Pécs blog: El Lobo – A farkas kiszáll

Város és domain

Nem először mondom: egy vállalkozó az év elején felvásárolta a nagyobb magyar városok nevét és a blog szót tartalmazó domain neveket, blogokat nyitott, s azokat egybe fűzve hamarosan uralni fogja a jelentősebb magyar városok blogoszféráját. Nem feladatom azt vizsgálni, hogy az összeollózott híreit jogosan teszi-e közzé, vizsgálják ezt azok, ha akarják, akiktől a hírei származnak. Jómagam felvettem a harcot a Pécs blog és a blog Pécs beütésre, de jelentős erőimet köti le egy országos hálózattal szemben „védeni a várost”. Rajtam kívül – ismereteim szerint -, csupán Debrecenben, a Basahalom boulevard blog „tanúsít ellenállást”, mások talán még észre sem vették a veszélyt.

Pécsről: itt már nem is tudom hányadszor szervezik át az Európa Kulturális Fővárosa irányításának struktúráját, s eközben valahogy mindig elmarad a neten történő események elemzése. Most remélhetőleg felállt egy végleges és ütőképes szervezet: a pécsi blogoszféra védelmének (és megszervezésének) terhes feladatát (amelyet eddig önként, ingyen hordtam a vállamon) ezennel tisztelettel át is adom! Arról, hogy ennek mi a jelentősége, gondolom nem kell szót ejtenem.

Ha Pécs történelme során még egyszer elnyeri az Európa Kulturális Fővárosa címet, javaslom a mostani, átadandó tapasztalatok közé felvenni: a blogoszférát és a bloggereket becsüljétek meg! (Vagy ha nem, legalább álljatok szóba velük. Hacsak nem érdeketek a külső támadók támogatása.)

Jó munkát, sok sikert kívánok!

***

Az igazi közösségi pécsi blog: Blog Pécs

“Pécs blog: El Lobo – A farkas kiszáll” bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. Üdv!
  Nos, akkor induljunk el a kályhától! 🙂
  Tegyük fel, hogy egy konkrét várost úgy neveznek: VÁROS. Aki megveszi a varosblog.hu nevet és még ötven város domain nevét is, továbbá egy láncba linkeli ezeket, sőt más honlapokkal, gyűjtőoldalakkal is láncba szervezi ezt az egészet, az előbb-utóbb a keresőkben élre fog állni, ha beütöd: Város + blog. Az összes blog-keresőben is élre áll az oldalaival. Innen már csak egy lépés, hogy további keresőszavakat vegyen birtokba, pl. Város hírei, sőt, ha a Várost keresed a neten, bármilyen összefüggésben, az ő birodalma jön elő a keresőkben!
  Pl. Város múzeumai, a Város ipara, Város+éttermei, szóval bármire, ami fontos.
  A hírek szolgáltatásától kezdve a reklámokig nagyrészt minden az övé lehet! Az a város, amelyik képtelen ennek időbeli felismerésére, később már csak nagyon erős anyagi ráfordítással lesz képes saját maga szolgáltatni saját magáról híreket! Estleg majd megvásárolhatja az illetőtől a domaint, de bolond lesz eladni, mert nem fogja gyengíteni egy kieső elemmel a birodalmát!
  Pécs esetében 2010 nagyon fontos év lesz, Európa Kulturális Fővárosa lesz. Pécs eddig nem törődött a bloggal, a bloggereivel, sőt az általunk nyújtott link-támogatást olyan nethelyre is nyomja, ahonnan baráti támogatást, KIEMELT LINKET kap a városblog.hu domaint birtokló.
  (Én ezért szüntettem be, dühöngve ezen épp eleget, az EKF2010 hivatalos honlap támogatását!) Ez az első eset, amikor egyet kell értenem egy multi szlogenjével: mert hülye azért nem vagyok!

  Válasz
 2. A blogvedelem mellett most mar jo lenne a kulturalis fovaros tervezett beruhazasainak megvalositasaval is foglalkozni, mert eddig a marakodason kivul nem sok tortent es ha Pecs leeg, az nem csak a szocialista varosvezetes, hanem egesz Magyarorszag szegyene lesz. Vagy majd akkor is azt mondjak hogy elkurtuk ?

  Válasz
 3. Szia Morvax!
  Hír neked: ez a blogom mától a Golden Blokk helyi.érték versenyében szerepel most – tehát azért jó hírem is van neked 🙂

  Válasz
 4. Ebben a városban sajnos semmi sem működik normálisan.
  Ha pedig értelmes vagy, jó szakember vagy, adott témában többet tudsz, mint az illetékes városvezetők, akkor menetrendszerűen kitaszítottá válsz. Igazi tabu lesz belőled.

  Megértem teljesen, hogy a farkas kiszáll.

  Válasz

Szólj hozzá!