Tőzsde, részvény, BUX – szétvert Budapest

Előzményként, bármilyen illetlen dolog is, önmagam szavait vagyok kénytelen idézni 2006 augusztusából:

Hanem az asszony, azt mondta este 10 után (miközben még mindig a klaviatúra fölé hajoltam munkavégzés okából), hogy a Kóka azt nyilatkozta: a magyar lakosság kétharmada pénzügyi analfabéta! – És apukám – tette hozzá, mi is azok vagyunk!
Értettem én a célzást, a finomat, mindkettőjük részéről!

Nagy marha vagy te, El Lobo – A farkas – tulajdonképpen mindkettő ezt üzente. Kihajtasz valami pénzt az éj-nappali robotoddal, aztán hagyod, hogy az magától elolvadjon.

Szegény Kóka! Ennyi hülyével korszerű államot és gazdaságot csinálni – nagyon megsajnáltam! Mert az az igazság, hogy tényleg így voltunk szocializálva, szart se értünk a pénzügyekhez, ezért is tart itt az ország.

Na, de ma eddig nem dolgoztam, hanem a pénzünket átvittem az egyik bankból a másikba, más befektetési formában helyeztem a „lóvét”, hogy az asszony meg a rokonság békén hagyjon. Állítólag ezzel a nem-dolgozással többet kerestem hosszú távon, mintha dolgoztam volna!


És kérem, így lett! Két év alatt hajszálra kétszázezer forintot harácsoltam össze külső nyomásra (Kóka meg a rokonság ugye, élükön az asszonnyal).
Na, de én most vérszemet kaptam – a világválság kellős közepén, ne vigyorogjon rajtam a Kóka! Tegnap ezt a pénzt, a harácsolt vagyonocskát, mindenféle intő jel ellenére részvényekbe fektettem.

 

Tőzsdefarkas lettem, na! Fele pénzért MOL-t, a másik feléért OTP-t vettem. MOL-t tulajdonképpen nem akartam én venni, mondtam is a friss pénzügyi tanácsadómnak, valaki kitalálja itt nekünk a vízzel hajtós autót és akkor mehetünk az olajos-benzines részvényünkkel a süllyesztőbe a Kóka után…, de nagyon erősen ajánlotta.
Igaz, a tanácsadóm a Matáv utódját is a figyelmem középpontjába tuszkolta, de azoknak nem hibamentes az Internetje, ezért hagytam őket ott, mint ügyfél, ezeknél én semmiképp nem akarnék tulajdonos lenni! Bár, megjegyzem, rájuk férne.

Ma már vesztettem kicsit a részvényeim árából, de egy igazi tőzsdefarkas szügye nem inog meg az első rezdülésre – ezt jól jegyezze meg minden spekuláns!

Hanem az a baj, hogy igen hamar kialakult bennem a tulajdonosi, kapitalista szemlélet. Attól tartok, hogy október 23-án, ünneplés helyett megint szétverik Budapestet a ráérősök, és akkor a részvényeim ára hétfőre megint csappan valamennyit.
Gyerekek! Nem lehetne, hogy amíg nem adom el a részvényeimet, addig nem veritek szét Budapestet?

 

“Tőzsde, részvény, BUX – szétvert Budapest” bejegyzéshez 20 hozzászólás

 1. Kedves BDK!
  Tudod, nekünk magyaroknak a húsvét való a nyúllal, nem pedig október 23 vagy március 15.

  Válasz
 2. Nézd, egyelőre jól állsz. Én egyszer tőzsdéztem, egy hónapig jól kerestem, aztán jött egy krach és egy hosszú szenvedés. Valahogy nullával kikecmeregtem. Te buktával indulsz. Ez biztató.

  Válasz
 3. Farkas, tarts ki! Szerintem bejön neked ez az üzlet, néhány kibekkelendő év kérdése.
  Én meg moziba megyek ma. Remélem sikerül biztonságos parkolóhelyet találni, mert a biztosító nem fizeti a gyújtogatással okozott kárt. Mondjuk, ha jelen lennék, simán áthajtanék a gyújtogatón.

  Válasz
 4. Hozzánk betörtek. A két amazonom ? együtt kb. egy mázsa blöki ? mentek tiltakozni. Alig tudtam őket lebeszélni. Ha elkapjátok, mit csinálunk vele? ? kérdeztem szemrehányóan. Belátták, ajánlatuk félmunka.

  Válasz
 5. Kedves Lucifer és Kaktuszka!

  1) A kitartásomra irányuló kívánságokért köszönet!
  Nézem a híreket, a magyar tőzsde az ünnepre való tekintettel zárva, de a világ nélkülünk is zuhanásban. Na, ugye, hogy nem miattunk van, itt a bizonyíték 🙂
  A forint elleni spekuláció egyébként összekovácsoló erő, egy emberként védjük a forintot (már akinek van).

  2) Ami a gyújtogatókon és betörőkön való áthajtást illeti: meglep ez a drasztikába hajló vehemencia, hiszen a kedves Kaktuszka, örökbecsű, két évvel ezelőtti mondása szerint a netet mérgezőktől el kell húzódnunk, mint büdös utastól a metrón.
  Akkor még elhúzódás a bajkeverőktől, ma meg már áthajtani rajtuk autóval – elgondolkodtató személyiség és társadalomváltozásokat sejtet. 🙂

  Válasz
 6. Hát, kedves Farkas koma,

  Lucifer oldaláról idehajtott a kíváncsiság, nincs mit szégyellni rajta! Ez a Lucifer – nomen est omen – mindig rosszra tör és mindig jót tesz! De ha már most itt vagyok, hát nem tudom szó nélkül megállni, hogy

  „Mondjuk, ha jelen lennék, simán áthajtanék a gyújtogatón.”

  erre mondják, hogy az egyik tizenkilenc, a másik pedig egy híján húsz! Akkor most vajon miben/kiben is bízhatunk?

  Válasz
 7. Tudod Lobo,

  Igazad van, igaza van a Kókának, meg a Zasszonynak is wazzeeee? 😉

  Csak ma nem forradalmárok szedik az utcakövét, nem is parkrendezők, hanem balhésok, részegek?
  A pénzügyi ismereteink pedig valóban olyanok amilyenek?

  Békés Ünnepet!

  FCM

  Válasz
 8. Kedves Barátom!

  Mindig is sejtettem valahol, hogy te egy titkos tőkecápa vagy! Tessék, itt a bizonyíték rá – Te is forintspekulációkba bonyolódsz ebben a kritikus helyzetben?
  Hjaa: „cherchez la femme…” 🙂

  Válasz
 9. A bajkeverők negligálása, karanténosítása továbbra rendben!
  Tisztelt Tőzsde Farkas, kedves El Lobo, szerintem méltányos és arányos válaszcsapás a devizahitelból guruló autó (valamint a benne ülő) felgyújtóin való áthajtás! És emellett akár lándzsát is török!

  Válasz
 10. Kedves Kaktuszka!
  Ha az autó devizahiteles, akkor persze azonnal érthetővé válik a kilátásba helyezett intézkedésed 🙂
  Ámbár az autóval egyszer már elgázolt galádnak lándzsát is beígérni – hm, az talán sok! :-))

  Így talán még Malvina is megbocsátja neked, akit örömmel köszöntök (mégha Lucifertől jött is) 🙂

  Kedves FYGuerout!
  Szóval „keresd a nőt”! Hát, azért a krimihez hasonlítani az asszonyom jelenlétét 🙂

  Válasz
 11. Én tartózkodtam bármilyen krimitől. Kérem, tanúsítsa mindenki! 🙂

  Én XIV. Lajosra gondoltam, annak kapcsán, hogy még az is lehet, hogy hamarosan El-Lobo-aranyakat fogsz verni, és mindez kedves, aranyos feleségednek (kézcsókom nagysága!) köszönheted. 😛
  Meg a negatív tőzsdecápázásodnak.

  Válasz
 12. Mi az, hogy negatív tőzsdecápáskodás?
  Először is én tőzsdefarkas vagyok, nem tőzsdecápa!
  Másodszor pedig bárki láthatja, hogy milyen körültekintően választottam ki a részvényeket!
  Hanem ez az arany ügy, ezzel a gondolattal tényleg kéne kezdenünk valamit , mert ezzel a minuszos tőzsdei iparkodással aligha lesz meg az első millióm, amely után már elvileg könnyű lesz a tovahaladás… 🙂
  Nincs messze a Duna, olvastam valahol, hogy aranyat a Duna vizéből is lehet szitálni…

  Az pedig külön öröm, hogy a szép Budapest 23-a utánra is megmaradt nekünk!

  Válasz
 13. „Így talán még Malvina is megbocsátja neked, ”

  A probléma nem is maga a megbocsátás, hanem az, hogy az igen gyakran csak magáról, a megbocsátóról szól, sajnos! Így hát a legritkább esetben tünteti el azon emberek – még a puszta védekezésből is – magunkra növesztett tüskéit, amelyek aztán tudatlanság, elmagányosodás és/vagy különböző mentális bajok okán oda vezetnek, hogy másokat megregulázandó az első gondolat a negligálás és a karanténba zárás! Sötét időket idéző jelenség! Borzasztó, hogy etttől az attitűdtől nem keveseknek máig sem sikerült megszabadulniuk tőle.
  Csak egyben bízhatunk, hogy az efféle tüskéseket is megregulázza, ha más nem, hát majd a válság, ami éppen itt áll velünk szemben. Ennek egyik jele már az is, hogy, ahogy írod, „a szép Budapest 23-a utánra is megmaradt nekünk!”

  Válasz
 14. Ezernyi telitalálat fentebb 🙂
  Húsvét ügyben, a félreértések elkerülése végett – tudom Myrtille, hogy te nem értettél félre -, nem a nyúl gyávaságáról van itt szó, hanem arról, hogy abban az ünnepben politikai értelemben nincs semmi komoly, hanem játékos ünnep, a lányokat meglocsolják, a fiúk pedig a kezükbe kapják a tojásukat, csupa ilyesmi – tehát ez való nekünk, nem március idusa.

  Válasz
 15. Tőzsdefarkasként jelentem: a MOL részvényeim a súlyos zuhanásból visszatornázták magukat nullszaldóra, az OTP részvényeim pedig 25.000 Ft-os hasznot hoztak.
  Nem realizáltam a nyereséget – a rokonság pénzügyileg nem analfabéta tagjai realizálásnak azt nevezik, amikor kiszedik a zsozsót a részvényből -, szóval nem realizáltam, mert mohó vagyok.
  Utólag tudom, kár volt a pénzügyi tanácsadóra hallgatnom, minden pénzemért OTP-t kellett volna vennem, ahogy akartam. Akkor most 50.000 Ft-ot nem realizáltam volna még.
  Persze az az igazság, hogy azért viszont átkozom magam, hogy nem vásároltam be „rendesen”, kockáztatva, nem csak így, „szórakozásként”.
  Na, megint többet tudok magamról: kapzsi vagyok!

  Válasz

Szólj hozzá!