. Nekem per pillanat több „partner” kellene. (akár gruppen is!)
  2. Neked? Ezen még gondolkoznom kell…

  István

  Válasz
 4. Kedves El Lobo!
  A jó közvetítő jó emberismerő, valahogy „ráérez” kik találhatnak egymásra. Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem Lucifer blogjára. Valószínűleg magamtól nem találtam volna rá, viszont „belekóstólva” úgy gondolom jó kedvvel fogok bele a hatékonyság növelésébe.
  Sándor

  Válasz

Szólj hozzá!