Könyves bejegyzés – ez egy ötös

Könyves bejegyzés

Zutty, ennyire gyors lesz ez a könyves bejegyzés, s nem azért, mintha nem tartanám megtiszteltetésnek a Lucifertől érkező stafétát (egy újabb mém-kör stafétáját), hanem mert hirtelen rám roggyant annyi meló, hogy ihaj.

Nem lesz itt titok, sem meglepetés, hiszen egy nyilvánosan zajló vita kedvéért olvastam újra Károlyi Mihály Hit, illúziók nélkül c. könyvét.
Amiért kézbe vettem, az tulajdonképpen az 1919-es földosztás Károlyi-féle olvasatának újbóli megismerése volt. (Ugyanis olykor már csak arra emlékszem, hogy valakinél olvastam erről-arról valamit, de hogy mit, annak bizony már utána kell néznem.)
Amiért elővettem, arról többet itt: Királyok, hercegek, grófok? Károlyi Mihály, a vörös gróf
Károlyi egyébként – ezt most csak úgy, Lucifernek mondom – imádta a sebességet. Szeretett autómobillal száguldani, ami akkoriban 60-80 km/órás sebességnek felelt meg.
Ám az utókor sokkal gyorsabban száguld és felejt…

Nagy Lajos Képtelen természetrajzát (Olcsó Könyvtár sorozat) is újból kézbe kaptam (őt is rendesen leszólta valaki). Nagy Lajos parádés karcolatokat írt a két világháború közötti Magyarországról.
A remete engedély c. kis darabja például „arról szól”, hogy valakinek nagyon tele van már a hócipője és szívesen elmenne remetének a Mátrába. De kérdi az illetőt a mi híres írónk: vajon van-e már remete engedélye?
Ma már – hidd el Lucifer -, ebből is hasznot kovácsolna mindenki. A remete engedély mellé kivetnék a remete adót, az önkormányzat meg az állam is, az tuti! És még örülhetne is a remete, ha nem kérnének tőle ménkő nagy kopaszok VÉDELMI PÉNZT!

Moldova – a Kádár könyv és az Ormánságról szóló, Ha az Isten hátra nézne
Moldova nem éppen kedvence a hatalmasoknak, s ma meg már mindenki hatalmas, aki látott pártvezért. Moldova kíméletlenül ostorozza a rendszerváltás elitjét, a népét eláruló értelmiséget – adja Isten, hogy ne legyen igaza! De az Isten rohadt nagyot hallgat, kedves Lucifer, meg hát hátra se néz Sellye, Vajszló népére, meg a kis Zalátára pláne nem, ahonnan a nejem származik…

Larry Weber Marketing a hálón. Ez meg – mármint a szellem(iség)e – szakmai blogom minden posztjában benne van:
Keresőoptimalizálás, keresőmarketing, SEO blog.

***

Akitől a staféta jött öt könyv címmel: Lucifer-bazár blog

Akiknek megy:
bdk.blog.hu/ – nem cikiből, az e-book miatt, sőt!

FYGureout  – az önzetlen ismeretterjesztőnek;

http://cippo.freeblog.hu/ Cipponak, játékaink emlékére.

***

Az előző MÉM: Lucifer hétpöttyös blog labdája

“Könyves bejegyzés – ez egy ötös” bejegyzéshez 13 hozzászólás

 1. Mint mondják, az ember azért tart barátokat, hogy megérthesse őket és feloldozhassa bűneik alól 🙂

  Válasz
 2. Kedves KapitanyG!
  Igyekszem majd a fejléc képén változtatni, mert az a kőfotel nagyon is hiányzik nekem a Jókai térről, ráadásul az banyafenék-látta kőfotel, hiszen azon Myrtille is ült, így még a blogon keresztüli ránézés által is gyógyít! 🙂

  Válasz
 3. Szép ez az oldal, gyönyörű a színe! Viszont a bejegyzések fejét én keskenyebbre venném, mert a mögötte lévő csíkozás afféle környezetvédő FŐKEFE-fílinget ad az egésznek. Kár érte, mert egyébként tényleg szép. ::))))

  Válasz
 4. nahát a fenekem!

  Szóval nálunk nagy találkozó lesz és koccintás, jön Meixner András hozzánk, én is híva vagyok erre, majd elmondom mifán is terem, de a magyar kultúra napja alkalmából jön felénk.

  Mellesleg írok majd az olvasmányaimról, én is.
  Most Zebrát szórakoztatom versekkel, illetve magamat.

  Válasz
 5. Kedves Malvina!
  A FŐKEFE-filing még változhat. Egy alapot tettem föl, amelynek csiszolása először bent történik, aztán finomítok, ha tudok, a küllemen erősebben.
  Ráadásul a szakmai blogom is hajszálra ilyen még ma, de az holnapra sokat visszakap majd a régi bordójából.

  Kedves Myrtille!
  Ha azért hoztad szóba Meixner Andrást, a pécsi alporgálmestert, hogy maradhat-e nálatok, Szombathelyen, akkor a válaszom – IGEN 🙂

  Válasz
 6. 1./ Köszönöm a könyvmémes meghívást, visszatérek rá, miként időm engedi (Na, annál előbb, mert a meghívásodnak eleget tenni kellemesebbnek ígérkezik, mint a robot..)

  2./ Gratula az új köntösnek! Bár a beltartalom lényegesen fontosabb, mint a külcsín, de aki először látogat, az hajlamos a külalak után ítélkezni.

  3./ Örülnék, ha ennek az okos kezdeményezésnek Te is (TI is) a terjesztője (terjesztői) lennétek! És adja ég, hogy használatára egyikünknek se legyen szükség!

  http://www.sakraft.hu/baleset-eseten-ertesitendo-ice-az-okos-kezdemenyezes.html

  Válasz

Szólj hozzá!