Lucifer hétpöttyös blog labdája – rúgjuk tovább

Szepesi hangja: „- Hajrá fiúk, gyerünk gyerekek, Lucifernél a labda, egy csel jobbra, egy csel balra, úgy dőlnek a védők, mint a bábuk, és az aranylábú Lucifer pillantásával keresi a gyémántszívű El Lobot, s passzolja-tolja-pöcköli-gyötri a pöttyöst, gyönyörű magyar támadás, ördögi játék kedves hallgatóim, s a labda máris El Lobo – A farkas birtokában, a zseniális csatár felnéz és egy elegáns mozdulattal máris gurítja tovább…”

Tovább lövöm a lasztit

De mielőtt tényleg tovább lőném a lasztit, azzal az elegáns mozdulattal, amely miatt felhördül a legnagyobb stadionok torkából is az elégedett moraj, amely miatt a képzeletbeli magyar gombfociválogatott tagja vagyok, hét dolgot kellene elárulnom magamról.

1) Szeretek játszani. Ma bementem egy óráshoz, hogy a rojtos szíjat a karórámon újra cseréljem.
Egy vevő már volt a kicsinyke órásműhelyben, s az ifjú vásárló erős dilemmán tűnődött méregetve-matatva a számtalan szíjat:
– Hm, sportos legyek vagy elegáns, ez itt a kérdés…
Nem győztem kivárni a „sorom”, mert a súlyos dilemma az istennek se akaródzott feloldódni, s megszólaltam:
– Én egy olyan óraszíjat kérnék, amelyik okossá tesz!
Vevő és eladó egyaránt rámmeredt, aztán szerencsémre nem ütni-verni kezdtek, hanem nevetni.
– Na, jó, meggondoltam magam, – mondta a sorban előttem lévő egyszemélyes tömeg -, olyat kérek, amelyiktől gazdaggá leszek!

2) Ma komolyan vettem a családi „Kóka-projektet”, amelyről a kettővel ezelőtti, „tőzsdés” bejegyzésben már írtam, s az egyik banknál internetes hozzáférést intéztem a részvénypiachoz.
– A kettő közül melyik hozzáférési csomagunk nyerte el a tetszését? – kérdezte a banki alkalmazott.
– A nevüket már elfelejtettem, de Ön biztosan érteni fogja, ha azt mondom, nem a tőzsdecápás, hanem a keszeges kategóriában indulnék el!

3-7) Mivel öt dolgot, méghozzá öt titkot, már korábban közreadtam egy hasonló játék során, továbbá tekintettel a világgazdasági válságra, itt most nem lesz új beruházás, hanem, hogy kilegyen a hét – könyörgöm – a korábbi öt reprintjével érjétek be. (Ráadásul milyen a véletlen: Lucifer nevű személy abban is szerepel. Ördögi, nem?)
> Öt titok

*****
Akitől a laszti jött: Lucifer -kaptam egy labdát

Akiknek gurítom (hét helyre), hogy ők is hét helyre pöccintsék tovább:
– Myrtille blogja

– KapitányG napló-féléje

BDK blog

Bélyegzőexpressz blog

– Sakraft blog

Weinreich Laci blogsulija

E-Vita blog

“Lucifer hétpöttyös blog labdája – rúgjuk tovább” bejegyzéshez 15 hozzászólás

 1. Kérlek, hidd el: épp a blogodat nyitottam meg, amikor magamnál kaptam az értesítést, hogy játékra hívsz. Tele vagyunk pátiával.
  Korábban öt titkomról már én is beszámoltam, de igyekszem most lelkem titkos bugyrainak további zugait feltárni. De hogy találok-e hét eddig érintetlen bloggert? Villámgyorsan terebélyesedik egy ilyen MÉM.

  Válasz
 2. Mint kezdő blogcsinálónak azért itt a megnyugtató hír is. Ha jól látom, ilyen rázós feladatot az ember kétévenként kap. Ez a kockázat vállalható.

  Válasz
 3. Hej, Barátom, ha most be nem sasolok a blogodba, észre sem veszem, hogy írtál nekem, mert ez a gyanakvó Vördpresz betette a bejegyzésedet a spam-gyanúsak közé. De még meg tudtam menteni, így most a méltó helyén tündököl, és rövidesen meg is teszem, ami teendőm e játékban van.
  Köszönöm a meghívást!

  Válasz
 4. Kérem, én még nem játszottam.
  nem játszottam,
  nem játszottam.
  Játszani szeretnék mostan.

  De esedezem: hol találja egy bérrabszolga a játékszabályokat, akinen nincs ideje végigtúrni érte a netszövevényt???

  Köszönöm, ha megszánna valaki a kellő infóval…

  Válasz
 5. Kedves e-Vita!
  Nálad is válaszoltam, valahol csak elér hozzád az információ 🙂
  Válaszom ez:
  Kedves e-Vita!
  A játék lényege: írd meg a blogodban, az általad választott módon és terjedelemben, hét tulajdonságodat.
  Írd meg azt is, kitől kaptad a meghívód és ki az a hét blogger, akiket te hívsz a játékba.
  (Az ilyen játékokat MÉM-nek hívják és ezt írja róla a Wikipédia:
  hu.wikipedia.org/wiki/Internetes_m%C3%A9m )

  A szeretet nem tudom, hogy került a klaviatúrádra meghívásom kapcsán, én nem öntöttem nyakon a dolgot szeretettel (kedveskedő értelemben használtam a szeretettel szót), de nehogy ebből gond legyen, pontosítom és korszerűsítem utólag a meghívást:

  Na, ide figyelj e-Vita! Csípem a diódat, mint ahogy blogger dióját csípi a másik blogger! Gyere játszani, mert játszani kurva jó! Meg vagy hívva, vetted?

  Válasz

Szólj hozzá!